23.10.16

ΨΥΧΙΑΤΡΟΙ - ΒΑΠΟΡΑΚΙΑ ΓΙΑ 30e 
Σάλος στη Λάρισα: Διακινούσαν ναρκωτικά σκευάσματα σε μη ασθενείς! Χειροπέδες σε δύο
Για «χαρτζιλίκι» των 20 και 30 ευρώ, που ελάμβαναν από τοξικομανείς, έγιναν βαποράκια δύο ψυχίατροι από τη Λάρισα, οι οποίοι συνελήφθησαν με την κατηγορία ότι διακινούσαν ψυχιατρικά - ναρκωτικά σκευάσματα σε άτομα που δεν ήταν ασθενείς!
Ολα ξεκίνησαν όταν στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας έφτασαν πληροφορίες για «παζάρια» δύο ψυχιάτρων της περιοχής με τοξικοεξαρτημένους, στους οποίους φέρεται ότι «έγραφαν», αντί αμοιβής, ναρκωτικού τύπου φάρμακα. Από την έρευνα της Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας προέκυψε ότι οι ύποπτοι ήταν δύο ψυχίατροι, 74 και 60 ετών, που διατηρούσαν ιατρεία στο κέντρο της πόλης.
Το σχέδιο που έστησε η Δίωξη Ναρκωτικών ήταν να στείλει αστυνομικούς οι οποίοι θα προσποιούνταν τους... πελάτες. Πρώτος στόχος ήταν το ιατρείο του 60χρονου ιατρού, ο οποίος δέχθηκε να συνταγογραφήσει στον αστυνομικό - «τοξικομανή» ναρκωτικά σκευάσματα.
Ο αστυνομικός, ωστόσο, του είχε παραδώσει το ποσό των 30 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει έρευνα στο ιατρείο του και να συλληφθεί. Στον χώρο βρέθηκαν 150 υπογλώσσια δισκία ναρκωτικών φαρμάκων, 15 δισκία ναρκωτικού φαρμάκου, 11 διαδερμικά ναρκωτικά έμπλαστρα, έξι αμπούλες ναρκωτικού φαρμάκου, 343 δισκία διάφορων φαρμάκων, δύο πόσιμα σκευάσματα, 31 αριθμημένα συνταγολόγια, 27 αποδείξεις για παροχή υπηρεσιών και τα 30 ευρώ που του είχε δώσει ο αστυνομικός.
Ακολούθησε η ίδια αστυνομική «παράσταση» στο ιατρείο του 74χρονου ψυχιάτρου, ο οποίος έλαβε το προσημειωμένο ποσό των 20 ευρώ και συνελήφθη με πανομοιότυπο τρόπο.
Ο κατάλογος
Στο ιατρείο του εντοπίστηκαν 407 ναρκωτικά δισκία, πέντε αμπούλες ναρκωτικού φαρμάκου, 429 δισκία φαρμακευτικών σκευασμάτων, 28 αριθμημένα συνταγολόγια και 435 ευρώ, όπως και τα 20 ευρώ που έδωσε ο άλλος αστυνομικός «πελάτης».
Εις βάρος των δύο συλληφθέντων ψυχιάτρων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας. Με την καταβολή χρηματικής εγγύησης και την επιβολή περιοριστικών όρων οι δυο γιατροί αφέθηκαν ελεύθεροι ώσπου να οριστεί η δικάσιμος για την υπόθεσή τους.
dimokratianews.gr

No comments: