15.12.16

ΒΡΑΒΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ Η ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ ΚΑΙ Ο ΦΟΥΡΝΑΡΗΣ ΠΟΥ ΨΗΝΕΙ 100 ΚΙΛΑ ΨΩΜΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ4
Η μη κερδοσκοπική οργάνωση από την Λέσβο και ο Διονύσης Αρβανιτάκης θα λάβουν το βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη για το 2016 και το News247 θα βρίσκεται στην απονομή
Έρρικα Ρούσσου
Δεκεμβρίου 14 2016 09:21
Adtech Ad
Αυτήν την Πέμπτη, στην τελετή απονομής του βραβείου του Ευρωπαίου Πολίτη η ελληνική συνεισφορά στο προσφυγικό ζήτημα, θα έχει την τιμητική της.
AdTech Ad
Αυτήν την Πέμπτη, στην τελετή απονομής του βραβείου του Ευρωπαίου Πολίτη η ελληνική συνεισφορά στο προσφυγικό ζήτημα, θα έχει την τιμητική της. Στη μία μεριά του βάθρου θα βρίσκεται ο φούρναρης από την Κω που ψήνει καθημερινά 100 κιλά ψωμί τα οποία ο ίδιος διανέμει στους πρόσφυγες και στην άλλη, η ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ, η μη κερδοσκοπική οργάνωση με έδρα τη Λέσβο που συμβάλει στην κάλυψη των βασικών αναγκών των προσφύγων, των μεταναστών και των οικογένειών τους.
Μαζί με τους δικούς μας, άλλοι τρεις Ευρωπαίοι θα λάβουν το βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη. Ένα πρωτοποριακό ούγγρικο σχέδιο για τη στήριξη μεταναστών και τη διευκόλυνση της ένταξής τους στην κοινωνία, ένα σχέδιο γερμανικής έμπνευσης που συνέβαλε στη διάσωση 5000 ανθρώπων στη θάλασσα και ένα ισπανικό σχέδιο που κυριολεκτικά κάθισε χιλιάδες ντόπιους και μετανάστες στο ίδιο τραπέζι για να φάνε όλοι μαζί και να προωθήσουν την αμοιβαία κατανόηση μεταξύ τους.
Τα βραβεία θα απονείμει ο Πρόεδρος της ΕΟΚΕ κ. Ντάσης ενώ οι νικητές θα μοιραστούν ένα χρηματικό έπαθλο ύψους 50000 ευρώ ως αναγνώριση του έργου που επιτελούν.
Υπάρχουν και αυτοί οι λόγοι να νιώθουμε καλά με την υπηκοότητά μας, γι αυτό και το News247 θα ακολουθήσει την ελληνική αποστολή και θα παρακολουθήσει τη βράβευσή της στο κτίριο Charlemagne De Gasperi αύριο Πέμπτη.
*Το βραβείο της κοινωνίας των πολιτών, το οποίο διανύει αισίως το όγδοο έτος διοργάνωσής του, απονέμεται κάθε χρόνο με θέμα ένα σημαντικό πεδίο δραστηριότητας της ΕΟΚΕ. Το βραβείο του 2015 ήταν αφιερωμένο στις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών που δραστηριοποιούνται για την εξάλειψη της φτώχειας.
news247.gr

No comments: