19.11.16

EΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 2Π16ShareTweet1 σχόλια
To Fortune συνέκρινε τις επιδόσεις των ηγετών των σημαντικότερων εταιρειών του κόσμου για το 2016 και παρουσιάζει την ετήσια λίστα των πιο επιτυχημένων
news247
Νοέμβριος 19 2016 10:17
Adtech Ad
Πώς επιλέγει κάποιος έναν Επιχειρηματία της Χρονιάς;
Ξεκινήσαμε απ’ τα βασικά: παράγει αποτελέσματα; Για να απαντήσουμε σ’ αυτό το ερώτημα, ο γκουρού δεδομένων του Fortune, Σκοτ ΝτεΚάρλο, συγκέντρωσε και ανέλυσε δεδομένα κερδοφορίας, εσόδων και απόδοσης μετοχών 12μήνου και 36μήνου, λαμβάνοντας υπόψη του και στοιχεία για το χρέος και την απόδοση κεφαλαίου. Στη συνέχεια, αναρωτηθήκαμε: επηρεάζει αυτός ο διευθύνων σύμβουλος τις επιχειρήσεις; Λαμβάνει τολμηρές αποφάσεις με όραμα;
AdTech Ad
Σας παρουσιάζουμε τους δέκα πρώτους της λίστας του Fortune «Ο Επιχειρηματίας της Χρονιάς» για το 2016:
10. TZAK MA
Εκτελεστικός Πρόεδρος, Alibaba

Όταν οι ηγέτες των χωρών G-20 συναντήθηκαν φέτος στο Γιανγκτσού, ο Τζακ Μα ήταν εκεί για να προτείνει ένα σχέδιο για την παγκόσμια διασύνδεση του ηλεκτρονικού εμπορίου. Όταν ο Τζορτζ Σόρος προέβλεψε μια σκοτεινή εικόνα για την κινεζική οικονομία, ο Μα ισχυρίστηκε το αντίθετο.
Κι όταν δημοσιοποιήθηκε η λίστα με τους μεγαλύτερους φιλάνθρωπους της χώρας, ο Μα βρέθηκε στην κορυφή. Με μια θετική προσωπικότητα, καλά αγγλικά και διάθεση να δίνει ομιλίες παντού, ο Μα έχει αναδειχθεί στον εκ των πραγμάτων ηγέτη της επιχειρηματικής τάξης της Κίνας. Το ίδιο και η Alibaba.

9. ΡΟΝΤΝΕΙ ΣΑΚΣ

CEO, Monster Beverage

Τα ενεργειακά ποτά ακμάζουν και η εταιρεία του Ρόντνεϊ Σακς μαζεύει κέρδη. Το 1992, αυτός κι ο Χίλτον Σλόσμπεργκ αγόρασαν μια οικογενειακή εταιρεία χυμών, την Hansen’s Natural, για 14,6 εκατομμύρια δολάρια.
Δέκα χρόνια μετά, αυτοί και ο συνάδερφός τους Μαρκ Χολ λάνσαραν ένα ριζικά διαφορετικό ποτό: ένα ποτό ανταγωνιστικό προς το Red Bull με το όνομα Monster Energy. Πολύ σύντομα, το Monster κατέληξε να αποφέρει μεγάλα έσοδα στους εμπνευστές του. Πέρυσι, η Monster είχε κέρδη-ρεκόρ ύψους 546 εκατομμυρίων δολαρίων με έσοδα 2,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
8. ΤΣΕΝΓΚ ΓΟΥΕΙ
CEO, Didi Chuxing

Όταν η Uber εισήλθε στην Κίνα πριν από μερικά χρόνια, φαινόταν πιθανό ότι θα κυρίευε την αγορά όπως και οπουδήποτε αλλού. Όμως, η αμερικανική υπηρεσία διαμοιρασμού διαδρομών συγκρούστηκε με τον Τσενγκ Γουέι, ο οποίος συνένωσε την εταιρεία του με μια άλλη μικρή αντίπαλο και έφτιαξε την Didi Chuxing.
Στη συνέχεια, χρησιμοποίησε χρηματοδότηση από την Apple και την Tencent για να διεξάγει πόλεμο φθοράς εναντίον της Uber. Το καλοκαίρι που μας πέρασε, η Uber παραδέχθηκε την ήττα της, πουλώντας το κινεζικό τμήμα της στην Didi.

Δείτε ολόκληρη τη λίστα εδώ
Πηγή: fortunegreece

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Fortunegreece
news247.gr

No comments: