13.12.16

ΕΞΙΧΝΙΑΣΤΗΚΕ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΠΑΓΩΓΗΣ ΣΥΖΥΓΟΥ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 2012ShareTweet0
Ο δράστης είχε πρώτα ληστέψει τον γιο της στο σπίτι του και 20 ημέρες μετά απήγαγε την μητέρα του. Το χρονικό της απαγωγής
Θοδωρής Παναγιωτίδης
Δεκεμβρίου 13 2016 19:01
Adtech Ad
Εξιχνιάστηκε η απαγωγή της 50χρονης συζύγου οδοντιάτρου από το Χαϊδάρι η οποία είχε γίνει στις 12 Ιουλίου 2012.
AdTech Ad
Είκοσι ημέρες πριν την απαγωγή της 50χρονης ο γιος της είχε πέσει θύμα ληστείας μέσα στο σπίτι τους από τον ίδιο δράστη, έναν 61χρονο σήμερα Παλαιστίνιο που μεγάλωσε σε καταυλισμό του Λιβάνου.
Ένα αποτύπωμά του ταυτοποιήθηκε μόλις τον Οκτώβριο του 2016 και έτσι στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής που πίστευαν ότι ο δράστης της ληστείας ήταν το ίδιο πρόσωπο που έκανε και την απαγωγή ύστερα, κάλεσαν την γυναίκα η οποία και αναγνώρισε ανεπιφύλακτα τον Παλαιστίνιο ως τον απαγωγέα της, ο οποίος είναι έγκλειστος των φυλακών Δομοκού πια, με 25 έτη κάθειρξης για διακίνηση και μεταφορά παράνομων μεταναστών.
Φαίνεται κατά τη ληστεία του γιου της, υπέθεσε ο δράστης πως η οικογένεια ήταν μεγάλης οικονομικής επιφάνειας και έτσι έθεσε σε εφαρμογή το σχέδιό του.

Το χρονικό της σύντομης απαγωγής

Η υπόθεση αρπαγής και ληστείας σε βάρος της 50χρονης συζύγου του οδοντιάτρου στο Χαϊδάρι και η απόπειρα εκβίασης σε βάρος του συζύγου της, έγιναν στις 12 Ιουλίου 2012 έξω από το σπίτι τους.
Ο δράστης με απειλή μαχαιριού ακινητοποίησε την 50χρονη, την επιβίβασε βιαίως στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου της, που ήταν σταθμευμένο στην πυλωτή, της έδεσε τα χέρια με σχοινί και μονωτική ταινία και αναχώρησε προς άγνωστη κατεύθυνση.
Κατά τη διάρκεια της αρπαγής, επικοινώνησε με το σύζυγό της, τρεις διαδοχικές φορές με το κινητό του θύματός του, απαιτώντας την καταβολή 200.000 ευρώ, ως λύτρα, προκειμένου να την απελευθερώσει.
Δύο ώρες μετά την απαγωγή της, λίγο πριν από ένα βενζινάδικο στην Μεταμόρφωση, σταμάτησε ο δράστης το αυτοκίνητο στην άκρη του δρόμου καθώς τελείωναν τα καύσιμα, έβγαλε ένα μπιτόνι και αφήνοντας το θύμα του μέσα στο αυτοκίνητο, ξεκίνησε με τα πόδια να πάει να γεμίσει το μπιτόνι.
Εκεί το θύμα βρήκε την ευκαιρία και κατάφερε να λυθεί και να βγει από το αυτοκίνητο καλώντας σε βοήθεια τους περαστικούς, στους οποίους εξήγησε τι της συνέβη, μπήκε στο αυτοκίνητο ενός διερχόμενου και διέφυγε. Μόλις ο Παλαιστίνιος επέστρεψε και είδε ότι το θύμα του έλειπε, παράτησε το μπιτόνι εκεί και τράπηκε σε φυγή.
Έκτοτε η απαγωγή της 50χρονης παρέμενε ανεξιχνίαστη όπως και η ληστεία σε βάρος του γιου της μέσα στο σπίτι τους στο Χαϊδάρι, αλλά τόσο η Ασφάλεια Χαϊδαρίου όσο και και το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής πίστευαν ότι τα δύο περιστατικά είχαν άμεση σχέση μεταξύ τους και την απόδειξη την έλαβαν πρόσφατα όπως προαναφέρθηκε από ένα αποτύπωμα στο σπίτι τους που ταυτοποίησαν τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., έστω και με μεγάλη χρονική καθυστέρηση.  Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

news247.gr

No comments: