4.12.16

ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ !

04.12.2016

 />
Την εποχή του Μνημονίου και της οικονομικής ένδειας άλλοι απαξιώνονται γιατί ξεσκεπάζονται τα ψεύδη που κρύβουν και άλλοι καταξιώνονται γιατί αναδεικνύεται η αλήθεια που υπηρετούν. Η εφημερίδα μας καταξιώθηκε γιατί υπηρετεί την αλήθεια και οι Ελληνες το γνωρίζουν και το αναγνωρίζουν.

Σαν σήμερα
πριν από πέντε χρόνια η «κυριακάτικη δημοκρατία» συναντήθηκε για πρώτη φορά με τους αναγνώστες. Η επέτειος αυτή είναι σημαντική για έναν και μόνο λόγο: διότι οι υποσχέσεις και οι δεσμεύσεις μας τηρήθηκαν μέχρι κεραίας. Ο Χριστός και η πατρίδα, το έθνος και ο λαός ήταν και παραμένουν οδηγοί και σύμμαχοί μας.

Οι ιδέες
που διαμορφώνουν τον κώδικα δεοντολογίας του δημοσιογραφικού επαγγέλματος και οι αξίες που συνθέτουν την έννοια του πατριωτικού καθήκοντος είναι τα δομικά υλικά πάνω στα οποία χτίστηκε η σχέση εμπιστοσύνης με τους αναγνώστες. Αυτή είναι και η μεγαλύτερη επιτυχία της εφημερίδας μας. Η εμπιστοσύνη είναι η κύρια προϋπόθεση όλων των υγιών σχέσεων σε μια κοινωνία. Οι διαπροσωπικές σχέσεις, οι οικονομικές και πολιτικές, όλες καταρρέουν, εάν εκλείψει αυτή η άυλη αλλά τόσο δύσκολα σχηματιζόμενη βάση. Η «κυριακάτικη δημοκρατία» χαίρει της εκτίμησης του κοινού για τον ξεκάθαρο λόγο της, τα εμπεριστατωμένα και αποκαλυπτικά ρεπορτάζ και για την εμβρίθεια των αναλύσεων που φιλοξενούνται στις σελίδες της. Η ποιότητα της αρθρογραφίας μας, η αμεροληψία και η έλλειψη εξάρτησης από τα συμφέροντα που οδήγησαν την Ελλάδα στη χρεοκοπία είναι σημεία υπεροχής για κάθε μέσο ενημέρωσης που φιλοδοξεί να υπηρετήσει την Ελλάδα και τους ανθρώπους της.

Η κυκλοφορία
της «κυριακάτικης δημοκρατίας» έγινε σε μία ζοφερή για τα ΜΜΕ περίοδο. Ειδικά την Κυριακή, που οι κυκλοφορίες διαγράφουν πτωτική πορεία, οι προσφορές τείνουν να αποτελούν το βασικό κριτήριο προτίμησης των αναγνωστών. Η «κυριακάτικη δημοκρατία» δεν
ακολούθησε την πεπατημένη. Αντιμετώπισε τις προσφορές ως προέκταση της ύλης της και -κυριολεκτικά- έγραψε ξανά την Ιστορία. Την εφημερίδα μας συχνά συνοδεύουν ως προσφορές βιβλία εθνικού, λογοτεχνικού και θρησκευτικού περιεχομένου που διαλύουν τα νεοταξικά νέφη και το μαρξιστογενές προπέτασμα καπνού που σκοτίζουν τους νόες πολλών συμπατριωτών μας εδώ και δεκαετίες.

Οι επέτειοι
έχουν νόημα να γιορτάζονται μόνο αν εκείνοι που τις γιορτάζουν εφαρμόζουν όλα όσα καθιστούν το γεγονός του εορτασμού αξιομνημόνευτο. Δεν υπάρχει λόγος για κάποιον να εορτάζει τις εθνικές επετείους, αν η στάση της ζωής του είναι ανθελληνική. Θα ήταν εξωφρενικό, για παράδειγμα, ο Εφιάλτης να σεμνύνεται για τη μάχη των Θερμοπυλών. Η εφημερίδα μας δικαιούται να κάνει αναφορά στη γενέθλιο ημέρα της, αφού πραγματώνει σε κάθε φύλλο αυτά που υποσχέθηκε στους αναγνώστες και όλα όσα καθοδηγούν τις συνειδήσεις των συντελεστών της.

Ενα
μεγάλο «ευχαριστώ» σε όλους και σε όλες!
dimokratianews.gr

No comments: