27.5.17

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΤΟΥ ΜΟΡΝΟΥ

Ενημερωτική εκδήλωση στην Αθήνα για τα αντισταθμιστικά της λίμνης του Μόρνου

Οι δυνατότητες διεκδίκηση αντισταθμιστικών-ανταποδοτικών ωφελημάτων από την τεχνητή λίμνη του Μόρνου θα παρουσιαστούν σε ειδική ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποιούν η Δωρική Αδελφότητα και ο Δήμος Δωρίδας την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017 από 18:00 – 21:00 στο Πνευματικό Κέντρο Ρουμελιωτών (Σίνα και Δαφνομήλη 1α, Αθήνα).

Η εκδήλωση έρχεται σε συνέχεια της αντίστοιχης παρουσίασης και δημόσιου διαλόγου που πραγματοποιήθηκε στις 10.3.2017 στο Λιδωρίκι, που συγκέντρωσε μεγάλο ενδιαφέρον.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να ενημερωθούν όλοι οι Σύλλογοι και οι πολίτες της Δωρίδας στην Αττική για την πορεία των διεκδικήσεων αντισταθμιστικών / ανταποδοτικών ωφελημάτων από την κατασκευή της τεχνητής λίμνης του Μόρνου εντός του εθνικού και ευρωπαϊκού θεσμικού πλαισίου.

Η παρουσίαση περιλαμβάνει ενημέρωση – διάλογο, απαντήσεις σε ερωτήματα σχετικά με τις επιπτώσεις της κατασκευής της λίμνης στην περιοχή, σύντομη ιστορική αναδρομή των ενεργειών διεκδίκησης, διευκρινίσεις για το ισχύον θεσμικό πλαίσιο καθώς και τις δυνατότητες παρέμβασης με συντονισμένες ενέργειες για τα δίκαια και πάγια αιτήματα προς την Πολιτεία αλλά και τα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τέλος θα εκδοθεί Ψήφισμα. 

No comments: