5.12.16

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΣΤΑΡ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΝΦΙΣΣΑΣ


Τελευταία Ενημέρωση στις 04 Δεκεμβρίου 2016Ρεπορτάζ του STAR για το νοσοκομείο Άμφισσας, σύμφωνα με την καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ.
Το ρεπορτάζ προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, την περασμένη Παρασκευή 2/12/2016.
ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΟ STAR.GR
Σουρεαλισμός, τραγελαφικές καταστάσεις, και παράνοια: Με αυτά έρχονται αντιμέτωποι ασθενείς και γιατροί στα Περιφερειακά Νοσοκομεία της χώρας, τα οποία υποφέρουν από τραγικές ελλείψεις, επικίνδυνες για την ζωή των ασθενών, καθώς πολλοί χάνουν την ζωή τους... τζάμπα!
Και μπορεί ο Υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, να υποστηρίζει πως άντε να λείπει κάνα σεντόνι το πολύ πολύ από τα νοσοκομεία , όμως ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος...άλλα καταγγέλλει.
Μιλώντας στο star.gr, μας περιέγραψε το πιο πρόσφατα περιστατικό νοσοκομειακής τρέλας, με αφορμή τον «ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ» που έγινε προ ημερών σε έναν 45χρονο κάτοικο Διστόμου, ο οποίος έπαθε έμφραγμα:
«Ασθενής με έμφραγμα, έφτασε με διακομιδή στο νοσοκομείο της Άμφισσας. Εκείνη τη μέρα λοιπόν 24/11 δεν υπήρχε καρδιολόγος γιατρός να εφημερεύει στο νοσοκομείο, καθότι το νοσοκομείο διαθέτει μόνο έναν καρδιολόγο και δεν είναι δυνατόν να είναι όλες τις ημέρες και τις ώρες του μήνα. Πρέπει να κοιμηθεί κιόλας ο άνθρωπος. Το νοσοκομείο εκείνη την ώρα δεν διέθετε καν αντιδραστήρια για να κάνει τροπονίνη ώστε να φανεί αν ο άνθρωπος έχει πάθει έμφραγμα ή όχι. Στη συνέχεια διεκομίσθη με καθυστέρηση στο νοσοκομείο της Λαμίας, όπου διαπιστώθηκε πως έχει έμφραγμα, έπαθε ανακοπή, ευτυχώς επανήλθε και είναι τυχερός επειδή την έπαθε μέσα στο νοσοκομείο της Λαμίας. Ωστόσο επειδή δεν υπήρχε αιμοδυναμικό εργαστήριο στο νοσοκομείο της Λαμίας, διεκομίσθη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. Εκεί διεκομίσθη προκειμένου να αντιμετωπιστεί αιμοδυναμικά και για να βρει κρεβάτι Μονάδας Εντατικής Θεραπείας. Από εκεί, ο ασθενής βρέθηκε να νοσηλεύεται σήμερα στο νοσοκομείο ΝΙΜΙΤΣ. Ο ασθενής έγινε ένα πραγματικό τσουβάλι. Είναι τυχερός που ζει! Θα μπορούσε να έχει πεθάνει. Υπάρχουν πολλοί ασθενείς όμως που έχουν καταλήξει εξαιτίας αυτών των ελλείψεων και σε ιατρικοτεχνολογικό εξοπλισμό, αλλά και σε έλλειψη ειδικευμένων γιατρών».
ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΑΝ ΕΜΦΡΑΓΜΑΤΙΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΟ ΩΡΕΣ:
«Ένας εμφραγματίας, θα πρέπει να αντιμετωπιστεί μέσα σε δυο ώρες. Ο συγκεκριμένος εμφραγματίας –και δεν είναι ο μόνος- αντιμετωπίστηκε μετά από ημέρες, καθώς γινόταν διακομιδή από νοσοκομείο σε νοσοκομείο λες και ήταν τσουβάλι» τονίζει ο κος Γιαννάκος.
ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΣΥΝΕΒΗ ΑΥΤO; Επειδή όπως μας εξήγησε ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, «από το νοσοκομείο της Άμφισσας, έχουν μετακινηθεί αναισθησιολόγοι στο νοσοκομείο της Λαμίας το οποίο με απόφαση του διοικητή λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων, σταμάτησε τα χειρουργεία προκειμένου να λειτουργούν τα χειρουργεία του νοσοκομείου Λαμίας για λίγες ημέρες το μήνα, με αποτέλεσμα να κλείσει στην Άμφισσα ο χειρουργικός τομέας. Έτσι μιλάμε για ένα δευτεροβάθμιο νοσοκομείο το οποίο δεν διαθέτει παθολογικό και χειρουργικό τομέα».
«ΧΑΝΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ»
Κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ λέει πως:
«Αυτό το πράγμα που εμείς ονομάζουμε γύρο του θανάτου, το βιώνουν πάρα πολλοί ασθενείς καθημερινά σε όλη την Ελλάδα, εξαιτίας της έλλειψης κονδυλίων των νοσοκομείων να συντηρήσουν τον εξοπλισμό τους και λόγω της έλλειψης της μεγάλης που έχουμε σε ειδικευμένους γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό.Καθημερινά χάνουν την ζωή τους οι άνθρωποι χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος εξαιτίας της διάλυσης των δημόσιων νοσοκομείων».
«ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΤΖΑΜΠΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ»
«Καταγγέλλουμε ότι πεθαίνουν τζάμπα οι άνθρωποι. Αν τα νοσοκομεία ήταν στελεχωμένα, και ταυτόχρονα διέθεταν τα ιατρικά μηχανήματα, τον εξοπλισμό και τις υποδομές, δεν θα θρηνούσαμε πολλά θύματα. Η κυβέρνηση τα ρίχνει όλα στη στατιστική και στο ποσοστό θνησιμότητας. Αλλά το πρόβλημα δεν είναι εκεί. Το πρόβλημα είναι ότι σήμερα, και κάθε μέρα όλο και περισσότερο, πεθαίνουν άνθρωποι εξαιτίας των ελλείψεων του συστήματος» δήλωσε στο star.gr ο κος Γιαννάκος, εξηγώντας πως:
«Πολλοί ασθενείς, πολυτραυματίες πηγαίνουν σε νοσοκομεία και δεν υπάρχει θωρακοχειρουργοί. Αναγκάζονται και διακομίζονται σε άλλα νοσοκομεία. Δεν υπάρχουν αγγειοχειρουργοί. Σε πολλά νοσοκομεία δεν υπάρχει αξονικός τομογράφος. Πηγαίνει ένας ασθενής με εσωτερική αιμορραγία και αναγκάζονται οι γιατροί είτε να τον χειρουργήσουν στα τυφλά –που αυτό είναι πάρα πολύ επικίνδυνο- ή να τον στείλουν για αξονική σε άλλο νοσοκομείο ή στον ιδιωτικό τομέα, με αποτέλεσμα να χάνεται πολύτιμος χρόνος που καθίσταται μοιραίος για την ζωή του».
Ρεπορτάζ: Χριστίνα Βεργιώτη

http://www.amfissapress.gr/

No comments: