26.11.16

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ

Παρέμβαση Παππά και αρχών ζήτησε ο Μαρινάκης μετά την άρνηση της Digea να του δώσει σήμα

Με επιστολή της η εταιρεία συμφερόντων του Bαγγέλη Mαρινάκη ζητά από τους αρμόδιους φορείς να επιτρέψουν την εκπομπή σήματος του νέου καναλιού, δεδομένου ότι με την υπάρχουσα κατάσταση οι εκπεμπόμενοι τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας δεν διατηρούν κάποιο πλεονέκτημα στην εκμετάλλευση του εθνικού φάσματος έναντι ενός νέου ενδιαφερόμενου τηλεοπτικού σταθμού....

Η ‘Αλτερ Εγκο ΜΜΕ ΑΕ, συμφερόντων του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, ζητά απαντήσεις για το τι μέλλει γενέσθαι στο μέτωπο του εγχώριου τηλεοπτικού σκηνικού μετά την απόφαση του ΣτΕ για το νόμο Παππά. Η Άλτερ Έγκο, απευθύνει σειρά ερωτημάτων τόσο στον Νίκο Παππά, Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης όσο και στις δύο ανεξάρτητες εμπλεκόμενες Αρχές, την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και το νέο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, σε σχέση με την εκπομπή του τηλεοπτικού της προγράμματος.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, στην σχετική επιστολή της προς τα εμπλεκόμενα μέρη, η Άλτερ Έγκο προκειμένου να αντιμετωπίσει την άρνηση της Digea (ως τον μοναδικό πάροχο δικτύου), να συμβληθεί μαζί της ώστε να εκπέμψει άμεσα το πρόγραμμά της, ζητάει την παρέμβαση της ΕΕΤΤ, ρυθμιστικής και εποπτικής αρχής για την λειτουργία του μονοπωλίου της Digea. Βάσει της σύμβασης μεταξύ ΕΕΤΤ και Digea υπάρχει ρητός όρος που υπαγορεύει στην Digea να συμβάλλεται με όλους τους παρόχους τηλεοπτικού περιεχομένου με ισοδύναμους όρους, σε ισοδύναμες περιστάσεις. Επισημαίνεται δε από την εταιρεία ότι η Digea διατηρεί τις συμβάσεις της με τους με τους μετόχους της και εν δυνάμει ανταγωνιστές της Άλτερ Έγκο, παραβλέποντας το γεγονός ότι ούτε και οι ίδιοι είναι αδειοδοτημένοι.
Η εταιρεία φαίνεται να έχει ζητήσει από την ΕΕΤΤ να λάβει την επιβεβαίωση του ΕΣΡ και του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής ότι βάσει του υπάρχοντος νομικού καθεστώτος οι εκπεμπόμενοι τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας δεν διατηρούν κάποιο πλεονέκτημα στην εκμετάλλευση του εθνικού φάσματος έναντι ενός νέου ενδιαφερόμενου τηλεοπτικού σταθμού, τουλάχιστον μέχρι την νέα νόμιμη διαδικασία αδειοδότησης.
Σημειώνεται επίσης ότι αν και μετά την 31/12/2015 η Κυβέρνηση δεν έχει ψηφίσει την παράταση της προσωρινής εκπομπής των υπαρχόντων τηλεοπτικών σταθμών, στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΡ αναρτώνται τα στοιχεία τους με την ένδειξη «νομίμως λειτουργούντες τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας»!
Σε κάθε περίπτωση πάντως, όπως επισημαίνουν οι ίδιοι κύκλοι, το ΕΣΡ οφείλει να προχωρήσει αμεσότατα στην νέα διαδικασία αδειοδότησης προκειμένου να αποφευχθούν οι γνωστές πλέον σε όλη την Ελληνική κοινωνία στρεβλώσεις αυτού του κλάδου, να αντιταχθεί στην προνομιακή μεταχείριση των εδώ και δεκαετίες ιδίων επιχειρηματικών συμφερόντων και να επιχειρήσει, ακόμα και στο προσωρινό μέχρι την επίσημη αδειοδότηση χρονικό διάστημα, να «ανοίξει» το περιβόητο «κλειστό επάγγελμα του καναλάρχη».
Πηγή: parapolitika.gr
Αναρτήθηκε από Kafeneio™
www.lidoriki.com

No comments: