19.1.17

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΕΙ ΔΕ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

- Το Νοσοκομείο Άμφισσας οδηγείται σε λουκέτο με μαθηματική ακρίβεια

FaceBook  Twitter
Η αρνητική δημοσιότητα που περιβάλει το νοσοκομείο Άμφισσας τα τελευταία τουλάχιστον  τρία χρόνια είναι απολύτως δικαιολογημένη. Οι παραιτήσεις γιατρών και η φυγή επιστημόνων προς τον ιδιωτικό τομέα ή χώρες του εξωτερικού, το λουκέτο του κέντρου υγείας Λιδωρικίου και η μετέπειτα προβληματική του λειτουργία , οι μηνυτήριες αναφορές,  και τα εξώδικα εργαζομένων προς την διοίκηση, οι απλήρωτες εφημερίες και υπερωρίες γιατρών και εργαζομένων, ο ατελείωτος αριθμός οφειλόμενων ρεπό σε ανθρώπους που δουλεύουν κυκλικά ωράρια, συνθέτουν μια κατάσταση άκρως προβληματική και εν τέλει επικίνδυνη για την ασφάλεια της λειτουργίας αυτού του ιδρύματος.

Η κατάσταση που επικρατεί από τον Νοέμβριο του 2014 στη παθολογική κλινική ( ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ ΣΤΟ Γ.Ν ΑΜΦΙΣΣΑΣ) ήρθε να προστεθεί στην ήδη προβληματική λειτουργία της μονάδας τεχνητού νεφρού ( ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΟΣ ΝΕΦΡΟΛΟΓΟΣ) της γυναικολογικής κλινικής , της ορθοπεδικής της καρδιολογικής που διαθέτουν από έναν ειδικευμένο ιατρό. Το Νοσοκομείο οδηγείται σε λουκέτο.
Οι υποσχέσεις της προηγούμενης κυβέρνησης για άμεση πρόσληψη 4 ιατρών έμειναν απλά υποσχέσεις, κάτι αναμενόμενο άλλωστε . Ακόμη και η κυβερνητική αλλαγή που επήλθε στη χώρα μας εδώ και δυο μήνες περίπου δεν κατάφερε προς ώρας όχι μόνο να αλλάξει την εικόνα αλλά ούτε καν να την φρενάρει.
Για όλα τα παραπάνω απαιτούμε από την νέα ηγεσία του υπουργείου υγείας, και τον βουλευτή του νομού:
1 την άμεση αντικατάσταση της διοίκησης
2 την άμεση πρόσληψη υγειονομικού προσωπικού
3 την αύξηση του προϋπολογισμού του ιδρύματος για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών του
4 την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων όλων των εργαζομένων
5 την άμεση κατάργηση του εισιτηρίου των 5 ευρώ
6 την άμεση και ελεύθερη πρόσβαση όλων των πολιτών ανεξαρτήτου ασφαλιστικής δυνατότητας προς όλες τις δημόσιες δομές υγείας
7 την άμεση ανασυγκρότηση του διαλυμένου συστήματος πρωτοβάθμιας υγείας

Καλούμε τη ΔΕΥΤΕΡΑ 23/3/15 και ώρα 11:30 – 12:30 το προσωπικό του νοσοκομείου σε Γενική Συνέλευση Διαμαρτυρία που θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική είσοδο του νοσοκομείου. Επίσης καλούμε να παρευρεθούν  το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας , τοπικούς συλλόγους , σωματεία , φορείς του νομού ,απλούς πολίτες.
ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΔΟΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ.
ΓΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ – ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.


   Ο Πρόεδρος                                                                                        Η Γενική Γραμματέας

ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΑΜΗΣ      
                                                                                       ΓΕΩΡΓΙΑ ΣΑΜΠΑΝΗ


http://www.amfissapress.gr/
WWW.LIDORIKI.COM 

No comments: