21.11.16

" ΚΑΜΕΝΗ ΓΗ " ΑΦΗΣΑΝ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ


Θλιβερές εικόνες στο κτίριο «Γκίνη» του ΕΜΠ! Ρουμάνος, Αλβανός και τρεις Σύροι μεταξύ των συλληφθέντων
Τ ο μέγεθος της καταστροφής που για ακόμα μια φορά υπέστησαν οι εγκαταστάσεις του Πολυτεχνείου και οι γύρω δρόμοι από τον ολονύχτιο πόλεμο αντιεξουσιαστών - αστυνομικών έγινε αντιληπτό με το πρώτο φως της ημέρας χθες
.
Βανδαλισμένες αίθουσες, καμένα θρανία και καρέκλες, σπασμένα τζάμια και φωτεινοί σηματοδότες, απομεινάρια από μολότοφ, δακρυγόνα, βομβίδες κρότου - λάμψης και σπασμένα μάρμαρα διάσπαρτα στην Πατησίων και τους γύρω δρόμους, επιχειρήσεις και οχήματα που έχουν υποστεί φθορές, κατεστραμμένοι κάδοι απορριμμάτων και καρτοτηλέφωνα αποτελούν το σκηνικό της τραγικής κατάληξης ακόμα μίας πορείας για την εξέγερση του Πολυτεχνείου που, αν και από την αρχή της υπήρξε ειρηνική, κατέληξε στα γνωστά επεισόδια μεταξύ μιας μειονότητας και των δυνάμεων καταστολής. Οι πνιγμένοι στα χημικά περίοικοι μετρούσαν χθες τις πληγές ακόμα μίας νύχτας βίας, ενώ όσοι εισήλθαν στο ιστορικό Κτίριο «Γκίνη» του ΕΜΠ δεν μπορούν παρά να αισθάνονται θλίψη από τις εικόνες που αντίκρισαν.
Οι καταληψίες άφησαν πίσω τους κυριολεκτικά καμένη γη, καθώς τίποτα δεν γλίτωσε από τη μανία των ταραξιών, οι οποίοι εφορμούσαν από αυτό επιτιθέμενοι στις διμοιρίες των ΜΑΤ, που για αρκετές ώρες είχαν περιοριστεί σε ρόλο παρατηρητή ή εκτόξευαν από μακριά δακρυγόνα.
Αλλοδαποί
Συνολικά, η Αστυνομία προχώρησε σε 13 συλλήψεις και πέντε προσαγωγές. Ανάμεσα στους συλληφθέντες, που οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ήταν και τρεις ανήλικοι (μια 17χρονη, ένας συνομήλικός της και ένας 16χρονος Ρουμάνος), τρεις Σύροι 19, 20 και 21 ετών, καθώς και ένας 29χρονος Αλβανός.

Εκτεταμένα επεισόδια όμως είχαμε και σε άλλες πόλεις. Στον Βόλο μετά τη λήξη της πορείας αντιεξουσιαστές συγκρούστηκαν με τα ΜΑΤ, εκτοξεύοντας μολότοφ και πέτρες, ενώ οι αστυνομικοί απάντησαν με δακρυγόνα.
Στα Ιωάννινα κατά τη διάρκεια συμπλοκών τραυματίστηκε ο αστυνομικός διευθυντής της πόλης, δεχόμενος χτύπημα με καδρόνι στο μέτωπο. Στην Πάτρα οι κουκουλοφόροι έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και πέταξαν πέτρες κατά αστυνομικού τμήματος, ενώ στο Ηράκλειο έσπασαν τις προσόψεις καταστημάτων
dimokratianews.gr

No comments: