5.6.17

ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ : Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΙΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΜΟΝΙΑ ΤΗΣ


Ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου καταγγέλλει ότι η πολιτική Σόιμπλε και η ‘κόντρα’ με το ΔΝΤ για το ελληνικό πρόγραμμα, συντηρούν την ασάφεια και την αναβλητικότητα, πλήττουν τη δυναμική ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και προσβάλλουν τη νοημοσύνη των Ελλήνων πολιτών
Στην οικονομική και εξωτερική πολιτική της Γερμανίας και τις αρνητικές της συνέπειες τόσο στην ευρωπαϊκή συνοχή όσο και στο ελληνικό χρέος επικεντρώνεται σε άρθρο του στην ισπανική εφημερίδα «Publico» ο αντιπροέδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.
AdTech Ad
O αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου υπογραμμίζει πως το μοντέλο οικονομικής πολιτικής που έχει επιβάλλει η γερμανική κυβέρνηση στην Ευρωζώνη τα τελευταία χρόνια πλήττει την ευρωπαϊκή συνοχή, δημιουργώντας εξαιρετικά υψηλά εμπορικά πλεονάσματα για την οικονομία της χώρας «εις βάρος πολλών από τα κράτη-μέλη, που υποφέρουν από ύφεση, λιτότητα, απο-επένδυση και πολύ υψηλά ποσοστά ανεργίας».
Η γερμανική οικονομική πολιτική, προσθέτει ο Δημήτρης Παπαδημούλης, «δεν συμβάλλει στην πολιτική ενοποίηση, τη φορολογική εναρμόνιση και τη βιώσιμη ανάπτυξη», διχάζοντας ένα μεγάλο τμήμα των Ευρωπαίων πολιτών που ασφυκτιούν μέσα στο υπάρχον οικονομικό και κοινωνικό μοντέλο της Ευρωζώνης. 
Στο ζήτημα της διαμόρφωσης του οδικού χάρτη για την ελάφρυνση του ελληνικού δημόσιου χρέους, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «η πολιτική διαχείριση του συγκεκριμένου ζητήματος από τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών κ. Σόιμπλε, όσο και η ‘κόντρα’ με το ΔΝΤ για τον τρόπο συμμετοχής του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα, συντηρούν την ασάφεια και την αναβλητικότητα, πλήττουν τη δυναμική ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και προσβάλλουν τη νοημοσύνη των Ελλήνων πολιτών», επισημαίνοντας ταυτόχρονα και τις αρνητικές παρενέργειες αυτής της παρελκυστικής πολιτικής στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα και στο γενικότερο οικονομικό και επενδυτικό κλίμα στην Ελλάδα και την Ευρωζώνη.
Ο κ. Παπαδημούλης συμπληρώνει επίσης πως εξίσου προβληματική είναι και η πολιτική της γερμανικής κυβέρνησης στο εξωτερικό, φέρνοντας το παράδειγμα των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, εκφράζοντας την αντίθεσή του στην πολιτική της Γερμανίας να τοποθετείται δημοσίως στα παγκόσμια και περιφερειακά ζητήματα εξ’ ονόματος της ΕΕ και ερήμην των υπόλοιπων κρατών-μελών. Στο πλαίσιο αυτό, ο Δ. Παπαδημούλης αξιολογεί θετικά την πρωτοβουλία του Γάλλου Προέδρου Μακρόν για συνάντηση με τον Ρώσο Πρόεδρο Πούτιν στο Παρίσι, σε μια προσπάθεια συνολικής επαναπροσέγγισης και ενίσχυσης του διαλόγου μεταξύ Ε.Ε. και Ρωσίας.  
Κλείνοντας, ο Δ. Παπαδημούλης τονίζει πως «η διόγκωση των κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων της Ε.Ε. και της Ευρωζώνης και η απουσία συνεννόησης και ειλικρινούς διαλόγου θα οδηγήσει στην πλήρη απαξίωση του ευρωπαϊκού οράματος και των ευρωπαϊκών θεσμών», καλώντας τις προοδευτικές δυνάμεις στην Ευρώπη να κινηθούν πιο οργανωμένα στην άσκηση πίεσης προς τη συντηρητική γερμανική κυβέρνηση και να αφήσουν κατά μέρος «μικροπολιτικές σκοπιμότητες και ιδεολογικές αγκυλώσεις».
(Φωτό: Sooc)
news247.gr
www;lidoiki .com 

No comments: