11.5.17

ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ : ΖΗΤΟΥΝ ΝΕΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΟΥ


6
Από το «κόσκινο» της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής, που διερευνά τυχόν ποινικές ή άλλες ευθύνες του Γιάννου Παπαντωνίου (φωτό) για τα εξοπλιστικά προγράμματα, θα περάσουν τρεις δικαστικές αποφάσεις που αφορούν τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ επί κυβερνήσεων Σημίτη. Στη χθεσινή συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών, η επιτροπή έβαλε στο μικροσκόπιο της έρευνας τις εν λόγω αποφάσεις, που αφορούν όλες το «πόθεν έσχες» του Γιάννου Παπαντωνίου.

Η επιτροπή, αφού εξέτασε το σκεπτικό, προχώρησε σε αξιολόγησή του, χωρίς ωστόσο να φαίνεται ότι προκύπτουν νεότερα στοιχεία που να στοιχειοθετούν την κατηγορία του ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Τα μέλη της Προανακριτικής αποφάσισαν να ζητήσουν από τις αρμόδιες Αρχές συγκεκριμένα έγγραφα που μνημονεύονται στις αποφάσεις, εστιάζοντας στις αναφορές για τραπεζικές καταθέσεις, στον χρόνο και στο ύψος των καταθέσεων και στα περιουσιακά στοιχεία του πρώην υπουργού, και συγκεκριμένα στο πότε αποκτήθηκαν κάποια ακίνητα και πότε πωλήθηκαν.

Επίσης, η Προανακριτική σε ανακοίνωσή της δηλώνει ότι εμμένει στην αρχική απόφασή της να ζητήσει κι άλλα έγγραφα, τα οποία μέχρι σήμερα δεν έχουν αποσταλεί. Με δεδομένο ότι το αδίκημα της απιστίας κατά του Δημοσίου έχει παραγραφεί, τα μέλη της επιτροπής εστιάζουν πλέον στο αδίκημα της διακίνησης και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, o πρόεδρος της Επιτροπής Νίκος Παρασκευόπουλος υποστήριξε ότι δεν διαπιστώνεται με τα μέχρι τώρα στοιχεία ύποπτη ροή χρημάτων κατά την άσκηση των καθηκόντων του Γιάννου Παπαντωνίου.
dimokratianews

No comments: