27.11.16

ΠΟΕΔΗΝ : ΔΙΑΛΥΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΛΑΜΙΑΣ - ΑΜΦΙΣΣΑΣΗμερομηνία δημοσίευσης:26/11/2016
Ο μνημονικός κατήφορος των υπουργών υγείας δεν έχει τέλος. Τα Δημόσια Νοσοκομεία απαξιώνονται εξαιτίας της υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησης. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας στον κόσμο της. Μετά το κλείσιμο των χειρουργείων του Γεν. Νοσοκομείου Λαμίας που συντάραξε τον νομό Φθιώτιδας πριν δυο εβδομάδες, σειρά έχει το Νοσοκομείο Άμφισσας. Με απόφαση του Υπουργού Υγείας (Διαύγεια αρ 6Υ50469Η2Γ-ΨΘΛ) εντέλλονται δυο αναισθησιολόγοι του Νοσοκομείου Άμφισσας να μετακινούνται στο νοσοκομείο της Λαμίας. Το νοσοκομείο της Άμφισσας καλύπτει ολόκληρο τον νομό της Φωκίδας και είναι το μοναδικό νοσοκομείο του Νομού. Υπολειτουργεί εδώ και ενάμιση χρόνο λόγω αναστολής λειτουργίας της παθολογικής κλινικής. Κάποιες ημέρες του μήνα δεν εφημερεύει ούτε καρδιολόγος. Το υπάρχον αποδεκατισμένο προσωπικό του Νοσοκομείου, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να ανταποκριθεί στις δύσκολες συνθήκες εργασίας. Οι κάτοικοι του Νομού αναγκάζονται να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη επειδή είναι αναγκασμένοι να μετακινούνται σε Νοσοκομεία άλλων νομών για την αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας. Οι διακομιδές είναι στην ημερήσια διάταξη από το Νοσοκομείο λόγω ελλείψεων ειδικευμένων Ιατρών και Νοσηλευτικού προσωπικού. Κινδυνεύουν Ασθενείς που αντιμετωπίζουν έκτακτα σοβαρά προβλήματα υγείας, λόγω των καθυστερήσεων στις διακομιδές. Όσο για την ταλαιπωρία ασθενών και συγγενών είναι δεδομένη. Να σημειωθεί ότι το ίδιο ισχύει και για τις φυλακές υψίστης ασφαλείας που υπάρχουν στη περιοχή του Μαλανδρίνου, όπου για την μετακίνηση των κρατουμένων σε Νοσοκομεία των όμορων Νομών, ακόμη και για την πιο απλή παθολογική διάγνωση, απαιτείται μεγάλος αριθμός αστυνομικών υπαλλήλων με μεγάλο κόστος και κίνδυνο της ασφαλής κράτησής τους.
Οι αντιδράσεις από φορείς και κατοίκους του Νομού είναι πολύ έντονες για την αναλγησία της Διοικήτριας του Νοσοκομείου και των Υπουργών Υγείας που είναι παροιμιώδης. Η υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στο Νομό, όπως και των άλλων κοινωνικών αγαθών θα επιφέρει την ερημοποίηση της περιοχής. Είναι παγκοσμίως γνωστό ότι σε όποια περιοχή δεν υπάρχει μέριμνα από την πολιτεία, για την ύπαρξη υψηλής ποιότητας κοινωνικών αγαθών (όπως υγεία και παιδεία), επέρχεται ερημοποίηση.
Η ΠΟΕΔΗΝ δεν θα επιτρέψει την διάλυση των Νοσοκομείων της Λαμίας και της Άμφισσας.
ΜΕ ΜΠΑΛΩΜΑΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ.
Η ΠΟΕΔΗΝ θα βρίσκεται με κλιμάκιο (επικεφαλής ο Πρόεδρος) στη Συγκέντρωση των κατοίκων και των φορέων της πόλης την Κυριακή 27/11/2016 και ώρα 11:00π.μ. στην Πλατεία Ησαΐα στην Άμφισσα.
ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ
http://www.orafok.gr/

No comments: