26.11.16

EINAI ΑΓΩΝΙΑ , ΟΧΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ , ΗΛΙΘΙΟΙ !!!!

Είναι αγωνία, όχι αντιπολίτευση, ηλίθιοι!!!

Ημερομηνία δημοσίευσης:25/11/2016
 Σε τίποτε δε θυμίζει σήμερα το νοσοκομείο Άμφισσας τον πανηγυρικό λόγο του προσφάτως εκδοθέντος δελτίο τύπου της Διοικήτριας κ. Αυγερινού, η οποία παρουσίαζε μια ειδυλλιακή κατάσταση και επιχειρούσε να καθησυχάσει τα πλήθη των ιθαγενών για τις μετακινήσεις των αναισθησιολόγων, μοιράζοντάς τους καθρεφτάκια και αποδίδοντας το θέμα στην παρουσίασή τους από κάποια έντυπα και συγκεκριμένα από την ΩτΦ, εν προκειμένω! Δυστυχώς για την κ. Αυγερινού και τους πολιτικούς της προϊσταμένους και συνεργάτες που την έβαλαν και μάλιστα την πίεσαν να εκδώσει το εν λόγω δελτίο τύπου, έρχονται πρώτα οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου και με δελτίο τύπου ζητούν παραιτήσεις και συγκεκριμένα τη δική της, του ΥΠΕάρχη και του Βουλευτή. Παράλληλα, ετοιμάζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Κυριακή στην πλατεία Ησαΐα και έχουν ξεκινήσει κυλιόμενες διαμαρτυρίες με στάσεις εργασίας. Επειδή όμως, όπως λέει και η παροιμία «ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται», η χαριστική βολή ήρθε από τους Γιατρούς του νοσοκομείου, όπου σε γενική συνέλευσή τους αποφάσισαν να αναστείλουν  όλα τα προγραμματισμένα χειρουργεία έως και το τέλος του έτους, διάστημα που έχει μετακινηθεί ο ένας αναισθησιολόγος στο νοσοκομείο Λαμίας. Η απόφαση των γιατρών είναι ξεκάθαρη. Θα εκτελούνται μόνο χειρουργεία έκτακτων περιστατικών, στην περίπτωση που απειλείται η ζωή του ασθενούς και αυτό με την προϋπόθεση ότι θα εφημερεύει αναισθησιολόγος.
Επιπλέον, θα παραπέμπουν χωρίς να προηγείται συνεννόηση με τη Λαμία, τα περιστατικά της Άμφισσας, κάτι που φυσικά συνεπάγεται την κατακόρυφη αύξηση κόστους των διακομιδών της περιοχής. 
Δυστυχώς, αν και η ΩτΦ έχει διαχρονικά στραμμένη την προσοχή της επάνω στο μοναδικό νοσηλευτικό ίδρυμα δευτεροβάθμιας φροντίδας της περιοχής μας, αν και η κοινωνία της Φωκίδας αγωνιά για την τύχη του, αν και ιατροί, νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό εκπέμπουν διαρκώς σήμα κινδύνου για το νοσοκομείο, πολιτικά το θέμα δεν είχε την δέουσα προσοχή.
Στην προσπάθειά τους δε να βαφτίσουν το άσπρο – μαύρο πολιτικά πρόσωπα και το αρρωστημένο περιβάλλον τους που δεν έχει ίχνος πολιτικής αντίληψης, επιχειρούν –ανεπιτυχώς- να πλήξουν το κύρος των όσων τολμούν να μιλούν δημοσίως, ανάγοντάς τον αντίλογο στη σφαίρα της αντιπολιτευτικής τακτικής. Προφανώς κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια, αποδίδουν τα πάντα σε τακτικισμούς, γιατί δεν θέλουν ή δεν μπορούν (σ.σ. παίζει και το δεύτερο για τους συγκεκριμένους) να σκεφτούν ότι όλοι εμείς που διεκδικούμε τη στελέχωση του νοσοκομείου ζούμε εδώ, μεγαλώνουμε τα παιδιά μας και είμαστε αυτοί ακριβώς που υφίστανται τις συνέπειες της άθλιας πολιτικής τους, την ανεπάρκειας και της αδιαφορίας τους!
Θα μπορούσαν να έχουν δίκιο, περί αντιπολίτευσης, αν όλοι εμείς που διεκδικούμε, τα προηγούμενα χρόνια είχαμε διαφορετική συμπεριφορά. Αν επί ημερών άλλων κυβερνήσεων ή άλλων βουλευτών ισχυρίζονται άλλα, αν είχαν διαφορετική συμπεριφορά ή αν λούφαζαν και έκαναν τα κορόιδα, τότε θα είχατε δίκιο.  
Καταλαβαίνουμε απόλυτα, ότι όπως ο χορτάτος δε νιώθει το νηστικό, έτσι και αυτός που δε ζει εδώ, δεν μπορεί να αντιληφθεί τις συνέπειες των πράξεών του. Οφείλουν όμως να κατανοήσουν και αυτοί, ότι με το να μην παραδέχονται την κατάσταση που δημιουργούν, τις συνέπειες από τα προβλήματα που οι ίδιοι προκαλούν ή αφήνουν άλυτα, δεν μπορούν να κοροϊδέψουν κανέναν. Ο κόσμος, όσο και αν λασπολογούν τους «κατά φαντασίαν αντιπάλους τους» καταλαβαίνει! Μόνο τυχαίο δεν είναι άλλωστε, ότι η κοινωνία τους γυρίζει την πλάτη και στρέφεται ολοένα και περισσότερο σε αυτούς που στέκονται στο πλευρό της και διεκδικούν, εναποθέτοντας όλες τους τις ελπίδες. 
Ό,τι και αν κάνουν, ό,τι και αν λένε, η κοινωνία θα συνεχίσει να διεκδικεί τη στελέχωση του νοσοκομείου, μέχρι να την πετύχει. Και θα το κάνει, όχι φυσικά γιατί αντιπολιτεύεται κάποιον ή κάποιους, αλλά γιατί όσο το νοσοκομείο αιμορραγεί, κινδυνεύουμε όλοι εμείς και οι οικογένειές μας. Οι περισσότεροι άλλωστε, δεν έχουμε τα χρήματα να στραφούμε στον ιδιωτικό τομέα για την περίθαλψή μας, αλλά και όσοι τα έχουν, είναι εγκλωβισμένοι γιατί στη Φωκίδα δεν υπάρχουν τέτοιες δομές! Οπότε, το μόνο που μπορούμε να ευχηθούμε στους κατ’ επάγγελμα λασπολόγους που λειτουργούν ως η κυρά Κατίνα της γειτονιάς, είναι απλά «περαστικά τους»!
http://www.orafok.gr/

No comments: