3.12.16

ΤΗ ΣΤΕΛEΧΩΣΗ ΤΟΥ ΤΕΙ ΑΜΦΙΣΣΑΣ ΖΗΤΕΙ Η κ. ΜΑΝΔΡΕΚΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ κ. ΦΟΡΤΣΑΚΗ


Ημερομηνία δημοσίευσης:01/12/2016
 Με ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ κ. Θ.Φορτσάκης ζητεί Στελέχωση και διασφάλιση του ΤΕΙ Άμφισσας
-Την ερώτηση προώθησε η π.Βουλευτής Φωκίδας κ. Μανδρέκα όπου μέσω της οποίας ζητεί τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του παραρτήματος.
-Η ζήτηση του κάθε τμήματος στους υποψηφίους, η στελέχωσή τους και το κτιριακό θα αποτελέσουν τα βασικά κριτήρια για την τύχη του.
Τα προβλήματα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζει το Παράρτημα του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (ΤΕΙ) Στερεάς Ελλάδας στην Άμφισσα, το οποίο διαθέτει μόνο αναπληρωτές και ωρομίσθιους Καθηγητές επισημαίνει ο Καθηγητής Θεόδωρος Φορτσάκης, Βουλευτής Επικρατείας ΝΔ σε Ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Παιδείας στη Βουλή και την οποία προώθησε η π.Βουλευτής Φωκίδας κ. Ασπασία Μανδρέκα.
Στο κείμενο της ερώτησης αναφέρεται ότι η υποστελέχωση του Τμήματος Διοίκησης, Οικονομίας και Επικοινωνίας Πολιτιστικών και Τουριστικών Μονάδων του Παραρτήματος του ΤΕΙ στην Άμφισσα έχει ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση του επιπέδου των παρεχομένων σπουδών στους σπουδαστές του και την σταδιακή αδυναμία βιωσιμότητάς του και ρωτά τον Υπουργό Παιδείας σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβεί το Υπουργείο Παιδείας προκειμένου να διασφαλίσει την στελέχωση του Παραρτήματος του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας στην Άμφισσα με το απαραίτητο εκπαιδευτικό προσωπικό.
Η ερώτηση κατατέθηκε σε καίριο χρόνο, καθώς το υπουργείο Παιδείας σκοπεύει να ανοίξει νέο κύκλο αλλαγών και ανακατατάξεων, όπου κάποια ΤΕΙ θα αναβαθμιστούν σε πανεπιστήμια τεχνολογικής κατεύθυνσης και κάποια άλλα θα καταργηθούν. Υποψήφια δε προς κατάργηση, αν η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας συνεχίσει το σχεδιασμό της προκατόχου της, είναι όσα δεν πληρούν τις προϋποθέσεις. Τα κριτήρια που τίθενται είναι η ζήτηση του κάθε τμήματος στους υποψηφίους, η στελέχωσή τους και το κτιριακό!
Αναλυτικά η ερώτηση αναφέρει τα ακόλουθα:
Ερώτηση προς τον
Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
κύριο Κωνσταντίνο Γαβρόγλου
Θέμα: Υποστελέχωση του Παραρτήματος Άμφισσας του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας
Προβλήματα υποστελέχωσης αντιμετωπίζει το Παράρτημα του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (ΤΕΙ) Στερεάς Ελλάδας στην Άμφισσα.
Στο Παράρτημα του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας στην Άμφισσα λειτουργούν σήμερα δύο Τμήματα: το Τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης που πρόκειται να ολοκληρώσει τη λειτουργία του το 2017, καθώς σύμφωνα με το Σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» συγχωνεύθηκε με το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων της Θήβας και το Τμήμα Διοίκησης, Οικονομίας και Επικοινωνίας Πολιτιστικών και Τουριστικών Μονάδων, που βρίσκεται στο 7ο εξάμηνο λειτουργίας του.
Το Τμήμα Διοίκησης, Οικονομίας και Επικοινωνίας Πολιτιστικών και Τουριστικών Μονάδων του Παραρτήματος του ΤΕΙ στην Άμφισσα όχι μόνο δεν έχει τον απαιτούμενο αριθμό μελών ΔΕΠ που απαιτεί ο νόμος, αλλά διαθέτει μόνο αναπληρωτές και ωρομίσθιους Καθηγητές. Αυτή η υποστελέχωση του Παραρτήματος του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδος στην Άμφισσα έχει ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση του επιπέδου των παρεχομένων σπουδών στους σπουδαστές του, καθώς και την σταδιακή αδυναμία βιωσιμότητάς του.
Το Υπουργείο Παιδείας πρέπει να διασφαλίσει τη συνεχή και απρόσκοπτη λειτουργία του Παραρτήματος του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας στην Άμφισσα, καθώς το Τμήμα Διοίκησης, Οικονομίας και Επικοινωνίας Πολιτιστικών και Τουριστικών Μονάδων, που ξεκίνησε μόλις το 2013 να λειτουργεί, συνδέεται στενά με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής και, ιδίως, με το παγκόσμιας εμβέλειας αρχαιολογικό μνημείο των Δελφών.
Ο κύριος Υπουργός παρακαλείται να απαντήσει στο ακόλουθο ερώτημα:
- Σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβεί το Υπουργείο Παιδείας προκειμένου να διασφαλίσει την στελέχωση του Παραρτήματος του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδος στην Άμφισσα με το απαραίτητο εκπαιδευτικό προσωπικό;
Ο ερωτών Βουλευτής
Θεόδωρος Π. Φορτσάκης
Βουλευτής Επικρατείας ΝΔ
http://www.orafok.gr/

No comments: