5.10.16

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 
Διαβάστε στο ρεπορτάζ του NEWS 247 ποια είναι η τακτική που θα ακολουθήσει ο Αλέξης Τσίπρας για να πάρει «κεφάλι» απέναντι στη Ν.Δ, αλλά και ποιοι υπουργοί πέρασαν το «τεστ» της αξιολόγησης του καλοκαιριού
Αντώνης Αντζολέτος
Οκτώβριος 05 2016 07:38
 
Με ανοίγματα στην κοινωνία, «φρεσκάρισμα» του υπουργικού Συμβουλίου και τόνωση της ψυχολογίας μέσω των εσόδων,  αλλά και με όχημα την Συνταγματική αναθεώρηση το Μαξίμου θα επιχειρήσει με οδηγό το Συνέδριο να αλλάξει την ατζέντα το ερχόμενο διάστημα και να αντιστρέψει το κακό κλίμα των δημοσκοπήσεων.
AdTech Ad
Η υπέρβαση του στόχου των φορολογικών εσόδων ήταν ένα καλό μήνυμα που είχαν ανάγκη στην Ηρώδου Αττικού μετά τους «κλυδωνισμούς» και την άσχημη εικόνα που προκάλεσε η ρίψη χημικών στους συνταξιούχους. Συγχρόνως ήταν μια καλή ευκαιρία για τον Αλέξη Τσίπρα να απαντήσει στη Ν.Δ, αλλά και να ζητήσει επίσπευση του νομοσχεδίου για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές  τη στιγμή που ο μεγάλος όγκος των πληρωμών του ΕΝΦΙΑ, αλλά και του φόρου εισοδήματος έγινε μέσω πιστωτικών καρτών.
Καθόλου τυχαία στην ρητορική της κυβέρνησης περιλαμβάνεται συνεχώς τις τελευταίες ημέρες η απόρριψη των σεναρίων που μιλούν για πρόωρες εκλογές.
Σε αυτό το πεδίο ο Αλέξης Τσίπρας έσπευσε χθες να υπενθυμίσει πως οι δεσμεύσεις που έχει δώσει στη ΔΕΘ, σε σχέση με τα χρήματα των τηλεοπτικών αδειών, ισχύουν στο ακέραιο. Γι’ αυτό τον λόγο ανακοινώθηκαν οι προσλήψεις προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία σε ειδική σύσκεψη με συμβολικό χαρακτήρα, καθώς εκτός από τον Παύλο Πολάκη συμμετείχε και η αναπληρώτρια υπουργός για την καταπολέμηση της ανεργίας Ράνια Αντωνοπούλου.
Η επόμενη «αντεπίθεση» του Αλέξη Τσίπρα ετοιμάζεται μέσω της Συνταγματικής αναθεώρησης, όπου αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες να ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες οι δυο επιτροπές (επιστημονική και διαλόγου) που θα τρέξουν τον διάλογο με ορίζοντα την Άνοιξη του 2017.

Τα υπουργεία που παίρνουν "καλό βαθμό"

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, η αξιολόγηση του καλοκαιριού από την αρμόδια τριμερή επιτροπή που είχε ορίσει το Μαξίμου πήγε πολύ καλά για το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Τσακαλώτος, Σταθάκης, Χουλιαράκης, αλλά και Κατρούγκαλος «πέρασαν το τεστ», καθώς θεωρήθηκε ότι οι στόχοι που είχαν τεθεί ολοκληρώθηκαν, ενώ πολύ καλή επίδοση φέρεται να είχε, μεταξύ άλλων και ο Πάνος Σκουρλέτης. Οι ίδιες πηγές εκτιμούσαν στο NEWS 247 πως οι αλλαγές που θα γίνουν στο οικονομικό επιτελείο από τον επικείμενο ανασχηματισμό θα είναι μικρές, ενώ υποστήριζαν ότι το πιο ρεαλιστικό σενάριο είναι ο πρωθυπουργός να προχωρήσει στον ανασχηματισμό μετά την ολοκλήρωση και της β΄ αξιολόγησης.
Με γνώμονα αυτό ο Πρωθυπουργός έχει δώσει σαφείς εντολές στους αρμόδιους υπουργούς πως η δεύτερη αξιολόγηση πρέπει να τελειώσει γρήγορα, ώστε η κυβέρνηση να δείξει «ένα καλό πρόσωπο» και ταυτόχρονα ένα σήμα στους δανειστές ότι το επόμενο «σκαλοπάτι» θα είναι το θέμα του χρέους.
Όπως είχε δημοσιεύσει και χθες το NEWS 247, δεν έχει απομακρυνθεί από τη συζήτηση και η άλλη άποψη, έστω και μειοψηφούσα, πως ο ανασχηματισμός πρέπει να γίνει αμέσως μετά το Συνέδριο. Κορυφαίο στέλεχος της κοινοβουλευτικής ομάδας εξηγούσε πως από τη στιγμή που, όπως αναμένεται, η κριτική που θα υπάρξει στο Συνέδριο κινηθεί σε πολύ υψηλούς  τόνους  «που σε πολλές περιπτώσεις θα ξεπερνά και αυτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης»,  ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει από την επόμενη ημέρα να αντιστρέψει το κλίμα και να αποσυμπιέσει την κατάσταση ανακατεύοντας την «τράπουλα» στο υπουργικό συμβούλιο.
Ο προσυνεδριακός διάλογος συνεχίζεται και σήμερα με τον Γιάννη Δραγασάκη να μιλά το βράδυ σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση στο κέντρο της Αθήνας.
πηγή φωτογραφίας: sooc

news247.gr 

No comments: