29.11.16

ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΕΑ ΧΑΛΑΡΩΣΗ ΤΩΝ CAPITAL CONTROLS , ΜΕ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΑ ΜΗΝΙΑΙΑ ΟΡΙΑ ΑΝΑΛΛΗΨΕΩΝ


HuffPost Greece  |  Newsroom
Δημοσιεύθηκε: 29/11/2016 12:28 μμ Ενημερώθηκε: 29/11/2016 12:29 μμ
ATM GREECE
Αύξηση του μηνιαίου ορίου αναλήψεων στα 2.000 ευρώ αναμένεται να φέρει η νέα χαλάρωση των capital controls, την οποία σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης μετά και από σχετική εισήγηση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του «Έθνους», το σχέδιο προβλέπει ότι οι πολίτες θα μπορούν να προχωρούν σε σωρευτική ανάληψη όλου του ποσού μία φορά τον μήνα και θα επιτρέπεται ελεύθερα σε όλους να ανοίξουν νέους τραπεζικούς λογαριασμούς. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να προχωρήσει η νέα χαλάρωση, θα πρέπει να δώσουν το «πράσινο φως» οι δανειστές. Αυτό αναμένεται όταν κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση.
Την περασμένη Παρασκευή η Ελληνική Ένωση Τραπεζών κατέθεσε στο υπουργείο Οικονομικών πρόταση με την οποία εισηγείται νέα χαλάρωση των capital controls σε έξι σημεία.
Ειδικότερα προτείνεται:
• Να επιτραπεί το άνοιγμα νέων τραπεζικών λογαριασμών χωρίς καμία προϋπόθεση για όλους τους πολίτες. Μέχρι τώρα το άνοιγμα νέου τραπεζικού λογαριασμού επιτρέπεται σε πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις,
• Να αυξηθεί στα 2.000 ευρώ το μηνιαίο όριο ανάληψης
• Οι πολίτες να έχουν τη δυνατότητα να προχωρούν σε σωρευτική ανάληψη του ποσού των 2.000 ευρώ μία φορά τον μήνα.
• Να αυξηθεί στο 50% το όριο ανάληψης για τα χρήματα που θα επαναπατριστούν.
• Να διπλασιαστεί στα 2.000 ευρώ το μηνιαίο όριο για τα χρήματα που μπορεί να βγάλει κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο στο εξωτερικό. Η εισήγηση της ΕΕΤ προβλέπει και διπλασιασμό του αντίστοιχου ορίου για τις τράπεζες.
• Να αυξηθεί στα 30.000 ευρώ το μηνιαίο όριο για τις εισαγωγές επιχειρήσεων, ανά τραπεζικό κατάστημα.

news247.gr

No comments: