9.11.16

ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ09.11.2016
Η
Λαϊκός ξεσηκωμός έξω από ΔΟΥ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης! Εχουν σκοπό να ξεσπιτώσουν 63χρονη με προβλήματα υγείας
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Ε ΔΟΥ Θεσσαλονίκης, στο κέντρο της πόλης, πραγματοποίησαν χθες το πρωί μέλη της Λαϊκής Συνέλευσης Δυτικών Συνοικιών Θεσσαλονίκης και του συντονιστικού συλλογικοτήτων της πόλης, με αφορμή τον σημερινό προγραμματισμένο πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας μίας 63χρονης γυναίκας στις Συκιές.
Σύμφωνα με τους διαδηλωτές, πρόκειται για γυναίκα με σοβαρά προβλήματα υγείας, της οποίας βγαίνει σε πλειστηριασμό ένα σπίτι 61 τετραγωνικών μέτρων που είναι πρώτη κατοικία.
Οι διαμαρτυρόμενοι, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, εξέφρασαν για ακόμη μια φορά την αντίθεσή τους. Μάλιστα, επικράτησε ένταση μεταξύ των διαδηλωτών και των αστυνομικών που βρίσκονταν στο σημείο για τον φόβο επεισοδίων. Ειδικότερα, υπήρξε ένταση όταν ανέβηκαν στο κτίριο, όπου αντίκρισαν δυνάμεις των ΜΑΤ, γεγονός που τους εξόργισε. Μάλιστα, αγνοώντας και προσπερνώντας τον αξιωματικό, έφτασαν έξω από το γραφείο της προϊσταμένης της εφορίας, η οποία τους ζήτησε μία τριμελή εκπροσώπηση, δεσμευόμενη να ακούσει τα αιτήματά τους. Απαντώντας σε ερώτηση «ποιος έφερε εδώ την Αστυνομία», η ίδια απάντησε ότι ήταν ευθύνη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Η τριμελής επιτροπή μπήκε τελικά στο γραφείο της προϊσταμένης της εφορίας, με την οποία υπήρξε έντονη λογομαχία για αρκετή ώρα, κατηγορώντας την ότι φώναξε την Αστυνομία και πως λειτουργεί αντισυνταγματικά προβαίνοντας σε πλειστηριασμούς. Ωστόσο, σύμφωνα με την προϊσταμένη, υπάρχει ανακοπή του προγραμματισμένου πλειστηριασμού με χθεσινή απόφαση.
Αρ. Μάτιος
Συνεχίζουν την αποχή οι συμβολαιογράφοι!
Συνεχίζουν και σήμερα οι συμβολαιογράφοι την αποχή από τη διενέργεια πλειστηριασμών με απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος. Οι συμβολαιογράφοι αποφάσισαν να συνεχίσουν την αποχή ζητώντας από την ελληνική Πολιτεία τη διασφάλιση της εύρυθμης και ασφαλούς διεξαγωγής των πλειστηριασμών και την άμεση νομοθέτηση διατάξεων προστασίας της πρώτης κατοικίας.
Οπως αναφέρουν οι συμβολαιογράφοι, κατ' εξαίρεσιν θα διεξάγονται πλειστηριασμοί κατόπιν άδειας που θα χορηγείται από τους συλλόγους ή τη Συντονιστική Επιτροπή έπειτα από σχετικό αίτημα. Ενδεικτικά θα χορηγούνται άδειες για αναγκαστικούς πλειστηριασμούς μεταξύ ιδιωτών, για εκούσιους πλειστηριασμούς, για πλειστηριασμούς με αντικείμενο διεκδικήσεις από διατροφές ή μισθούς εργαζομένων. Μάλιστα οι συμβολαιογράφοι καταγγέλλουν τη στοχοποίηση συναδέλφων τους οι οποίοι διεξάγουν πλειστηριασμούς μετά τη χορήγηση άδειας.
news247.gr

No comments: