6.2.17

ΑΝΑΒΡΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ


Αναβρασμός στο Ελληνικό
0
Κλίμα έντασης επικρατεί αυτή την ώρα στο Ελληνικό, όπου πρόσφυγες αρνούνται να επιτρέψουν την πρόσβαση του υπουργού Γιάννη Μουζάλα στις εγκαταστάσεις. Ο υπουργός στην αρχή εισήλθε για λίγα λεπτά εντός του καταυλισμού, ωστόσο αναγκάστηκε να εξέλθει λίγο αργότερα. 

Ο κ. Μουζάλας αυτή την ώρα συνομιλεί με τους πρόσφυγες, οι οποίοι από χθες έχουν προχωρήσει σε απεργία πείνας, διαμαρτυρόμενοι για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσής τους εντός των εγκαταστάσεων.

Στο σημείο υπάρχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες απωθούν τους πρόσφυγες. Στο σημείο είναι συγκεντρωμένα και αρκετά παιδιά.

Οι πρόσφυγες έχουν σχηματίσει ανθρώπινη αλυσίδα, απαγορεύοντας την πρόσβαση στον κ. Μουζάλα.Για το ζήτημα των συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων και των μεταναστών στο Ελληνικό εξέδωσε χθες ανακοίνωση η Κίνηση Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή:

Οι πρόσφυγες διαμαρτύρονται για έλλειψη σεβασμού από τους υπεύθυνους του camp στις στοιχειώδεις και απόλυτα δικαιολογημένες απαιτήσεις που προβάλλουν για να εξασφαλιστεί η ανθρώπινη διαβίωση. 
Συγκεντρώθηκαν στο χώρο των αφίξεων διεκδικώντας συγκεκριμένα αιτήματα και για να διαμαρτυρηθούν.

Μητέρες με βρέφη και μικρά παιδιά δεν έχουν σε στοιχειώδη επάρκεια τα απαραίτητα όπως βρεφικό γάλα και pampers.

Το φαγητό που προέρχεται από την οργάνωση DRC είναι απαράδεκτο.

Δεν υπάρχει ζεστό νερό και πλυντήρια.

Δεν υπάρχει πρόσβαση στα νοσοκομεία αφού δεν υπάρχουν μεταφραστές.

Τα παιδιά πρέπει να μπούν στα σχολεία.

Η απάντηση της κυβέρνησης στο αίτημα του ασύλου είναι η επικοινωνία μέσω Skype.

Καλούμε την κυβέρνηση να ικανοποιήσει άμεσα τα αιτήματα των προσφύγων και απαιτούμε να βελτιωθούν άμεσα οι συνθήκες στο στρατόπεδο του Ελληνικού και να βρεθούν χώροι φιλοξενίας μέσα στον αστικό ιστό της Αθήνας. Όχι στη διαμονή σε σκηνές.

Το Ελληνικό δεν είναι το μόνο στρατόπεδο που έχει ζητήματα.

Πρόσφατα είχαμε 5 νεκρούς από την αθλιότητα που επικρατεί στη Μόρια, τη Ριτσώνα, τη Σάμο.

Διαβάστε επίσης:


ΖΟΎΓΚΛΑ

No comments: