23.10.16

ΚΟΚΑ ΜΕ ΤΑ ΤΣΟΥΒΑΛΙΑ ΣΤΗΝ...ΚΑΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ22.10.2016
Σε... φλέβα κοκαΐνης, που ετοιμαζόταν να πλημμυρίσει τη νυχτερινή ζωή της Αθήνας, έπεσαν αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής. Σε συντονισμένη επιχείρησή τους σε Αττική, Κορινθία και Αχαΐα συνέλαβαν δύο Ελληνες και ένα ζευγάρι Αλβανών, ενώ κατάσχεσαν ένα φορτηγό ψυγείο, στο οποίο βρέθηκαν 26 κιλά καθαρή κοκαΐνη! Σύμφωνα με πληροφορίες, το ναρκο-φορτηγό ξεκίνησε τη διαδρομή του από την Ολλανδία, με προορισμό το εργαστήριο νόθευσης και επανασυσκευασίας ενός εκ των συλληφθέντων στην περιοχή της Νέας Σμύρνης.
Οι αστυνομικοί είχαν πληροφορίες για το «φορτίο» εδώ και εβδομάδες και είχαν θέσει υπό παρακολούθηση σειρά υπόπτων και οχημάτων, πραγματοποιώντας πλήθος ελέγχων μέχρι να ανακαλύψουν τη μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης στο φορτηγό ψυγείο που δήθεν μετέφερε ολλανδικά κρέατα. Η επιχείρηση πάντως βρισκόταν έως και χθες το βράδυ σε πλήρη εξέλιξη, με τις επίσημες ανακοινώσεις να προγραμματίζονται για σήμερα.
Πρόκειται για τη δεύτερη διαδοχική επιτυχία της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, καθώς μία ημέρα νωρίτερα είχε βάλει φρένο στην εισαγωγή ενός τόνου χασίς! Σχετικά με τη δεύτερη υπόθεση, η ΕΛ.ΑΣ. βλέπει ως εγκέφαλο τον 44χρονο Αλβανό Κλεμέντ Μπαλίλι, γνωστό και ως «Εσκομπάρ των Βαλκανίων». Ο Μπαλίλι διώκεται με διεθνές ένταλμα των ελληνικών Αρχών ως ηγετικό στέλεχος και χρηματοδότης του διεθνικού κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών στην κεντρική Ευρώπη μέσω Ελλάδας. Μολονότι οι αλβανικές Αρχές έχουν αρχίσει έρευνα εις βάρος του, ο 44χρονος δεν έχει συλληφθεί.
dimokratianews,gr

No comments: