25.11.16

ΜΕΙΩΣΗ ΚΑΤΑ 40% ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑΜΕ ;;;


Θα έπρεπε να τους πάρει και να τους σηκώσει όλους τους υπευθύνους και αυτούς που φροντίζουν οι πολίτες να παραμένουν στις καρέκλες τους.

Ημερομηνία δημοσίευσης:22/11/2016
 Με τη νέα του ανακοίνωση – απάντηση στη διοικήτρια  το σωματείο εργαζομένων στο νοσοκομείο Άμφισσας καταγγέλλει ότι τα τελευταία δύο χρόνια ο συνολικός προϋπολογισμός του νοσηλευτικού ιδρύματος μειώθηκε κατά 40% .  Θα έχει ενδιαφέρον η απάντηση της διοικήτριας στο κομμάτι αυτό μιας και στην πρώτη και μοναδική ανακοίνωση που μέχρι στιγμής έχει βγάλει αφήνει να εννοηθεί ότι όλα βαίνουν καλώς. 
Δεύτερο. Οι εργαζόμενοι μας λένε ότι και τούτη η κυβέρνηση συνεχίζει το καταστροφικό έργο της προηγούμενης στο κομμάτι της δημόσιας υγείας.   Από την μεριά του ο βουλευτής  ισχυρίζεται , τελευταία φορά που τον άκουσα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Δωρίδας όπου μίλησε για τον περιβόητο πλέον «Ελβετό», ότι κάποιος «αόρατος εχθρός»  τους πολεμάει και ότι τα πράγματα δεν είναι όπως τα βλέπει η τοπική κοινωνία και καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι. 
Ας απαντήσει λοιπόν και αυτός με συγκεκριμένα  στοιχεία αν η κυβέρνηση που στηρίζει μείωσε ή όχι τον προϋπολογισμό τα τελευταία χρόνια κατά 40%. 
Τρίτο και ίσως σπουδαιότερο. Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι  από τους αρμόδιους (βουλευτής, διοίκηση και Δ.Σ. , επιστημονικό συμβούλιο, αντιπεριφερειάρχης και Δήμαρχος) όχι μόνο δεν προσπάθησαν να αποτρέψουν τη μετακίνηση των αναισθησιολόγων αλλά του εναντίον προσπάθησαν να το αποκρύψουν από την κοινή γνώμη, λες και τρώει κουτόχορτο και δεν θα το καταλάβαινε.
Με άλλα λόγια τι λένε; Ότι  δυστυχώς για τον τόπο δημιουργήθηκε μια , ίσως άτυπη, νέα Ιερά Συμμαχία  με στόχο να «κοιμίζει» τους πολίτες ώστε να μην αντιδρούν για την τραγική κατάσταση που έχουν φέρει το νοσοκομείο μας.
Αλήθεια , που είναι η περίφημη πρωτοβουλία των δύο δημάρχων ( στο σημείο αυτό να σημειώσω ότι δεν καταλαβαίνω γιατί το σωματείο βγάζει έξω από το κάδρο των ευθυνών το δήμαρχο Δωρίδας) και της Π.Ε. Φωκίδας ; Τι κάνουν αυτοί; Γιατί δεν θέλουν να προφυλάξουν τον κοσμάκη; Φοβούνται μήπως οι πολίτες βγουν εκτός ορίων;; Μα , ακριβώς τότε ίσως κάτι πετύχουμε. Και για να μην παρεξηγηθώ δεν εννοώ βία , αλλά δυναμικές κινητοποιήσεις  και όχι πυροτεχνήματα και επαναστατικές γυμναστικές της μιας ημέρας χωρίς συνέχεια.
http://www.orafok.gr/

No comments: