14.2.17

ΤΟ " ΚΑΛΟΎΠΙ " ΤΟΥ..ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ
ΛΙΔΟΡΙΚΙΩΤΙΚΕΣ...ΙΣΤΟΡΙΕΣ...

Ο αείμνηστος " Μαστρογιάννης ", κατά  κόσμον  Ιωάννης Κατσώνης  αριστερά με  τον  Ανδρέα Δελενιίκα , στο.. " γύφτικο " που είχαν στη  Βαθιά , εκεί  που τώρα είναι το  Ανδριτσαίϊκο σπίτι 


   Όλοι οι παλιοί  Λιδορικιώτες , φίλοι μου , γνώριζαν και θυμούνται τον αείμνηστο Παπαβασίλη , το γιατρό , που ήταν πραγματικό ..περιβόλι , με τα πειράγματα και τις ατάκες του , εμείς δε οι μικρότεροι , ακόμα περισσότερο γιατί όσο μας αγαπούσε τόσο μας πείραζε και μας παίδευς , καλοπροαίρετα , πάντα .
   Μια μέρα λοιπόν ο Παπαβασίλης , βλέποντας το σχωρεμένο το μαστρο - Γιάννη Κατσώνη , που ήταν πολύ καλός σιδεράς την εποχή εκείνη , τον φώναξε και του λέει , με το δικό του πάντα τρόπο : " Ε ..ωρέ Γιάννη ! όλου του κόσμου τα εργαλεία φτιάχνεις , κείνο το δικό μου γιατί δεν το φτιάχνεις .." , σημειωτέο ν , ότι ο γιατρός τότε είχε ήδη μπει στην...εφηβεία της ωριμότητας .
   Ο Μαστρογιάννης , λοιπόν δεν έχασε καιρό , και του απάντησε , αμέσως : " Ναι γιατρέ μου , εμείς ένα γιατρό έχουμε , έτσι θα τον αφήσουμε , θα στο φτιάξω...
Αλλά ξέρεις , άνθρωπος είμαι , φοβάμαι μη και κάνω κάνα λάθος , γι' αυτό στείλε μου το...καλούπι καμιά ..βδομάδα στο σπίτι να καλο..πάρω τα μέτρα !!! "
Κόκκαλο ο Παπαβασίλης , κι' ούτε κουβέντα ξανά για το..καλούπ (ι ).......
    www.lidoiki.com 

No comments: