11.12.16

ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016

Γκάλοπ "βόμβες" διαλύουν τον... ΣΥΡΙΖΑ!

Μία ακόμα δημοσκόπηση έρχεται να προστεθεί σε προηγούμενες, που δείχνει ότι το άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, βδομάδα τη βδομάδα όλο και μεγαλώνει.
Τώρα η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων άγγιξε τις 15,4 ποσοστιαίες μονάδες.
Συγκεκριμένα, σε γκάλοπ που διενήργησε η εταιρεία Marc για λογαριασμό της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», η Νέα Δημοκρατία έχει σαφές προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 30,5%, έναντι μόλις 15,1% του κυβερνώντος κόμματος.
Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, η διαφορά μεγαλώνει σταθερά, κάτι που οφείλεται στην απευθείας μετακίνηση ψηφοφόρων από τον ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΔ, ενώ πλέον 1 στους 2 πολίτες θέλει -για πρώτη φορά- κυβέρνηση με κορμό το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Επίσης, 59,3% των αναποφάσιστων που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ δεν επιστρέφει στο κόμμα, ενώ σε ποσοστό 65% οι ερωτηθέντες είπαν πως ήταν λάθος το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στην Κούβα, προκειμένου να εκφωνήσει επικήδειο λόγο για τον ηγέτη της κουβανικής επανάστασης Φιντέλ Κάστρο. Σημαντικό είναι και το ότι ένα ποσοστό 67% από όσους ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ κρίνει αρνητικά την πορεία της κυβέρνησης.
Όσον αφορά στα άλλα κόμματα, η Χρυσή Αυγή διατηρεί σταθερά την τρίτη θέση με ποσοστό 6,74%, με το ίδιο ποσοστό όμως εμφανίζεται και το ΚΚΕ (6,74% δηλαδή), ενώ το ΠΑΣΟΚ- Δημοκρατική Συμπαράταξη συγκεντρώνει ποσοστό 5,26%.
Εκτός Κοινοβουλίου φαίνεται ότι μένουν η Ένωση Κεντρώων (Λεβέντης), Το Ποτάμι (Θεοδωράκης) και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (Καμμένος).

 "DORIDA news" - .

No comments: