6.12.16

Η ΕΥΡΩΠΗ ΚΛΥΔΩΝΙΖΕΤΑΙ

Η Ευρώπη κλυδωνίζεται

06.12.2016

Ο σεισμός που ξεκίνησε στην Ευρώπη με την κρίση της ελληνικής οικονομίας τώρα ταρακουνάει συθέμελα το οικοδόμημα. Το δημοψήφισμα στην Ιταλία δεν αφορούσε επισήμως τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας, το ενιαίο νόμισμα και την παρανοϊκή πολιτική της απάνθρωπης λιτότητας που ευαγγελίζεται το Βερολίνο. Κι όμως, οι Ιταλοί έτσι το εξέλαβαν - και είχαν δίκιο.
Γι' αυτό και προτίμησαν να δώσουν ένα ηχηρό χαστούκι στην ιταλική κυβέρνηση, στον παραιτηθέντα πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι και στο δίδυμο Μέρκελ - Σόιμπλε, που ταλανίζει ολόκληρη τη γηραιά ήπειρο και φτωχοποιεί τους λαούς της. Ψήφισαν μαζικά όχι για λόγους που άπαντες αντιλαμβάνονται.
Μόνο το δίδυμο Μέρκελ - Σόιμπλε υποκρίνεται ότι δεν καταλαβαίνει τι οδηγεί την Ευρωπαϊκή Ενωση στη διάλυση και το ευρώ στην... κατάργηση.
Οι λαοί των εθνών που συνθέτουν το ψηφιδωτό της Ε.Ε. δεν συμφωνούν με το μοντέλο που προκρίνουν το διευθυντήριο του Βερολίνου και η γραφειοκρατική «ελίτ» των Βρυξελλών. Οι πολίτες θέλουν να διατηρήσουν την εθνική ιδιοπροσωπία τους, τα ήθη και τα έθιμά τους, τη χριστιανική ταυτότητά τους και το επίπεδο ζωής που ανταποκρίνεται στον μόχθο που καταβάλλουν και στην παραγωγή των χωρών τους.
Ολα αυτά δεν είναι αρεστά στους ευρωκράτες τύπου Σόιμπλε. Αυτό που επιδιώκουν για τους Ευρωπαίους είναι ακριβώς το σενάριο που απέρριψαν οι Ελληνες στο δημοψήφισμα του 2015, οι Βρετανοί με την επιλογή του Brexit και τώρα οι Ιταλοί: διαρκής λιτότητα, πολιτισμική ισοπέδωση, διευρυμένες εξουσίες μη εκλεγμένων «τεχνοκρατών», ψαλίδισμα των κυριαρχικών δικαιωμάτων των κρατών και μετατροπή των ελεύθερων πολιτών σε έρμαια των διαθέσεων της κυρίαρχης ελίτ του ευρωδιευθυντηρίου και άλλων κύκλων που κινούνται στο παρασκήνιο.
Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, υποτιμώντας το ενδεχόμενο (που είναι πλέον βεβαιότητα) η ζωή να κινηθεί ερήμην του και η ετυμηγορία της Ιστορίας να γραφτεί από άλλους εις βάρος του, επιμένει να απαιτεί από τους Ελληνες οικονομικά αποτελέσματα και πλεονάσματα που είναι ανέφικτο να προκύψουν - όσο εφαρμόζεται η πολιτική που ο ίδιος προτείνει.
Και τα σύννεφα της κρίσης πυκνώνουν...
dimokratianews,gr

No comments: