12.12.16

ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΡΗΞΕΙΣ ΣΕ ΒΟΜΒΑ ΕΞΩ ΑΠ' ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


Ελεγχόμενη έκρηξη σε σακίδιο με ωρολογιακή βόμβα έξω από το Υπουργείο Εργασίας-Προηγήθηκε τηλεφώνημα. Αποκλεισμένη παραμένει από τις 01:20 η οδός Σταδίου έως και αυτή την ώρα
Adtech Ad
Σε συναγερμό βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ. από νωρίς τα ξημερώματα. Άγνωστος τηλεφώνησε στις 01:20 στο τηλεφωνικό κέντρο της Εφημερίδας των Συντακτών και προειδοποίησε πως έχει τοποθετηθεί βόμβα στο Υπουργείο Εργασίας, δίνοντας μάλιστα χρονικό όριο έκρηξης, 40 λεπτά.

AdTech Ad

Αμέσως η οδός Σταδίου αποκλείστηκε από το ύψος της οδού Αρσάκη. Αρχικά δεν εντοπίστηκε κάτι και το χρονικό όριο παρήλθε δίχως έκρηξη, ωστόσο επειδή οι Αρχές έλαβαν σοβαρά υπόψη τους την απειλή, υπερέβησαν και το χρονικό όριο ασφαλείας και ύστερα προσέγγισαν το σημείο και άρχισαν τις έρευνες για τον εντοπισμό ύποπτου αντικειμένου.
Τελικά, περίπου στις 04:30 τα ξημερώματα εντοπίστηκε ένα σακίδιο με ένα ύποπτο δέμα τοποθετημένο σε κάγκελο της εσοχής μπροστά από την είσοδο του Υπουργείου και καθώς ήταν αδύνατο να διακρίνουν με τι είχαν να κάνουν αποφασίστηκε να ακολουθήσει ελεγχόμενη διάσπαση του ύποπτου αντικειμένου με το ειδικό ρομποτάκι του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ).
Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν τρεις διαδοχικές ελεγχόμενες εκρήξεις με αρκετό χρονικό διάστημα μεταξύ τους και σε πρώτη φάση οι άντρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών διαπίστωσαν πως ήταν αυτοσχέδιος ωρολογιακός εκρηκτικός μηχανισμός, καθώς εντοπίστηκαν και ίχνη εκρηκτικής ύλης και υπολείμματα του ρολογιού.
Αυτή τη στιγμή ο αποκλεισμός της Σταδίου έχει διευρυνθεί από το ύψος της Αιόλου μέχρι και πιο μπροστά από την Πλατεία Κλαυθμώνος και στο σημείο γίνονται εκτροπές της κυκλοφορίας από την Τροχαία. Άντρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας συλλέγουν τα υπολείμματα για να εξεταστούν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια και να καταλήξουν σε συμπεράσματα για την ακριβή συνδεσμολογία του ωρολογιακού μηχανισμού.
Οι έρευνες επίσης συνεχίζονται στους γύρω δρόμους μη τυχόν υπάρχει και τίποτε άλλο, ενώ συλλέγονται και υλικά από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης. Ενδεχομένως, η βόμβα είχε κάποια βλάβη και δεν εξερράγη, ενώ υπενθυμίζεται πως τελευταίο τρομοκρατικό χτύπημα πριν το σημερινό ήταν η ρίψη χειροβομβίδας στην Γαλλική Πρεσβεία και βεβαίως η έκρηξη βόμβας έξω από το σπίτι της εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη. Στην περίπτωση της Πρεσβείας την επίθεση είχε αναλάβει η πρωτοεμφανιζόμενη "Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας" και στην περίπτωση της εισαγγελέως Τσατάνη η "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς".
news247.gr

No comments: