18.10.16

ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΜΠΕΝ

Αλέξανδρος Καλαφάτης Γίνετε fanaleksandros.kalafatis@gmail.com
  • : Ο ρόλος του χειριστή εκσκαφέα. Θανάσης Φούρλης στη Ηuff Post: «Μας έμεινε γλυκόπικρη γεύση»
Δημοσιεύθηκε: 18/10/2016 7:22 πμ EEST Ενημερώθηκε: 18/10/2016 7:36 πμ EEST
ELAS

Εκτύπωση
Σε χώρο απόθεσης μπάζων, σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από το αγροτόσπιτο της οικογένειας Νίνταμ, εντοπίστηκε το περασμένο Σάββατο αντικείμενο που ανήκει στον μικρό Μπεν.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για προσωπικό αντικείμενο που είχε πάνω του ο Μπεν την ημέρα της εξαφάνισής του (24 Ιουλίου 1991) στην Κω.
Οι αστυνομικοί έδειξαν το αντικείμενο στην μητέρα του Μπεν, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, το αναγνώρισε.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι το επικρατέστερο σενάριο είναι το εύρημα να μεταφέρθηκε στο χωράφι όπου εντοπίστηκε από τον Κωνσταντίνο Μπάρκα, χειριστή εκσκαφέα. Ο Κ. Μπάρκας, ο οποίος δεν βρίσκεται πια στη ζωή, εκτελούσε πριν από 25 χρόνια χωματουργικές εργασίες δίπλα από το αγροτόσπιτο που ανακαινιζόταν από την οικογένεια του μικρού Μπεν. Ένα από τα βασικά σενάρια της βρετανικής Αστυνομίας είναι το παιδί να καταπλακώθηκε κατά λάθος κατά τη διάρκεια των εργασιών.
Όπως δείχνουν τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ο Κ. Μπάρκας ενδεχομένως μετέφερε μεγάλες ποσότητες χώματος από την περιοχή που γίνονταν οι εργασίες, δίπλα από το αγροτόσπιτο, σε χώρο απόθεσης μπαζών που βρίσκεται σε απόσταση ενός χιλιομέτρου. Στο χώρο αυτό βρέθηκε ανάμεσα σε χώματα το περασμένο Σάββατο το αντικείμενο που ανήκει στο μικρό Μπεν.
Αυτό που δεν κατάφεραν οι αστυνομικοί είναι να εντοπίσουν οστά του παιδιού και να δώσουν ένα τέλος στο δράμα της οικογένειας.
Σύμφωνα με τα στελέχη της Αστυνομίας του Νοτίου Γιόρκσαϊρ που ολοκλήρωσαν χθες (Δευτέρα) τον κύκλο των ερευνών που είχε ανοίξει πριν από 21 ημέρες, κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν περισσότερα από 70 αντικείμενα «χαμηλού ενδιαφέροντος».
Ο επιθεωρητής Τζον Κάζινς, επικεφαλής της έρευνας, δήλωσε: «Κατά τη διάρκεια των ερευνών που κάναμε μέσα τους τελευταίους 19 μήνες, αποκλείσαμε έναν μεγάλο αριθμό θεωριών σχετικά με το τι συνέβη στον Μπεν, πολλές εκ των οποίων ήταν ανοικτές εδώ και πάνω από 20 χρόνια. Η ομάδα μου και εγώ ξέρουμε πως μηχανήματα, περιλαμβανομένου ενός μεγάλου εκσκαφέα, χρησιμοποιήθηκαν για την εκκαθάριση ενός χώρου στις 24 Ιουλίου 1991, πίσω από το σπίτι που ανακαινιζόταν από τους Νίνταμ. Είναι η επαγγελματική μου άποψη πως ο Μπεν Νίνταμ έχασε τη ζωή του ως αποτέλεσμα ατυχήματος κοντά στο οίκημα στον Ηρακλή, όπου εθεάθη τελευταία φορά να παίζει».
Η μητέρα του Μπεν, η κ. Κέρι Νίνταμ, βρέθηκε το Σαββατοκύριακο στην Κω για να επισκεφτεί το χώρο όπου έγιναν οι ανασκαφές και να ευχαριστήσει τους Βρετανούς αστυνομικούς για την προσπάθειά τους. «Ελπίζω να καίγεται στην κόλαση», δήλωσε αναφερόμενη στην πληροφορία ότι κάποιος χειριστής εκσκαφέα μπορεί να καταπλάκωσε το γιο της κατά λάθος αλλά δεν μίλησε ποτέ στις Αρχές.
«Γλυκόπικρη γεύση»
«Φεύγουμε από το νησί με μία γλυκόπικρη γεύση. Από τη μία ξέρουμε ότι κάναμε το καθήκον μας και πήγαμε τις έρευνες ένα βήμα παρακάτω. Βρήκαμε για παράδειγμα ένα αντικείμενο, το οποίο εκτιμάμε ότι ανήκε στον Μπεν. Από την άλλη δεν καταφέραμε να εντοπίσουμε οστά κατά τη διάρκεια των ανασκαφών. Το βέβαιο είναι ότι αν βρούμε οποιοδήποτε νέο στοιχείο θα επιστρέψουμε ξανά στο νησί ανοίγοντας νέο κύκλο ερευνών», δηλώνει στη Huff Post Greece ο Θανάσης Φούρλης, ο Έλληνας αστυνομικός που συμμετείχε όλο αυτό το διάστημα στις έρευνες του κλιμακίου της Αστυνομίας του Νοτίου Γιόρκσάιρ.

http://www.huffingtonpost.gr/

No comments: