11.2.17

ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ Ο.Α Η ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞ ΩΝΑΣΗ11.02.2017
 
Χωρίς ιδιοκτήτη παραμένει η συλλεκτική Mercedes 250 του Αλέξανδρου Ωνάση, που «αράχνιαζε» για χρόνια μέσα σε αποθήκη στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού. Το αυτοκίνητο αντίκα, μοντέλο του 1972, απέκτησε σε δημοπρασία της Εθνικής Τράπεζας τον περασμένο Οκτώβριο ο δικηγόρος από τη Λάρισα Γιάννος Γραμματίδης, προσφέροντας 25.000 ευρώ.
Ομως, η Mercedes δεν περιήλθε ποτέ στην κατοχή του, καθώς ο διαγωνισμός για τη δημοπράτησή της ακυρώθηκε μερικές εβδομάδες μετά τη διεξαγωγή του. Και τούτο διότι ο Σύλλογος Εργαζομένων στην πρώην Ολυμπιακή Αεροπορία κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα (τα οποία κέρδισε), υποστηρίζοντας ότι το αυτοκίνητο έχει ιστορική αξία και πρέπει να παραμείνει στα περιουσιακά στοιχεία της εταιρίας Ολυμπιακή Αεροπορία - Υπηρεσίες Α.Ε., που βρίσκεται σε καθεστώς εκκαθάρισης.
Το πολυτελέστατο για την εποχή αυτοκίνητο του Αλέξανδρου Ωνάση διαθέτει λευκά δερμάτινα καθίσματα, ηλεκτρικά παράθυρα, κλιματισμό, αυτόματο τεσσάρι κιβώτιο, επένδυση από ξύλο τριανταφυλλιάς στο ταμπλό καθώς και πολλά άλλα αξεσουάρ. Λέγεται μάλιστα ότι η συγκεκριμένη λιμουζίνα εισήχθη χωρίς τέλη στις 29 Απριλίου του 1972 και, σύμφωνα με έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Ασφάλειας της Ολυμπιακής, το κόστος της ανήλθε σε 250.000 δραχμές, ποσό αστρονομικό, αν σκεφτεί κανείς ότι το μεροκάματο το 1972 άγγιζε τις 70 δραχμές!
Η λιμουζίνα, σχεδιασμένη από τον διάσημο Paul Bracq, έχει εξακύλινδρο κινητήρα 2.800 κυβικών και 130 ίππων. Μετά τον τραγικό θάνατο του Αλέξανδρου Ωνάση βρέθηκε, μαζί με άλλα προσωπικά του αντικείμενα, σε μια αποθήκη στο Ελληνικό.
Η Εθνική Τράπεζα, πάντως, ως ειδικός εκκαθαριστής της εταιρίας Ολυμπιακή Αεροπορία - Υπηρεσίες Α.Ε., θα ξεκινήσει στο προσεχές διάστημα νέο γύρο δημοπρασιών με αντικείμενα που ανήκαν στη θρυλική οικογένεια.
dimokratianews.gr

No comments: