31.10.16

Ε, ΟΧΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ...


Το βέτο της ΝΔ για τον Βύρωνα και οι εξηγήσεις για τη στάσητης
Θα μπορούσε να έχει επιστρατεύσει πολλά προσχήματα η Νέα Δημοκρατία για να μπλοκάρει εκ νέου τη διαδικασία στελέχωσης του ΕΣΡ. Οχι, όμως, την «ακαταλληλότητα» του υποψηφίου που πρότεινε η κυβέρνηση μόνο και μόνο επειδή... τον πρότεινε η κυβέρνηση!

Το βέτο στην υποψηφιότητα Πολύδωρα προδίδει μια στείρα άρνηση που μπορεί να έχει δύο εξηγήσεις: η πρώτη, που είναι πιο αθώα, παραπέμπει σε ένα παιδιάστικο πείσμα ολικής αδιαλλαξίας απέναντι σε προτάσεις με σφραγίδα ΣΥΡΙΖΑ. Τα ίδια, άλλωστε, έκανε και ο Τσίπρας στην αντιπολίτευση.

Η άλλη, διόλου κολακευτική εξήγηση είναι ότι ο αρχηγός της Ν.Δ. παίζει σκοπίμως το παιχνίδι των καθυστερήσεων σε απόλυτη συνεννόηση με τους καναλάρχες για να οδηγηθεί σε ναυάγιο οποιαδήποτε διαδικασία αδειοδότησης και να μη χρειαστεί να βάλουν το χέρι στην τσέπη.

Οποια και να 'ναι, όμως, η αλήθεια, η απόρριψη της υποψηφιότητας Πολύδωρα, «επειδή δεν πληροί τις προϋποθέσεις», είναι επιεικώς ατυχής. Δεκατρείς φορές (!) εκλεγμένος βουλευτής με τη σημαία της Νέας Δημοκρατίας, πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Μητσοτάκη αλλά και Καραμανλή, κυβερνητικός εκπρόσωπος επί μακρόν, εκλεγμένος αντιπρόεδρος της Βουλής και συγγραφέας τουλάχιστον 30 βιβλίων, ο Βύρων Πολύδωρας θεωρείται από τον νυν αρχηγό της κεντροδεξιάς παράταξης, με μία μόλις υπουργική θητεία στην πλάτη του, «ακατάλληλος» για να προεδρεύσει σε μια ανεξάρτητη Αρχή. Απίθανα πράγματα!

Ακατάλληλος, λοιπόν, για να βάλει τάξη στο δύσοσμο τηλεοπτικό τοπίο ένας πολιτικός ευρύτατης αποδοχής, ο οποίος, ανεξαρτήτως πεποιθήσεων και δημόσιου λόγου, δεν έχει προκαλέσει ποτέ με σκάνδαλα, περίεργες δοσοληψίες και ρεβεράντζες στα σαλόνια της διαπλοκής. Ενας άνθρωπος που συγκεντρώνει την έξωθεν καλή μαρτυρία και δύσκολα θα βρεθεί κάποιος να πει κακή κουβέντα γι' αυτόν.

Α! Ξέχασα... Προέτρεψε τη Ν.Δ. να συνεργαστεί με τη Χρυσή Αυγή! Οποία στρεψοδικία! Στοιχειωδώς να ξέρει κανείς τον Βύρωνα, δεν θα μπορούσε να αμφιβάλλει ποτέ για τις δημοκρατικές πεποιθήσεις του. Πατριώτης, ναι. Συντηρητικός, ναι. Νεοναζί όμως, ούτε στον ύπνο αυτών που το σκέφτηκαν ως «επιχείρημα» για την απόρριψή του.

Ομως, εν τέλει, άμα δεν κάνει ο Πολύδωρας για τη θέση, για πείτε μου, κύριοι της Νέας Δημοκρατίας, ποιος κάνει; Μήπως κανένας «εκσυγχρονιστής» περιωπής; Ο Αλιβιζάτος; Ο Σωμερίτης; Και γιατί δεν πάτε κατευθείαν στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου; Εμπειρος σε θέματα Τύπου είναι σίγουρα. Και όχι μόνο...
Γιώργος Χαρβαλιάς
dimokratianews.gr

No comments: