9.2.17

ΤΑΪΖΩ ΓΑΑΛΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΩΡΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ09.02.2017
 
Ανεπανάληπτη φτώχεια βιώνει μία 30χρονη μητέρα δύο ανηλίκων από την Πάτρα, που έχασε τον σύζυγό της
Ανεπανάληπτη φτώχεια βιώνει τους τελευταίους μήνες μία νεαρή γυναίκα από την Πάτρα, που έχασε τον σύζυγό της και αναγκάζεται να ταΐζει τα δύο παιδιά της μόνο με γάλα και αντίδωρο από την εκκλησία! Η 30χρονη, θύμα της οικονομικής κρίσης, είδε τον κόσμο της να γκρεμίζεται, όταν πέθανε ο άντρας της, αφήνοντάς πίσω του δύο ορφανά, ένα αγόρι ηλικίας εφτά ετών και ένα κορίτσι τεσσάρων.
Ο γολγοθάς που ανεβαίνει μοιάζει ατέλειωτος και, για να μην αφήσει τα παιδιά της να πεθάνουν από την πείνα, χτύπησε την πόρτα του συλλόγου Φωτεινό Αστέρι που βοηθάει τις άπορες οικογένειες της Πάτρας προσφέροντας τρόφιμα, πάνες και ό,τι άλλο έχουν ανάγκη, παρέχοντας ταυτόχρονα ψυχολογική υποστήριξη. Οπως παραδέχτηκε η νεαρή μητέρα, τις τελευταίες δύο μέρες το μόνο που μπόρεσε να εξασφαλίσει για τροφή στην κόρη και στον γιο της ήταν γάλα και ψωμάκια από μνημόσυνα ή αντίδωρα, καθώς αδυνατούσε να αγοράσει ακόμα και ψωμί, αφού χρωστάει πολλά, ακόμα και στον φούρνο!
Το «Φωτεινό Αστέρι», που δίνει καθημερινά αγώνα για να βοηθάει όσο μπορεί οικογένειες και γονείς που έχουν πραγματική ανάγκη, απευθύνει έκκληση σε όποιον μπορεί να βοηθήσει την 30χρονη.
Στη δίνη του Μνημονίου ζει και μία μονογονεϊκή οικογένεια στο Ηράκλειο Κρήτης. Η μητέρα -διαζευγμένη-, αδυνατώντας να μεγαλώσει τα δύο κοριτσάκια της, τα έστειλε στη γιαγιά τους στο χωριό, προκειμένου να εξασφαλίσουν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης. Διαπιστώνοντας το δράμα της οικογένειας, η φιλανθρωπική οργάνωση «Κίτρινη Αποστολή» ανέλαβε δράση, εξοπλίζοντας το σπίτι της μητέρας με έπιπλα.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της οργάνωσης Δημήτρη Αποστολάκη, στο διαμέρισμα δεν υπήρχαν ψυγείο, κουζίνα, καρέκλες και τραπέζια, ενώ η μητέρα κοιμόταν σε ράντσο, έχοντας για στρώμα ένα χαρτόνι. Μια ανάρτηση στη σελίδα της Κίτρινης Αποστολής στο facebook ήταν αρκετή για να ανταποκριθούν οι πολίτες του Ηρακλείου και μέσα σε δύο μέρες να βρεθούν έπιπλα, ηλεκτρικές συσκευές και τρόφιμα για τη γυναίκα.
dimokratianews.gr

No comments: