15.11.16

ΑΙΣΙΟ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΞΑΦΑNΙΣΗ ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΑΓΝΟΕΊΤΟ ΕΠΙ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ

ΗuffPost Greece  |  Κέλλυ Ιωάννου
Δημοσιεύθηκε: 15/11/2016 8:52 πμ Ενημερώθηκε: 15/11/2016 8:52 πμ
HOMELESS GREECE

Ιδιαίτερη συγκίνηση προκαλεί η ιστορία ενός 51χρονου από το Ηράκλειο Κρήτης ο οποίος αγνοείτο εδώ και τρία χρόνια και εντοπίστηκε χθες, τη Δευτέρα στην περιοχή του Αμαρουσίου.
Ο λόγος για τον Μηνά Αργυρίου, έναν Κρητικό επιχειρηματία, που έχοντας υποστεί τις βαριές συνέπειες της κρίσης, τον Φεβρουάριο του 2013 έκλεισε τα τέσσερα καταστήματα του και έφυγε για την Αθήνα.
minas arguriou
Έκτοτε φίλοι και συγγενείς του 51χρονου προσπαθούσαν συνεχώς, αλλά μάταια, να έρθουν σε επαφή μαζί του.
«Τον λύγισε η κρίση...»
«Η κρίση τον διέλυσε κι έκλεινε τα μαγαζιά του το ένα μετά το άλλο. Ήταν καλοσυνάτος και χαμογελαστός, δεν ξέρω τι απέγινε…», περιέγραφε στο «Φως στο Τούνελ» ο ιδιοκτήτης καφενείου Λάμπρος Λαμπράκης, που βρίσκεται κοντά στο μαγαζί που διατηρούσε ο κ. Αργυρίου.
«Τον γνωρίζω χρόνια, είχε τέσσερα μαγαζιά στην περιοχή. Πρόκειται για εξαιρετικό άτομο. Κανείς δεν ξέρει τι του συνέβη, χάθηκε ξαφνικά…», σχολίαζε ένας γείτονας του 51χρονου.
minas arguriou
Βρέθηκε σε χώρο αστέγων
Τελικά, ένας από τους πιο στενούς του φίλους, ο Παναγιώτης Γιακουμετής αποφάσισε να απευθυνθεί στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη «Φως στο Τούνελ».
Mετά από την κινητοποίηση τηλεθεατών και εθελοντών ο πρώην Κρητικός επιχειρηματίας εντοπίστηκε σε χώρο αστέγων στα βόρεια προάστια, όπου του είχε παραχωρηθεί και στον οποίον διέμενε το τελευταίο διάστημα.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστοί οι λόγοι για τους οποίους ο 51χρονος δεν είχε έρθει σε επικοινωνία με τους οικείους του.
http://www.huffingtonpost.gr/

No comments: