12.1.17

ΕΧΟΥΝ ΑΔΙΚΟ ΟΙ..ΑΓΡΟΤΕΣ ;;;


12.01.2017

Επειδή στο Μαξίμου και στην Κουμουνδούρου σαγηνεύονται από το... παραμυθάκι του «καραβανιού που προχωρά», θέλουμε να τους ενημερώσουμε ότι ήδη ακόμη ένα «καραβάνι» διαμαρτυρόμενων από τη φορομπηχτική πολιτική τους ετοιμάζεται να ξεκινήσει.
Οι δυο υπουργικές αποφάσεις που βγήκαν χθες προβλέπουν ασφαλιστικές εισφορές-σοκ για τους αγρότες και για όσους είχαν την ατυχία να ασκούν παράλληλα με την αγροτική δουλειά και άλλη εργασία.
Δηλαδή οι άνθρωποι αυτοί, που κρατούν ακόμη ζωντανή την Ελλάδα, θα πληρώνουν διπλό χαράτσι, αφού για το κράτος θα θεωρούνται επιχειρηματίες, από τη μια, και αγρότες, από την άλλη. Τέτοιος παραλογισμός!
Με απλά λόγια, για να γίνει κατανοητή η παράνοια της κυβέρνησης, όποιος αγρότης έχει και ένα καφενεδάκι στην πλατεία ακόμη και του πιο απομακρυσμένου χωριού για το κράτος θα είναι επιχειρηματίας (!) και θα πληρώνει διπλές ασφαλιστικές εισφορές, θα φορολογείται με 26% από το πρώτο ευρώ και δεν θα δικαιούται καμία έκπτωση ως αγρότης!
Το ίδιο θα ισχύει για έναν αγρότη που έχει ένα μικρό μπακάλικο ή κάνει έστω και ένα μεροκάματο κάπου! Εάν σε αυτό προσθέσουμε το χαράτσι των ασφαλιστικών εισφορών που θα υπολογίζονται με βάση τα εισοδήματα του 2015 (!), λες και έχουν πολλοί αγρότες διατηρήσουν το εισόδημα που είχαν πριν από δύο χρόνια, τότε καταλαβαίνετε τι τους περιμένει.
Πείτε μας τώρα, έχουν λογική όλα αυτά που κάνει η κυβέρνηση; Επιδιώκει να σκοτώσει και την τελευταία σπίθα ζωντάνιας και ελπίδας γι' αυτόν τον τόπο, που είναι οι αγρότες; Θέλει να φύγουν όλοι από τα χωριά τους και να έρθουν στις πόλεις και να προστεθούν στις στρατιές των ανέργων; Εμείς τους λέμε ότι το «καραβάνι» των αγροτών «μαρσάρει» και είναι θέμα χρόνου να αρχίσουν να στήνονται ξανά μπλόκα οργής στις εθνικές οδούς.
Ας ξυπνήσουν εγκαίρως και ας βάλουν φρένο στην παράνοια των φόρων που οδηγούν σε απόγνωση αγρότες και ελεύθερους επαγγελματίες. Οταν τους παίρνεις από τα 100 ευρώ τα 80 από την τσέπη, τους οδηγείς στο «μαύρο χρήμα». Πόσο μυαλό χρειάζεται να έχει κάποιος για να το καταλάβει αυτό;
dimokratianew.gr

No comments: