3.2.17

ΠΕΡΑΜΑ : ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠ' ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕ ΤΑ ΠΡΩΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ03.02.2017
 
Την έντονη αντίδραση μερίδας γονέων έχει προκαλέσει η ένταξη προσφυγόπουλων στις τάξεις του δημοτικού σχολείου στο Νέο Ικόνιο Περάματος.
Αν και χθες οι εκπαιδευτικοί είχαν ετοιμάσει θερμή υποδοχή στους νέους μαθητές, που έφτασαν από το Κέντρο Φιλοξενίας Σχιστού, πολλοί γονείς επέλεξαν να μη στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο.
Μάλιστα, οι γονείς 70 μαθητών του δημοτικού, από τους συνολικά 122, ήδη κατέθεσαν αίτηση μετεγγραφής με το αιτιολογικό ότι τα προσφυγόπουλα δεν έχουν κάνει τα απαραίτητα εμβόλια και υπό τον φόβο ότι δεν θα τηρούνται οι συνθήκες υγιεινής στο σχολείο. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αιτήσεις τους δεν θα γίνουν δεκτές, σε πρώτη φάση, αφού μοναδικός λόγος για να λάβει ένας μαθητής μετεγγραφή είναι η αλλαγή του τόπου κατοικίας του.
Το υπουργείο Παιδείας αρνήθηκε να λάβει θέση επί του ζητήματος, με τον γενικό γραμματέα Γιάννη Παντή να σχολιάζει ότι «είναι υπηρεσιακά θέματα και θα αντιμετωπιστούν στο πλαίσιο των υπηρεσιακών υποχρεώσεων της Πολιτείας». Από την πλευρά της, η Διδασκαλική Ομοσπονδία επισημαίνει ότι η παροχή εκπαίδευσης προς όλα τα παιδιά ανεξαιρέτως είναι υποχρέωση της Πολιτείας, ωστόσο, πρέπει να εξασφαλιστούν οι κατάλληλες συνθήκες και χαρακτηρίζει εύλογες τις ανησυχίες γονέων.
dimokratianews.gr

No comments: