19.10.16

ΞΥΛΟΚΟΠΗΣΑΝ 15ΧΡΟΝΟ ΟΚΤΩ ΝΤΑΗΔΕΣ ΣΤΗΝ ΚΩ18.10.2016
 
Aναστάτωση και προβληματισμό έχει προκαλέσει στην κοινωνία της Κω η είδηση ότι ένας 15χρονος υπέστη ξυλοδαρμό από οκτώ ανηλίκους έξω από το σχολείο του. Το θύμα φέρεται ότι δέχτηκε άγρια επίθεση από την ομάδα των παιδιών, καθώς προσπάθησε να υπερασπιστεί τον κατά ένα χρόνο μικρότερο αδελφό του.
Το περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα και βιντεοσκοπήθηκε από τα κινητά τηλέφωνα άλλων μαθητών που βρέθηκαν μπροστά στο συμβάν!
Σύμφωνα με καταγγελία που έγινε στο aegeanews.gr, όλα άρχισαν όταν ο 14χρονος, που αντιμετωπίζει μαθησιακές δυσκολίες, ενημέρωσε τον αδελφό του, μαθητή της Γ’ γυμνασίου, ότι βιώνει καθημερινά έναν εφιάλτη, εξαιτίας ενός συνομήλικου συμμαθητή του που τον κοροϊδεύει διαρκώς, ακόμα και την ώρα του μαθήματος.
Ο μεγαλύτερος αδελφός (φοιτά σε άλλο γυμνάσιο) πήγε στο σχολείο, βρήκε το παιδί που πειράζει συνεχώς τον 14χρονο και του ζήτησε να μην τον ενοχλήσει ξανά. Φαίνεται, όμως, πως η παρατήρηση του... κακοφάνηκε και την επόμενη μέρα έβαλε οκτώ συμμαθητές του να στήσουν καρτέρι στον 15χρονο έξω από το σχολείο του και να περιμένουν να βγει για να του επιτεθούν!
Οταν σχόλασε, ο ανυποψίαστος μαθητής δέχτηκε κλοτσιές και γροθιές με αγριότητα από τους οκτώ 14χρονους στο πρόσωπο και το σώμα! Οι γονείς του 15χρονου κατέθεσαν μηνύσεις και ζήτησαν την παρέμβαση του υπουργείου Παιδείας και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Μετά την καταγγελία ο 14χρονος «εντολέας» της επίθεσης τιμωρήθηκε με τριήμερη αποβολή από τη διεύθυνση του γυμνασίου, ενώ οι γονείς των παιδιών που ενεπλάκησαν στον ξυλοδαρμό κλήθηκαν από τον εισαγγελέα.
Τον αποτροπιασμό του για τον ξυλοδαρμό του 15χρονου εξέφρασε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Ιπποκράτειου Γυμνασίου, καταδικάζοντας κάθε μορφή βίας εντός της σχολικής κοινότητας.
dimokratiaNews.gr

No comments: