2.3.17

ΣΤΟΝ ΟΣΕ Ο ΚΩΣΤΟΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΙΑ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΚΣΙ ΦΩΚΙΔΣ

Στον ΟΣΕ ο Κωστοπαναγιώτου για σιδηροδρομικό δίκτυο και Φωκίδα
Συνάντηση ενημέρωσης είχε ο βουλευτής Ηλίας Κωστοπαναγιώτου με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ Κωνσταντίνο Πετράκη.
Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ενημέρωση από τον οργανισμό σχετικά με τα δεδομένα που αφορούν το νέο σιδηροδρομικό δίκτυο και τις συνέπειες του συγκεκριμένου σχεδιασμού για την υπάρχουσα σιδηροδρομική γραμμή η οποία εξυπηρετεί το νομό Φωκίδας.
Ο βουλευτής στην συζήτηση τόνισε την ανάγκη διατήρησης σε λειτουργία της υπάρχουσας γραμμής, καθόσον πλήθος οικισμών και επιχειρήσεων, σε μεγάλο τμήμα του νομού, εξυπηρετούνται συγκοινωνιακά με τις γύρω πόλεις, αλλά και με την Αθήνα.
Από την διατήρηση της υπάρχουσας γραμμής και την συνέχιση της λειτουργίας της μπορούν να ωφεληθούν όχι μόνο οι κάτοικοι του νομού και οι τουρίστες/επισκέπτες αλλά σε μεγάλο βαθμό και οι επιχειρήσεις με την διακίνηση των εμπορευμάτων τους μέσω αυτής.
Ο Κ. Πετράκης συμφώνησε στην παραπάνω αναγκαιότητα και δήλωσε ότι πρόθεση του οργανισμού αποτελεί η συνέχιση της λειτουργίας της γραμμής αυτοτελώς από Λιανοκλάδι έως Αθήνα, εξυπηρετώντας έτσι τις τοπικές ανάγκες.
Όπως δήλωσε ο Κωστοπαναγιώτου στα πλαίσια του σχεδιασμού για την καλύτερη συγκοινωνιακή κάλυψη των πολιτών του νομού Φωκίδας οι αναγκαίες πρωτοβουλίες θα συνεχιστούν.
 "DORIDA news" -

No comments: