24.9.16

" ΠΟΛΕΜΟΣ " ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤ


Στα χαρακώματα κυβέρνηση και ΝΔ για τις προσλήψεις στην ΕΡΤ. "Πως να βγει η δουλειά με 2.500 ανθρώπους;" αναρωτιέται το Ποτάμι
Adtech Ad
Η ΝΔ εξακολουθεί να υπηρετεί τα συμφέροντα των καναλαρχών, εξακολουθεί να θέλει κλειστή την ΕΡΤ και την ενημέρωση υποταγμένη στα ιδιωτικά συμφέροντα, είναι η απάντηση κυβερνητικών πηγών στην ανακοίνωση που εξέδωσε, νωρίτερα το Σάββατο για την ΕΡΤ, η ΝΔ.
AdTech Ad
"Η ΝΔ με σημερινή της ανακοίνωση καταδικάζει την απόφαση πρόσληψης 55 εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου στην ΕΡΤ.
Προφανώς για τη ΝΔ, η οποία έκλεισε την ΕΡΤ σε μια νύχτα για να διευκολύνει τους καναλάρχες, η δημόσια ραδιοτηλεόραση αποτελεί βαρίδι στην ενημέρωση.
Για τη ΝΔ η ΕΡΤ πρέπει να είναι κλειστή και στο περιθώριο. Για τη ΝΔ η ενημέρωση πρέπει να είναι υποταγμένη σε ιδιωτικά συμφέροντα.
Υπενθυμίζουμε ότι:
* το ανταποδοτικό τέλος για την ΕΡΤ έχει μειωθεί κατά 30% σε σχέση με το 2013, όταν έπεσε το μαύρο
* η ΕΡΤ είναι ο μόνος τηλεοπτικός οργανισμός της χώρας που στηρίζει την οπτικοακουστική παραγωγή και τον ελληνικό κινηματογράφο τηρώντας την υποχρέωση του 1,5% και διαθέτοντας 2,6 εκατομμύρια ευρώ το 2015 για την παραγωγή ταινιών από Έλληνες δημιουργούς,
* η ΕΡΤ εμφανίζει φέτος πλεόνασμα αυξημένο κατά 16 εκατομμύρια από τον κρατικό προϋπολογισμό,
* η ΕΡΤ κάλυψε όλα τα μεγάλα γεγονότα με επάρκεια και στηρίζει τον Πολιτισμό, την Νεολαία και την Ομογένεια, ενώ ενδυνάμωσε το πρόγραμμά της με υψηλής ποιότητας σειρές.
* Η κυβέρνηση έχει θεσμοθετήσει τη βέλτιστη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της ΕΡΤ μέσα από πρόγραμμα αξιολόγησης και μετατάξεων σε άλλες υπηρεσίες για την κάλυψη των αναγκών των πολιτών της χώρας.
Ευχόμαστε στη ΝΔ καλή τύχη στην προσπάθειά της να εξορκίσει τις τύψεις και τις ενοχές της για την πολύχρονη αδράνεια, την ηττοπάθεια και την τρυφηλότητα που εμφανίζει απέναντι στις επιδιώξεις των καναλαρχών να νέμονται τα αγαθά των ραδιοτηλεοπτικών συχνοτήτων δωρεάν", αναφέρει η ανακοίνωση.

Νέα ανακοίνωση ΝΔ

Ακολούθησε νέα ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, στην οποία επισημαίνει: "Για τη Νέα Δημοκρατία η Ε.Ρ.Τ. πρέπει να είναι η δημόσια τηλεόραση με πλουραλισμό, πολυφωνία, ποιότητα και ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια στην λειτουργία της.
Όλα αυτά που δεν είναι σήμερα η Ε.Ρ.Τ. όχι κατά την άποψη της Νέας Δημοκρατίας μόνο, αλλά της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων".

Ποτάμι: Πως να βγει η δουλειά με 2.500 ανθρώπους;

Θέση στο θέμα πήρε και το Ποτάμι, επισημαίνοντας τα εξής:
"Προφανώς  2.500 εργαζόμενοι στην ΕΡΤ του κ. Παππά, είναι λίγοι. Γι αυτό αποφασίστηκε να προσληφθούν άλλοι 55 συμβασιούχοι ώστε "να βγαίνει η δουλειά". Όσο για το λογαριασμό;
Ας σφίξουν ακόμη τα ζωνάρια στα νοικοκυριά. Προέχουν τα λεφτά για το κομματικό κράτος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ".
news247.gr

No comments: