14.12.16

ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΠΙΣΩ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ 
Η απάντηση του πρωθυπουργού στο "πάγωμα" των μέτρων για το χρέος από τους Θεσμούς. Ανακοίνωσε από τις Βρυξέλλες την απόφασή του να πραγματοποιηθεί ονομαστική ψηφοφορία για την 13η σύνταξη και την αναστολή αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά, που αντιμετωπίζουν το προσφυγικό
news247
Δεκεμβρίου 14 2016 19:14
Adtech Ad
Την απόφασή του να πραγματοποιηθεί ονομαστική ψηφοφορία για τα μέτρα που ο ίδιος εξήγγειλε πριν από λίγες μέρες, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, με το που έφτασε στις Βρυξέλλες.
AdTech Ad
Αυτό σημαίνει καταρχήν ότι ο πρωθυπουργός δεν προτίθεται να πάρει πίσω τα μέτρα, που έχουν προκαλέσει τη μήνιν του Βερολίνου, με αποτέλεσμα οι Θεσμοί να τα κρίνουν εκτός συμφωνίας και να παγώσουν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος.
Επιθυμεί αντιθέτως να πιέσει και τους βουλευτές της αντιπολίτευσης, προκειμένου να στηρίξουν όλοι τα μέτρα για τους χαμηλοσυνταξιούχους και το ΦΠΑ στα νησιά.
Υπενθυμίζεται ότι η ΝΔ είχε ανακοινώσει πως θα ψήφιζε το επίδομα στους χαμηλοσυνταξιούχους, παρά τις διαφωνίες της. Ο αντιπρόεδρος του κόμματος Άδωνις Γεωργιάδης πριν λίγο επιβεβαίωσε στη Βουλή ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα ψηφίσει το μέτρο.
Υπενθυμίζεται επίσης ότι το ΠΑΣΟΚ, όταν έγινε γνωστό πως οι Θεσμοί παγώνουν τα βραχυπρόθεσμα για το χρέος θεωρώντας εκτός συμφωνίας τις εξαγγελίες Τσίπρα, είχε ζητήσει να βρεθεί τρόπος ώστε οι χαμηλοσυνταξιούχοι να μη χάσουν το επίδομα.
Δεν υπάρχει ακόμη επίσημη ενημέρωση από τη Βουλή για την ημέρα και την ώρα της ονομαστικής ψηφοφορίας, αλλά το πιθανότερο να πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Πέμπτης, δηλαδή μετά τη Σύνοδο Κορυφής, αλλά πριν από την επίσκεψη Τσίπρα στο Βερολίνο και τη συνάντηση με την καγκελάριο Μέρκελ.
Νωρίτερα ο πρωθυπουργός, από τη Θεσσαλονίκη δήλωσε ότι  "οφείλουν όλοι να σεβαστούν τον ελληνικό λαό, που επί επτά χρόνια αντιμετωπίζει όλα αυτά τα προβλήματα και κάνει όλες αυτές τις θυσίες" προσθέτοντας ότι "όλα όσα κάνουμε είναι απολύτως στο πλαίσιο της συμφωνίας. Καλούμε τους εταίρους να ανταποκριθούν στις δεσμεύσεις τους".
Προηγήθηκε, η σύντομη ανακοίνωση, μέσω tweet, του εκπροσώπου του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, όπου Θεσμοί επιβεβαιώνουν ότι παγώνουν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, χαρακτηρίζοντας εκτός συμφωνίας τα μέτρα για τους χαμηλοσυνταξιούχους και το ΦΠΑ στα νησιά.
AdTech Ad
"Οι Θεσμοί συμπέραναν ότι οι ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης εμφανίζονται να μη συνάδουν με τη συμφωνία μας. Κάποια κράτη-μέλη το βλέπουν επίσης με τον ίδιο τρόπο και ως εκ τούτου δεν υπάρχει τώρα ομοφωνία για εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος. Αναμένουμε πλήρη έκθεση των Θεσμών τον Ιανουάριο", έγραψε ειδικότερα ο Michel Reijns.
news247.gr

No comments: