29.1.17

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥ ΧΑΝΕΙ ΜΕ ΔΙΠΛΑΣΙΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ Ν.ΔΑγκαλιά με την κοινοβουλευτική αυτοδυναμία εμφανίζεται η αξιωματική αντιπολίτευση, καθώς παγιώνεται το σκηνικό της επικράτησής της με διπλάσιο ποσοστό έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος βρίσκεται πλέον αντιμέτωπος με την οργή της κοινωνίας.
Οι πολίτες σε συντριπτικό ποσοστό θεωρούν ότι η διετής διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έβλαψε τη χώρα.
Σύμφωνα με τα ευρήματα μεγάλης δημοσκόπησης που διενήργησε για λογαριασμό της εφημερίδας «Πρώτο ΘΕΜΑ» η εταιρεία MARC, η Νέα Δημοκρατία και ο αρχηγός της Κυριάκος Μητσοτάκης προηγούνται σε όλους τους δείκτες και εφόσον στηθούν οι κάλπες με αυτές τις συνθήκες, όπως φαίνεται να προεξοφλείται, θα κατακτήσουν αυτοδύναμη πλειοψηφία με 159 έδρες στην επόμενη κοινοβουλευτική σύνθεση.
Η αξιωματική αντιπολίτευση διευρύνει έτι περαιτέρω την απόσταση που εδώ και καιρό τη χωρίζει από το κυβερνών κόμμα και με το 27,8% που συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου έχει πλέον υπερδιπλάσιο ποσοστό από τον ΣΥΡΙΖΑ, που με το ισχνό 13,7%, στο οποίο ανέρχεται πλέον η απήχησή του υπολείπεται κατά 13,5 μονάδες.
Το υψηλό αυτό «γαλάζιο» προβάδισμα, ωστόσο, μπορεί να φτάσει έως τις 20 μονάδες, όπως εκτιμούν οι αναλυτές της Marc, οι οποίοι με αναλογική κατανομή των αναποφάσιστων, που φτάνουν στο 17%, οδηγούνται στο συμπέρασμα ότι η δύναμη της Ν.Δ. θα κινηθεί σε επίπεδα πέριξ του 38,3% (με ανώτερο το 41,3% και κατώτερο το 35,3%), ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ θα μείνει κοντά στο 18,9% (μεταξύ του 16,5% και του 21,3%).
Ανοδικές τάσεις εμφανίζει το ΠΑΣΟΚ- Δημοκρατική Συνεργασίαενώ στα ίδια επίπεδα κινούνται ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή.
Δεν μπαίνουν στη Βουλή ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ (Καμένος),ΠΟΤΑΜΙ (Θεοδωράκης), ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ  (Κωνσταντοπούλου) και ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ (Λαφαζάνης) με τηνΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ (Λεβέντης) να το παλεύει οριακά.

Αναρτήθηκε από "DORIDA news" - . 

No comments: