16.12.16

ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΝΕΑ ΜΠΛΟΚΑ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ


Τρακτέρ απέκλεισαν την πλατεία της Αγιάς στη Λάρισα, ενώ το Σάββατο έχει προγραμματιστεί πανελλαδική σύσκεψη της επιτροπής μπλόκων στο αμφιθέατρο Γεωπονίας του ΤΕΙ Θεσσαλίας
Πρόβα μπλόκων έκαναν το πρωί της Παρασκευής οι αγρότες του Θεσσαλικού κάμπου αποκλείοντας συμβολικά με τα τρακτέρ τους, το κέντρο της Αγιάς, ενώ σε πανελλαδική σύσκεψη της επιτροπής μπλόκων που έχει προγραμματιστεί το Σάββατο στο αμφιθέατρο Γεωπονίας του ΤΕΙ Θεσσαλίας, δεν αποκλείεται οι αγρότες να αποφασίσουν κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους στήνοντας μπλόκα στην Εθνική Οδό.
AdTech Ad
Ενδεικτικές του κλίματος που επικρατεί στον κάμπο είναι οι δηλώσεις του προέδρου της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας Ρίζου Μαρούδα, σύμφωνα με τις οποίες το στήσιμο μπλόκων αποτελεί μονόδρομο. Παράλληλα ο κ. Μαρούδας τόνισε πως η περσινή 40ήμερη κινητοποίηση έφερε κέρδη στους αγρότες καλώντας τους έτσι να συμμετέχουν στα επικείμενα μπλόκα, στα οποία προσανατολίζονται οι αγρότες να κάνουν μετά τις γιορτές.
Μέχρι τότε όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το onlarissa, μέλη της ΕΟΑΣΝΛ θα περιοδεύσουν στα χωριά για να ενημερώσουν τους αγρότες σχετικά με το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων και να κάνουν και μια πρώτη εκτίμηση για τη διάθεση συμμετοχής τους σε αυτές.
Η κινητοποίηση αυτή έρχεται λίγες μέρες μετά τη συνάντηση αγροτών στα Αμπελάκια Τεμπών, όπου συζητήθηκαν όλα τα προβλήματα των αγροτών, ενώ αναζητήθηκαν  επίσης μορφές κοινού αγώνα με όλους τους αγρότες, και έγινε ειδική αναφορά στην αναζήτηση τρόπων ώστε να υπάρξει στήριξη του αγώνα τους από την κοινωνία.
Μάλιστα, η πλειοψηφία των αγροτών είχε εκφράσει την ανάγκη να τεθούν τα αιτήματα στα κόμματα, αλλά και στην κυβέρνηση ώστε να δοθούν απαντήσεις,  ενώ σχετικά με τις μορφές κινητοποιήσεων οι αγρότες άφησαν ανοιχτό το θέμα του κλεισίματος των δρόμων, παράλληλα και με άλλες μορφές κινητοποιήσεων.
Οι εξελίξεις αυτές δείχνουν πως η έκκληση του αρμόδιου υπουργού Βαγγέλη Αποστόλου προς τους αγρότες για διάλογο, δεν βρίσκει ευήκοα ώτα.
news247.gr

No comments: