5.2.17

" H ΦΩΚΙΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΣΤΗ Ν.Δ '


Σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης ο Πέτρος Μαντούβαλος υποστηρίζει

Ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει νομικό κώλυμα σε ενδεχόμενη υποψηφιότητα του καθώς έχει αθωωθεί ομόφωνα για την υπόθεση του παραδικαστικού. -Αρνείται κατηγορηματικά ότι στη Φωκίδα χρησιμοποιεί το μηχανισμό του κ. Γκελστάθη, τον οποίο ωστόσο χαρακτηρίζ


Ημερομηνία δημοσίευσης:04/02/2017

Χείμαρρος στην πρώτη του συνέντευξη σε τοπικό μέσο ο Πέτρος Μαντούβαλος πλέον δηλώνει ξεκάθαρα σε όλους τους τόνους ότι προετοιμάζεται για τις επόμενες βουλευτικές εκλογές τονίζοντας ότι τον ενδιαφέρει πολιτικά η Φωκίδα. Ωστόσο ξεκαθαρίζει ότι η τελική απόφαση για την υποψηφιότητα του δεν μπορεί παρά να είναι  αποκλειστικά του προέδρου του κόμματος Κ. Μητσοτάκη, του οποίου την απόφαση, όποια και αν είναι, θα τη σεβαστεί.
Στους ψιθύρους ότι  έχει νομικό κώλυμα στο να είναι υποψήφιος από τη γνωστή υπόθεση με το παραδικαστικό απαντά ότι αυτά είναι πολιτικές κακότητες καθώς ήδη έχει αθωωθεί ομόφωνα φέρνοντας ως παράδειγμα το γεγονός ότι είναι ήδη περιφερειακός σύμβουλος Αττικής  . Περνώντας μάλιστα στην αντεπίθεση ξεκαθαρίζει ότι ήδη έχει κινηθεί νομικά ενάντια σε αυτούς που τον κατηγόρησαν και τονίζει ότι μέχρι όλοι αυτοί να καταδικαστούν τελεσίδικα από την ελληνική δικαιοσύνη δεν θα ησυχάσει.
Επιπλέον ισχυρίζεται ότι είναι Δωριεύς στην καταγωγή  με την έννοια ότι ιστορικά είναι αποδεδειγμένο ότι τα δωρικά φύλλα κατέβηκαν προς τη Λακωνία, τόπο καταγωγής του.
Ακόμη μιλάει για το συμβόλαιο θανάτου του από τον Παναγιώτη Βλαστό, τον εμίρη του Κατάρ τον οποίο εκπροσωπεί νομικά ,  τον «Μπαρουφάκη», τον Φίλη που «ξεφτίλισε ο Τσίπρας» αλλά και τον τελευταίο ανασχηματισμό και τα διεθνή θέματα που απασχολούν τη χώρα.


«… εμείς σεβόμαστε τη διεθνή νομιμότητα ενώ ο Ερντογάν  δεν την σέβεται και την υπονομεύει»

ΩτΦ: Θα ήθελα να ξεκινήσω με κάποια εθνικά θέματα .Τελευταία ο Ερντογάν και η Τουρκία δείχνουν να αμφισβητούν τη συνθήκη της Λωζάνης. Θα ήθελα την εκτίμηση σας πάνω σε αυτό. 
Π. Μαντούβαλος:  Η Ελλάδα η δικιά μας, η Ελλάδα της καρδιάς μας φτάνει μέχρι την Ινδία. Όμως η Ελλάδα σέβεται τις διεθνείς συνθήκες και το διεθνές  δίκιο , συμμορφώνεται με τη συνθήκη της Λωζάνης και έτσι περιορίζεται  στα σύνορά της.    Ο πρόεδρος της Τουρκίας έχει ένα σοβαρότατο εσωτερικό πρόβλημα που είναι εμφανές. Ήδη ,  το κουρδικό κράτος με τις εξελίξεις στην περιοχή αρχίζει να  παίρνει σοβαρή οντότητα και σε αυτό ίσως υποβοηθιέται από τις ΗΠΑ. Επιπλέον, ο Ερντογάν έχει σοβαρότατο εσωτερικό πολιτικό πρόβλημα αλλά και μεγάλο ζήτημα με την τρομοκρατία. Άρα, αυτά τα εσωτερικά προβλήματα ο πρόεδρος της Τουρκίας προσπαθεί με έναν αστείο ,  επικίνδυνο   και βλακώδες τρόπο να τα διοχετεύσει σε διεθνή κλίμακα  και βεβαίως στην χώρα μας αμφισβητώντας διεθνείς συνθήκες.  . Αφού ο Ερντογάν νομίζει ότι τα σύνορά της Τουρκίας  φτάνουν  μέχρι την Ελλάδα, τη Συρία και το Ιρακ εμείς νομίζουμε ότι φτάνουν μέχρι την Ινδία. Η τεράστια διαφορά μας όμως είναι  ότι εμείς σεβόμαστε τη διεθνή νομιμότητα ενώ αυτός δεν την σέβεται και την υπονομεύει. .
 ΩτΦ: Κύπρος. Ένα κράτος δύο λαοί ή δύο λαοί δύο κρατίδια;
Π. Μαντούβαλος:  Το κυπριακό είναι ένα θέμα που χρόνια βασανίζει τον κυπριακό και τον ελληνικό λαό. Εμένα με  εκφράζει το «ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ» . Το σήμα αυτό με τη μισή Κύπρο  ματωμένη . Αυτή  η διεθνή εκκρεμότητα , μια ακόμη καταπάτηση των συνθηκών αλλά και της ηθικής του πολέμου από πλευράς Τουρκίας, πρέπει επιτέλους να βρει λύση  στην κατεύθυνση ενός κράτους όπως προϋπήρχε πριν την εισβολή, δηλ ένα κράτος με δυο αυτόνομες κοινότητες  ,οι οποίες ζούσαν εξαιρετικά καλά. Τότε υπήρχαν και οι εγγυήτριες δυνάμεις αλλά η Τουρκία καταπάτησε κάθε έννοια νομιμότητας και ηθικής και δημιούργησε αυτήν την κατάσταση.

ΩτΦ: Η Αλβανία τελευταία προσπαθεί να εντάξει στην επίσημη ατζέντα των συνομιλιών το ζήτημα της «Τσαμουριάς». Ταυτόχρονα ,ειδικά στην περιοχή της Χειμάρρας,  δείχνει να μην σέβεται θεμελιώδη μειονοτικά δικαιώματα. Πως πρέπει να τα αντιμετωπίσει όλα αυτά η χώρα;
Π. Μαντούβαλος:  . Όταν ο πρωθυπουργός της Ράμα  λέει , με τρόπο που ήταν πραγματικά ανέκδοτο , ότι «η Ακρόπολη σώθηκε από τους Αλβανούς» εγώ του απήντησα ότι πρόκειται περί ανιστόρητου, αστείου και απολίτιστου ισχυρισμού.Όπως ξέρετε οι Τσάμηδες ήταν οι μεγαλύτεροι εγκληματίες, ήταν κακούργοι  και συνεργαστήκαν με τις δυνάμεις κατοχής  σκοτώνοντας πάρα πολλούς Έλληνες.. Αν λοιπόν οι πολιτικοί της γείτονας επικαλούνται αυτούς καταλαβαίνετε τι άλλο ακόμη μπορούμε να ακούσουμε  .Η Αλβανία είναι μια χώρα αδύναμη, για πολλά χρόνια ακόμη θα είναι αδύναμη, καθώς έχει σοβαρές ελλείψεις σε υποδομές . Ο δρόμος της Αλβανίας περνάει μέσα από την Ευρώπη Για   τα προβλήματα που δημιουργούν στηρίζονται σε  ξένες πλάτες. Με πυροτεχνήματα και με στρακαστρούκες δεν μπορεί να απειλήσουν κανέναν . 

ΩτΦ: Όλα αυτά τα εθνικά ζητήματα που ανοίγουν το τελευταίο διάστημα θεωρείτε ότι συνδέονται  άμεσα  με την οικονομική κρίση στη χώρα μας ;
Π. Μαντούβαλος:  Η οικονομική κρίση μας έχει θέσει σε μια αδύναμη κατάσταση. Είναι μεγάλες οι περικοπές δαπανών για τη δημόσια ζωή όμως οι ένοπλες δυνάμεις , με πολύ κόπο και οικονομία, μας παραμένουν ισχυρές. Να ξέρετε ότι ο δικό μας στρατός είναι μια μικρογραφία των γαλλικών ενόπλων δυνάμεων . Εγώ να ξέρετε νιώθω ασφαλής και σίγουρος. Όμως, να ξέρετε ότι η οικονομική μας ταλαιπωρία δημιουργεί κάποια προβλήματα στο επίπεδο που το θέσατε.


«…Με τον Κυριάκο έχω μια προσωπική σχέση εμπιστοσύνης, τον γνωρίζω καλά και τον τιμώ…»


ΩτΦ:. Το 2012  είχατε προσχωρήσει  στο ΛΑΟΣ . Τι σας έκανε τότε να πάρετε τη συγκεκριμένη απόφαση;.
Π. Μαντούβαλος:  Να σας πως αρχικά ότι τόσο ο Άδωνης Γεωργιάδης όσο και ο Μάκης Βορίδης προέρχονται από αυτόν τον πολιτικό χώρο. Εγώ στο ξεκίνημα δεν είχα πάει εκεί. Απλώς,  τη δική μου αυτόνομη παρουσία στις τότε περιφερειακές εκλογές την είχαν στηρίξει ο  Χρήστος ο  Ζώης , ο Βύρωνας ο Πολύδωρας και ο Γιώργος ο Καρατζαφέρης, όπως και ένα κομμάτι της ΝΔ στην οποία ανήκα και ανήκω. Τότε εγώ είχα κάποιες συζητήσεις με την ΝΔ, δεν ευοδώθηκαν και στη συνέχεια κατέβηκε υποψήφιος  ο Κουμουτσάκος . Ας το ξεκαθαρίσουμε λοιπόν ότι τότε ήμουν ανεξάρτητος υποψήφιος και φυσικά, όπως γνωρίζετε, εξελέγην και τώρα ο συνδυασμός μου εκπροσωπείται στο περιφερειακό συμβούλιο Αττικής .

ΩτΦ:. Τι ποσοστό είχατε πάρει τότε:
Π. Μαντούβαλος:  Περίπου 3,2% , Ήταν μια τεράστια περιφέρεια και εγώ έκανα αγώνα μόνο για 40 ημέρες και αυτό αξίζει να ειπωθεί γιατί έχει τη σημασία του.

 ΩτΦ:. Στις τελευταίες εσωκομματικές εκλογές της  ΝΔ σταθήκατε στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη. Για ποιο λόγο το κάνατε; Τι είδατε σε αυτόν και δεν είδατε στον κ. Μειμαράκη, στον Γεωργιάδη ή στον Τζιτζικώστα  που επίσης διεκδίκησαν με αξιώσεις  την ηγεσία του κόμματος;
Π. Μαντούβαλος:  Πρέπει να σας ξεκαθαρίσω ότι από την αρχή με συνέδεε μια σχέση φιλίας και εμπιστοσύνης με την οικογένεια  Μητσοτάκη. Μάλιστα , τότε είχα στηρίξει φανερά και την Ντόρα  σε μια περίοδο που με ταλαιπωρούσαν θέματα  εσωτερικά πολιτικά  αλλά και δικαστικά και με την έννοια αυτή θα μπορούσα να απέχω. Παρόλα αυτά ήμουν πολύ κοντά της και βγήκα δημόσια, στην πλατεία Κοτζιά, και την στήριξα μαζί με τους υπολοίπους .Με τον Κυριάκο έχω μια προσωπική σχέση εμπιστοσύνης, τον γνωρίζω καλά και τον τιμώ . Τάχτηκα στο πλευρό του από την αρχή εκτιμώντας το ήθος και τη γενικότερη παρουσία του. Θεωρώ ότι η προοπτική που έχει να προσφέρει , σε δύσκολες εποχές για την Ελλάδα, με έκανε χωρίς να σκεφτώ το παραμικρό, να τον στηρίξω. Μάλιστα θυμάμαι όταν μου έστειλε το μήνυμα ότι θα είναι υποψήφιος ήμουν στην Κοζάνη,  σε δικαστήριο και ανταποκρίθηκα  άμεσα, σε δευτερόλεπτα , χωρίς να κοιτάξω τις άλλες υποψηφιότητες. 

- ΩτΦ:. Δηλαδή ήταν καθαρά προσωπικοί οι λόγοι; Δεν έπαιξαν ρόλο οι πολιτικές του θέσεις;;
 Π. Μαντούβαλος:  Η επιλογή μου ήταν προσωπική αλλά και ποιοτική. Νομίζω ότι πολιτικά διαφέρει παρασάγγας από τους υπόλοιπους. Αυτή είναι η απάντηση μου.


«…Χάθηκαν δισεκατομμύρια από τον Μπαρουφάκη…»

- ΩτΦ:.Το κόμμα σας ασκεί έντονη κριτική στην κυβέρνηση και την κατηγορεί για αναποτελεσματικότητα, κοινωνική αναλγησία , κλπ  Από την άλλη στις δημοσκοπήσεις η πλειοψηφία των πολιτών απαντά ότι τουλάχιστον στο επίπεδο της οικονομικής πολιτικής δεν βλέπει μεγάλες διαφορές σε σχέση με την προηγούμενη , κυβέρνηση.  Αν πλέον την γενική  οικονομική πολιτική δεν την καθορίζει ο εκάστοτε έλληνας πρωθυπουργός ή υπουργός οικονομικών αλλά οι δανειστές μας  τι περιθώρια ελιγμών υπάρχουν ; Μπορεί μια αυριανή κυβέρνηση να χαράξει τη δική της πολιτική;
Π. Μαντούβαλος:  Η οικονομική πορεία της χώρας είναι πλέον σε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι  δεσμευμένη και λειτουργεί κάτω από τα πλαίσια των δανειστών. Όταν δανείζεσαι από κάποιους πρέπει να είσαι σοβαρός και να τηρείς τους κανόνες και τις δεσμεύσεις. Άρα λοιπόν σε ένα μεγάλο κομμάτι είναι διαχειριστικός ο ρόλος της κυβέρνησης. Όμως , μπορεί ο άνθρωπος που είναι στο τιμόνι της χώρας , τουλάχιστον,  να διαχειρίζεται σωστά την περιουσία του ελληνικού λαού και να ασκεί έντιμη δημοσιονομική πολιτική. . Όταν για παράδειγμα ο  αστείος τύπος , ο κομπορρήμων, ο εγωιστής, ο ασυνάρτητος,   μια κορυφαία επιλογή του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα, ο  μπαρουφάκης , γιατί περί μπαρούφα επρόκειτο ,  ήταν τόσους μήνες στο τιμόνι της ελληνικής οικονομίας και χάθηκαν δισεκατομμύρια ευρώ, έ αυτά τα πληρώνετε εσείς, τα πληρώνω εγώ , τα πληρώνει ο ελληνικός λαός. Όσο για τον εαυτό του φαντάζομαι ότι δεν του δημιούργησε πρόβλημα., ίσα-ίσα τον έκανε πολύ πλουσιότερο με τα βιβλία που εξέδωσε και τις διαλέξεις που έκανε . Άρα,  βεβαίως μπορεί κάποιος  να διαχειριστεί με ορθό τρόπο  τα χρήματα του  ελληνικού λαού.  Αλλά πάντα μέσα στο πλαίσιο. Και να ξέρετε ότι η Ελλάδα ανέκαθεν  ήταν έντιμη στις οικονομικές της  υποχρεώσεις της .  Από τα παλιά δάνεια που πήραμε μέχρι σήμερα ήμασταν σωστοί . Τώρα λοιπόν  χρειάζεται , πάνω από όλα, μια  σωστή δημοσιονομική πολιτική και αυτό δεν μπορεί να το κάνει ούτε ο κ. Βαρουφάκης, ούτε οι πολιτικοί που αυτοσχεδιάζουν στις πλάτες του ελληνικού λαού.

- ΩτΦ:. Πως είδατε τον ανασχηματισμό; Θεωρείτε ότι μπορεί να αλλάξει η εικόνα της κυβέρνησης; 
Π. Μαντούβαλος:  Εγώ θα προτιμούσα ανασχηματισμό του πρωθυπουργού.

- ΩτΦ:. Από την παρούσα βουλή; Προτείνετε να σχηματιστεί μια νέα κυβέρνηση από την παρούσα βουλή με άλλον πρωθυπουργό; 
Π. Μαντούβαλος:  Όχι, ο πρωθυπουργός ανασχηματίζεται μόνο με εκλογές. Όσο για τον ανασχηματισμό που με ρωτήσατε θεωρώ ότι είναι ένας ανασχηματισμός ματαιότητος. Απλά, κέρδισε λίγο χρόνο. Ντρόπιασε ανθρώπου οι οποίοι είχαν απρεπή πολιτική συμπεριφορά , όπως τον κ. Φίλη, που τον ξεφτίλισε

- ΩτΦ:. Να υποθέσω ότι θεωρείτε νίκη της εκκλησίας της αποπομπή Φίλη;
Π. Μαντούβαλος:  Θεωρώ ότι αυτός ο άνθρωπος δεν θα έπρεπε να είναι στην κυβέρνηση, όπως και πολλοί άλλοι . Άρα λοιπόν καλά έκανε και τον έβγαλε. Αυτός τον ξεφτίλισε, δεν τον ξεφτίλισα εγώ . Αυτό είναι πολύ μειωτικό για τον κ. Φίλη ο οποίος μπήκε στα σχολεία και στις εκκλησίες χωρίς ίχνος σεβασμού. Από την άλλη ο κ. Δρίτσας από τη μια μεριά έβγαινε με τα πανό για το λιμάνι του Πειραιά και από την άλλη μεριά τον έβλεπα βαρύγδουπο και αργομίλητο να κάνει τις ιδιωτικοποιήσεις «με πόνο καρδιάς» όπως και ο κ Σπίρτζης. Δεν νομίζω λοιπόν ότι αυτός ο ανασχηματισμός θα προσθέσει κάτι σε αυτήν την κυβέρνηση, μόνο λίγη παράταση…

- ΩτΦ:. Βλέπετε το επόμενο διάστημα εκλογές;
Π. Μαντούβαλος:  Προετοιμάζομαι για εκλογές , όπως και η κομματική μας μηχανή

- ΩτΦ:. Όποτε και αν γίνουν εκλογές , στο σενάριο που δεν θα καταφέρει η ΝΔ να είναι αυτοδύναμη, με ποια κόμματα θα μπορούσε να συγκυβερνήσει;
Π. Μαντούβαλος:  Πρώτα από όλα να ξεκαθαρίσουμε ότι ο κ. Μητσοτάκης απευθύνεται στην κοινωνία, στους απλούς πολίτες. Από εκεί και πέρα με ποια κόμματα θα συνεργαστεί είναι πάλι επιλογή του κ. Μητσοτάκη

ΩτΦ:. Θα ήθελα να ακούσω τη δική σας πρόταση. Για παράδειγμα θα μπορούσατε ξανά να κυβερνήσετε με το ΠΑΣΟΚ;
Π. Μαντούβαλος:  Δεν μπορώ να μπω σε τέτοιες λεπτομέρειες. Είναι θέμα που αφορά μόνο τον τότε πρωθυπουργό. Όταν τότε μας ρωτήσει τότε θα πω τη γνώμη μου.

ΩτΦ:. Επιμένω στην ερώτηση. Θα μπορούσατε να συνεργαστείτε με τη Χρυσή Αυγή;
Π. Μαντούβαλος:  Με τα άκρα  δεν έχουμε καμία σχέση και καμία πολιτική συγγένεια

«Είμαι Δωριεύς»

ΩτΦ:. Το τελευταίο μεγάλο χρονικό διάστημα σας βλέπουμε συχνά στη Φωκίδα. Που το πάτε; Θα ήθελα να μου το πείτε ευθέως . Θα είστε υποψήφιος;
 Π. Μαντούβαλος:  Πρώτα από όλα θα ήθελα να σας πω ότι για πάνω από 30 χρόνια είμαι γαμπρός στη Φωκίδα. Η σύζυγος μου είναι από την Ερατεινή και ονομάζεται Παρασκευή Θεοδώρου και είναι δικηγόρος. Έχουμε δυο παιδιά. Τη Σοφία, απόφοιτη  της ανώτατης σχολής καλών  τεχνών   και ο γιός μου Σταύρος είναι στη νομική σχολή αλλά ταυτόχρονα έκοψε την αναβολή του και υπηρετεί τη θητεία του ως αξιωματικός καταδρομέας αλεξιπτωτιστής .Έχουμε σπίτι και στην Ερατεινή και στο Βελενίκο . Τα πεθερικά μου είναι ο ένας από τον Άβορο ο άλλος από το Βελενίκο. Άρα στη Φωκίδα δεν έρχομαι ως επισκέπτης αλλά ως ένας δικός της άνθρωπος. Και κάτι ακόμη . Είμαι Δωριεύς.

ΩτΦ:. Από πού προκύπτει αυτό;
Π. Μαντούβαλος:  Είμαι Λάκων. Είναι ιστορικά αποδεδειγμένο ότι τα  δωρικά φύλλα κατέβηκαν και στη Λακωνία Όλα αυτά τα χρόνια ως κάτοικος της Ερατεινής, από όλες τι μέχρι τώρα αιρετές θέσεις που κατείχα,   έχω με τον τρόπο μου βοηθήσει το νομό . Και αυτό γιατί εγώ και η οικογένεια μου αγαπώ αυτόν τον τόπο. Τελευταία,  ο αντιπεριφερειάρχης, ο αξιότιμος κ. Κατσαγούνος,  μου ζήτησε τνα του βρω αυτό το φωσφορίζον  υλικό για τις διαγραμμίσεις στους δρόμους. Θα του έρθει σε τόνους αυτό. Είναι χαρά μου και τιμή μου που μπορώ να βοηθάω  Στο σκέλος της ερώτησής σας σχετικά με την υποψηφιότητα  σας απαντώ: Με ενδιαφέρει πολιτικά η Φωκίδα

- ΩτΦ:. Φαίνεται πάντως να συμπεριφέρεστε  με βεβαιότητα …, σαν να είστε ήδη υποψήφιος…
Π. Μαντούβαλος:  Εγώ δεν μίλησα με  καμιά βεβαιότητα, Είπα ότι με ενδιαφέρει πολιτικά η Φωκίδα. Αρμόδιος και κυρίαρχος για  τα ψηφοδέλτια είναι  ο πρόεδρος του οποίου θα σεβαστώ κάθε του επιλογή .

ΩτΦ:. Έχετε συζητήσει αυτό το ενδεχόμενο με τον κ. Μητσοτάκη ή τον κ. Αυγενάκη;
Π. Μαντούβαλος:  Συνομιλώ για πολλά θέματα. Επαναλαμβάνω ότι με ενδιαφέρει πολιτικά η Φωκίδα, η οποία έχει χαθεί για τη ΝΔ και  σήμερα εκπροσωπείται από έναν ευγενή κύριο αλλά ανύπαρκτο στα πολιτικά., κοινωνικά κλπ θέματα βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ..Θεωρώ ότι η Φωκίδα πρέπει να γυρίσει στη ΝΔ και στόχος μου είναι να βοηθήσω σε αυτήν την κατεύθυνση.


«…στο τέλος αθωώθηκα ομόφωνα…»
           

ΩτΦ:.  Στο παρελθόν είχατε κάποιες δικαστικές περιπέτειες σχετιζόμενες με το λεγόμενο «παραδικαστικό κύκλωμα»  Θα ήθελα να γνωρίζουν από πρώτο χέρι οι αναγνώστες μας που κατέληξε εκείνη η περιβόητη δίκη και αν το αποτέλεσμα της επηρεάζει ενδεχόμενη υποψηφιότητα σας
Π. Μαντούβαλος: Αυτά είναι αστειότητες και πολιτικές κακότητες από όποιον και αν λέγονται. Δεν μπορεί να χαίρεσαι με τη λύπη του άλλου.  Σας είπα ότι ήδη είμαι εκλεγμένος αιρετός στην περιφέρεια Αττικής. Άρα λοιπόν αυτό το θέμα δεν υφίσταται.

ΩτΦ:.  Άρα έχει κλείσει οριστικά αυτό το θέμα.
Π. Μαντούβαλος:  Όχι,  αυτό το θέμα δεν έχει κλείσει  ακόμη. Θα κλείσει οριστικά όταν όλοι αυτοί που δημιούργησαν το πρόβλημα  καταδικαστούν τελεσίδικα και αμετάκλητα. Σας ενημερώνω δε ότι ο πρώτος πριν από 2-3 μήνες  καταδικάστηκε με 3-4 χρόνια φυλάκιση. Επιπλέον ένας πολιτικός που εμπλέκεται σε αυτό  είναι κατηγορούμενος.

ΩτΦ:.  Ποιος είναι αυτός;
Π. Μαντούβαλος:  Ο πρώην δήμαρχος Πειραιά , ο κος Μιχαλολιάκος που είναι κατηγορούμενος και στο ποινικό και στο αστικό κομμάτι . Οπότε, μέχρι να τελειώσουν αυτές οι δίκες εγώ θα κρατάω την υπόθεση ανοιχτή. Θα πληρώσει και ο τελευταίος που έβαλε εμένα και την οικογένεια μου σε περιπέτειες Άρα λοιπόν δεν υπάρχει κανένα κώλυμα για εμένα . Να σας πω και κάτι άλλο. Την επόμενη ημέρα που με κατηγόρησαν ανεξαρτητοποιήθηκα από το κόμμα μου. Ξέρεις τι είναι να αφήσεις την κολώνα του κόμματός σου , που είναι ισχυρή , και να μπεις σε ένα πέλαγος με καρχαρίες; Τότε, όταν  έδινα τη βουλευτική μου ασυλία κλαίγανε οι βουλευτές. Μίλησε ο Κουβέλης για εμένα, μίλησε ο Βενιζέλος , ο Λομβέρδος , οι βουλευτές της ΝΔ και όλοι λέγανε τι αίσχος είναι αυτό. Τότε εγώ αναγκάστηκα να πω ότι αν δεν ψηφίσουν υπέρ της άρσης της ασυλίας θα παραιτηθώ  από βουλευτής. Έτσι μπήκα σε μια δικαστική δίνη για ένα ασήμαντο ποσό που δεν έχει σχέση με τη δημόσια σχέση μου αλλά με το γραφείο μου. Μια πεθαμένη συνεργάτιδα του γραφείο μου όταν εγώ ήμουν βουλευτής. Και ανέλαβα την ευθύνη και κάθισα στο σκαμνί. Μου επεβλήθη ποινή, μου ξαναεπεβλήθη ποινή στο τέλος αθωώθηκα ομόφωνα. Για αυτό σας λέω ότι τώρα δεν θα σταματήσω εγώ μέχρι και τον Άρειο Πάγο ‘ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη ενάντια σε αυτούς που ταλαιπώρησαν εμένα και την οικογένεια μου.


«Δεν έχω έτοιμο μηχανισμό από κανέναν..»

 ΩτΦ:. Βλέπω , και το γνωρίζουν οι πολίτες, ότι όπου πάτε στη Φωκίδα έχετε μαζί σας ένα μηχανισμό, κάποιους ανθρώπους που θεωρούνται της στενής πολιτικής επιρροής του κ. Γκελστάθη. Τι σηματοδοτεί αυτό;;
Π. Μαντούβαλος Από το νομό Φωκίδας έχουν περάσει και ακόμη υπάρχουν σπουδαίες πολιτικές προσωπικότητες. Ο υπουργός, ο κ. Γκελστάθης , υπήρξε σπουδαία πολιτική προσωπικότητα με μεγάλη δράση στο νομό. Δράση μεγάλη είχαν επιπλέον ο κ. Μπούγας , η κα Μανδρέκα , ο κ. Ανδρεουλάκος, ο κ. Φουσέκης, ο κ. Παπαθανασίου, ο κ. Ματζώρος , άνθρωποι σοβαροί που βοήθησαν το νομό και την παράταξη. Όλοι με ενδιαφέρουν, με όλους συζητώ και απαντώ ότι δεν έχω έτοιμο μηχανισμό από κανέναν .Η πληροφορία σας λοιπόν περί μηχανισμού Γκελστάθη είναι λάθος. Μάλιστα να σας ξεκαθαρίσω ότι αυτοί που με πλαισιώνουν δεν προέρχονται μόνο από τη ΝΔ  .

ΩτΦ:. Έχετε συζητήσει με τοπικά στελέχη το ενδεχόμενο της υποψηφιότητας σας ;;
Π. Μαντούβαλος:  Δεν έχω λόγο να το κάνω. Αυτή τη στιγμή με ενδιαφέρει να γίνει ο Μητσοτάκης πρωθυπουργός και ο νομός να επιστρέψει στη ΝΔ.

ΩτΦ:. Έχετε σκεφτεί ποτέ το ενδεχόμενο να είστε συνυποψήφιος της κ. Γκελστάθη στη Φωκίδα;
Π. Μαντούβαλος:  Πολύ ενδιαφέρον. Μπορώ να είμαι συνυποψήφιος και με τη δεσποινίδα Γκελστάθη και με την κ. Μανδρέκα και με τον κ. Μπούγα. Με όποιον θέλει και κρίνει το κόμμα …

ΩτΦ:. Πολλά στελέχη της ΝΔ που κουβεντιάζουν το ενδεχόμενο να είστε υποψήφιος ισχυρίζονται ότι ένα βασικό σας μειονέκτημα είναι ότι δεν γνωρίζετε τα προβλήματα του τόπου. Τι απαντάτε;
Π. Μαντούβαλος:  Αν θέλετε εσείς που είστε δημοσιογράφος βάλτε δίπλα σας όποιον θέλετε και κάντε μας συγκεκριμένες ερωτήσεις για συγκεκριμένα προβλήματα της Φωκίδας, ακόμη και τόπος του λέγειν για ένα κομμένο δέντρο. Νομίζω ότι γνωρίζω πολλά προβλήματα του τόπου . Εδώ είμαι για όποιον θέλει…


«Οι προσωπικές και  οι επαγγελματικές μου γνωριμίες  χρήσιμες για τη Φωκίδα..»


ΩτΦ:. Για παράδειγμα, τι έχετε να προτείνετε για την ανάπτυξη της Φωκίδας;
Π. ΜαντούβαλοςΜε ενδιαφέρει πολύ το κομμάτι της ανάπτυξης της Φωκίδας. Οι προσωπικές και  επαγγελματικές μου γνωριμίες  νομίζω ότι μπορούν να είναι πολύ χρήσιμες για τη Φωκίδα. Ο νομός έχει ανάγκη την εξωστρέφεια, να βγει προς τα έξω . Εγώ μπορώ να βοηθήσω στο κομμάτι αυτό άμεσα και αποτελεσματικά φέρνοντας εδώ να γνωρίσουν το νομό κορυφαίοι επαγγελματίες και επενδυτές.

ΩτΦ:. Μεταξύ αυτών και τον σείχη του Κατάρ, του οποίου είστε δικηγόρος στην αντιπαράθεση που έχει με το ελληνικό δημόσιο, ή τον κ  Μαρινάκη που είστε προσωπικός φίλος;;
Π. Μαντούβαλος: Ναι , μας νοιάζουν και μπορούν να επισκεφτούν το νομό  οι σοβαροί επενδυτές από τον Εμίρη όχι βεβαίως μέχρι τον κακομοίρη . Εμένα με ενδιαφέρει η Φωκίδα και θα κάνω ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν να την βοηθήσω.

ΩτΦ:. Έχετε κάτι πιο συγκεκριμένο να μας πείτε σε αυτό το κομμάτι; Θέλετε να μας τα αποκαλύψετε;
Π. Μαντούβαλος: Σε αυτή τη φάση γιατί να πω πράγματα;  Ένας – ένας που θα έρχεται θα σας φωνάζω να συνομιλήστε μαζί του. Μπορώ όμως να σας πω ότι για παράδειγμα στο κομμάτι του τουρισμού γενικότερα και του αθλητικού τουρισμού ειδικότερα  υποάρχουν ήδη μελέτες και συζητήσεις

ΩτΦ:. Με ποιόν ; Με τον Μαρινάκη;
Π. Μαντούβαλος: Με σημαντικό παράγοντα της αθλητικής ζωής του τόπου. Η Φωκίδα έχει και καλό κλίμα και καλές τοποθεσίες για δημιουργία αθλητικού καμπ. Όμως , σας ξαναλέω ότι και στο κομμάτι  του τουρισμού γενικότερα συνδεδεμένη με τη Ναυτιλία υπάρχουν πολλές δυνατότητες και μπορώ να βοηθήσω.

Το συμβόλαιο θανάτου

ΩτΦ:.   Μια τελευταία ερώτηση . Πριν από περίπου δύο χρόνια είχε γραφτεί στον τύπο ότι σύμφωνα με μαρτυρία της εξαδέλφης του Παναγιώτη Βλαστού, της Λίτσας Βλαστού, ο αρχινονός είχε υπογράψει συμβόλαιο θανάτους σας . Τι ισχύει και τι δεν ισχύει σε όλο αυτό;
Π. Μαντούβαλος:  Αυτό σχετίζεται με την τρομοκρατία επειδή χειρίζομαι όλες τις υποθέσεις αστυνομικών που έχουν πυροβοληθεί , τραυματιστεί και σκοτωθεί  από τρομοκράτες των «Πυρήνων της Φωτιάς». Αυτοί , συνεργάζονται και με ποινικούς κρατούμενους.  Αυτοί,  είπαν σε κάποιον να κάνει ένα συμβόλαιο θανάτου, να με σκοτώσουν   . Για αυτό ακριβώς έχω και την αστυνομική προστασία . Δεν θα κάνω πίσωμε τίποτε. Είμαι κόντρα στους τρομοκράτες και θα είμαι όσους ποινικούς και αν βάλουν να με σκοτώσουν.


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΕΤΡΟΥ  Στ. ΜΑΝΤΟΥΒΑΛΟΥ

Γεννήθηκε στον Πειραιά, στις 25 Μαΐου του 1959.Αποφοίτησε από την Νομική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω. Έγγαμος με την Δικηγόρο Πέρυ Θεοδώρου. Έχουν αποκτήσει δύο παιδιά: τη Σοφία, απόφοιτο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών και το Σταύρο, φοιτητή της Νομικής.

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
• Βουλευτής επί δύο τετραετίες  στην Α΄ Πειραιώς και Νήσων με τη Ν.Δ. στις εκλογές του 2000 και στις εκλογές του 2004.
• Αντιπρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.
• Mέλος της Διαρκούς Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Εθνικής Αμύνης.
• Μέλος της Ευρωμεσογειακής Διακοινοβουλευτικής Ένωσης.
• Μέλος Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος.
• Μέλος Επιτροπής Κανονισμού της Βουλής.
• Πρόεδρος Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Φιλίας με το Μεξικό.
• Μέλος των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Φιλίας Τσεχίας, Αυστραλίας, Καζακστάν, Βραζιλίας, Μεξικό και Ιράν.

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
• Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιώς (1998-2000).
•  Διετέλεσε Αντιδήμαρχος Πειραιώς (2000-2002).
• Πρόεδρος του Συμβουλίου Πρόληψης της Εγκληματικότητας του Δήμου Πειραιώς.
    Διετέλεσε καθηγητής του Ποινικού Δικαίου και της Εγκληματολογίας στις Ακαδημίες Αξιωματικών των Σωμάτων Ασφαλείας.
•Σύμβουλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιώς (1996-1999). Μέλος της Επιτροπής θεσμών της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Κ.Ε.).
•Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ποινικού Δικαίου και της Ένωσης Ελλήνων Ποινικολόγων.
•Επίτιμο Μέλος της Διεθνούς Ενώσεως Αθλητικού Δικαίου.
•Νομικός Σύμβουλος του Παγκοσμίου Συλλόγου Ολυμπιονικών.
•Έχει δημοσιεύσει επιστημονικές εργασίες για τα εργατικά ατυχήματα και τις επαγγελματικές ασθένειες, την τηλεοπτική βία, την ευθανασία, την Δικαιοσύνη και τον Τύπο, το Στρατιωτικό Ποινικό Κώδικα, την ποινική ευθύνη των ιατρών, την ΟΝΕ κ.λ.π.
•Είναι  Επικεφαλής και ιδρυτής του ανεξάρτητου συνδυασμού «ΑΝΑΤΡΟΠΗ στην ΑΤΤΙΚΗ» και μετέχει στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.
•Είναι επικεφαλής και ιδρυτής  του ανεξάρτητου συνδυασμού της αντιπολίτευσης «ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΠΟΛΗ ΘΡΥΛΟΣ», που συγκέντρωσε ποσοστό 19% στις Δημοτικές εκλογές του 2010.

 AKAΔΗΜΑΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
•Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
•Κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στο Δίκαιο του Περιβάλλοντος.
• Υποψήφιος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πειραιώς στον τομέα των Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, με θέμα: « Το Λειτουργικό Πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Δημόσιας Τάξης και Ασφάλειας και τα Όρια Προστασίας των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων».
•Υποψήφιος διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στον τομέα με θέμα: « Η Νομική Θεώρηση της Βιομηχανίας των τεχνικών παιγνίων.»

ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ
•Αγγλικά, Ιταλικά, Γερμανικά

orafok 

No comments: