18.10.16

Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΧΕΙΡΙΣΤΗ ΕΚΣΚΑΦΕΑ

«Να προσέχει τα λόγια της η μητέρα του Μπεν»

HuffPost Greece  |  Νewsroom
Δημοσιεύθηκε: 18/10/2016 5:03 μμ EEST Ενημερώθηκε: 18/10/2016 5:16 μμ EEST
KERRY NEEDHAM

Εκτύπωση
Τη δική του απάντηση στα δημοσιεύματα που θέλουν τον πατέρα του ως τον δολοφόνο του μικρού Μπεν δίνει ο γιος του Κωνσταντίνου Μπάρκα, Βαλάντης, μιλώντας στην Daily Mail.
Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα η μητέρα του Μπεν Νίνταμ, Κέρι ξέσπασε για τον γιο της και είπε πως ελπίζει να «καίγεται στην κόλαση», ο χειριστής εκσκαφέα Κωνσταντίνος Μπάρκας, που φέρεται να ευθύνεται για τον θάνατο του μικρού.


 
Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμη και η βρετανική αστυνομία μετά από κάποιες σημαντικές μαρτυρίες εκτιμά ότι ο μικρός Μπεν ενδεχομένως να σκοτώθηκε από τον εκσκαφέα που χειριζόταν ο Μπάρκας, ο οποίος πέθανε πέρυσι από καρκίνο.
Ο Βαλάντης Μπάρκας λοιπόν θέλησε να μιλήσει σε όσους κατηγορούν τον πατέρα του για τη δολοφονία του Μπεν.
«Έχουν περάσει 25 χρόνια και δεν έχουν βρει κάτι, ούτε ένα ίχνος ένδειξης που να στηρίζει αυτούς τους ισχυρισμούς εναντίον του πατέρα μου», δήλωσε χαρακτηριστικά.
«Έχει κατηγορηθεί ότι είναι φονιάς παιδιού και η φωτογραφία του έχει δημοσιευτεί παντού, χωρίς να υπάρχει η παραμικρή ένδειξη. Δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε. Προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε την "Επιχείρηση Μπεν". Είναι το πιο εύκολο πράγμα να κατηγορείς έναν νεκρό. Ο πατέρας μου είναι νεκρός και το όνομά του σέρνεται στη λάσπη. Ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος, τον σέβονταν όλοι», πρόσθεσε.
Μιλώντας για την μητέρα του Μπεν, ο γιος του χειριστή του εκσκαφέα είπε: «Σεβόμασταν πάντα την Κέρι Νίνταμ αλλά είμαστε ιδιαίτερα εκνευρισμένοι από τα πράγματα που είπε για τον πατέρα μου. Θα της έλεγα να επιλέγει τις λέξεις της πιο προσεκτικά. Γιατί προσπαθεί να μας προκαλέσει, λέγοντας τέτοια πράγματα;»
«Εμείς δεν έχουμε κάτι να κρύψουμε. Αντιλαμβανόμαστε την απόγνωσή της αλλά θα έπρεπε να κατηγορεί κάποιον άλλο και όχι τον πατέρα μου που είναι νεκρός και δεν μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Πως θα τον θυμούνται μετά από αυτά;» τόνισε, επισημαίνοντας ότι ο πατέρας του όσο ήταν ζωντανός βοηθούσε την αστυνομία.
Αναφερόμενος στις μαρτυρίες που έκαναν λόγο για περίεργη συμπεριφορά του πατέρα του την ημέρα της εξαφάνισης ο Βαλάντης Μπάρκας σημείωσε: «Η αστυνομία, οι εθελοντές ακόμα και ο στρατός έψαξαν όλη την περιοχή το 1991 αλλά δεν βρήκαν κάτι. Έλεγαν ότι ο πατέρας μου έτρεμε όταν έφυγε από το γραφείο του εισαγγελέα. Είναι ψέματα. Ήταν ψύχραιμος, κάτι που φαίνεται και στη φωτογραφία του που δημοσιεύτηκε».
«Έχω συναντηθεί με τον επικεφαλής των Βρετανών αστυνομικών, τον Τζον Κάζινς. Είναι ευπρόσδεκτος να ψάξει όλο το νησί της Κω», κατέληξε ο γιος του Κωνσταντίνου Μπάρκα.

http://www.huffingtonpost.gr/

No comments: