8.2.17

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΑΠΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ


Πυροσβέστες έσπασαν την είσοδο του υπουργείου όταν είδαν μπροστά τους ως φραγμό μία διμοιρία των ΜΑΤ. Είχε προηγηθεί συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της Αθήνας (Vid)
Adtech Ad
Ένταση επικρατεί στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Πυροσβέστες που διαμαρτύρονται τις τελευταίες ώρες στο κέντρο της Αθήνας, κινήθηκαν προς το υπουργείο επί της Λ. Βασιλίσσης Σοφίας και όταν είδαν μπροστά τους, στην είσοδο του υπουργείου έναν φραγμό από ΜΑΤ, αντέδρασαν, επιχείρησαν να σηκώσουν τα ρολά και έσπασαν τις τζαμαρίες στην είσοδο.
AdTech Ad
Στο σημείο επικράτησε ένταση όχι όμως και σύγκρουση με τους αστυνομικούς. Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για πυροσβέστες 5ετούς υποχρέωσης που ζητούν να ανανεωθούν οι συμβάσεις τους ή να μονιμοποιηθούν. Οι πυροσβέστες που έσπασαν την είσοδο, κατάφεραν να εισβάλλουν στο εσωτερικό του κτιρίου και παραμένουν εκεί.
Παράλληλα, τα προεδρεία των συνδικαλιστικών οργανώσεων Αστυνομίας, Πυροσβεστικής και Λιμενικού πραγματοποιούν συμβολική κατάληψη στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη, ζητώντας συνάντηση μαζί του, απαιτώντας τα λυθούν τα οικονομικά τους αιτήματα και δηλώνουν έτοιμοι ακόμα και να διανυκτερεύσουν στο γραφείο του!
Η θητεία των 4.000 πυροσβεστών που προσλήφθηκαν στις 10 Φεβρουαρίου 2012 λήγει αύριο (Πέμπτη) και, όπως τονίζουν, κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο, εάν δεν μονιμοποιηθούν οι μισοί, σύμφωνα με το νόμο, και αν δεν ανανεωθούν οι συμβάσεις των υπολοίπων.
news247.gr

No comments: