22.9.16

Ο Δ.ΤΣΑΚΝΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΤΖΕΤ ΜΠΕΖΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΤ 
Απάντηση του προέδρου της ΕΡΤ για το κόστος εκπομπών του Γ. Μπέζου στη δημόσια τηλεόραση. Πόσο κοστολογείται επακριβώς η νέα εκπομπή που μπήκε στο επίκεντρο του σχολιασμού το τελευταίο διάστημα (Vids)
Χρήστος Δεμέτης
Σεπτέμβριος 22 2016 15:14
Τη δική του απάντηση έδωσε στα δημοσιεύματα για το κόστος της εκπομπής Μπέζου στην ΕΡΤ, ο πρόεδρος της, Διονύσης Τσακνής. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του, το κόστος δεν έχει καμία σχέση με τα 50.000 ευρώ ανά επεισόδιο που φέρονταν να κοστίζουν βάσει δημοσιευμάτων, αλλά το ποσό φτάνει στα 7.520 ανά επεισόδιο.
AdTech Ad
Θυμίζουμε παρόλα αυτά πως ο ίδιος ο Γιάννης Μπέζος, μιλώντας στα "Αποκαλυπτικά", έλεγε σχετικά: "Είναι ακριβό. Μου αξίζει. Αυτή είναι η απάντηση μου".  Οι δηλώσεις του, φούντωσαν τις φήμες αντί να τις κατευνάσουν.
 
Στην πραγματικότητα πάντως, το ποσό των 7.520 ανά επεισόδιο, κρίνεται φυσιολογικό.

Αναλυτικά η δήλωση του Διονύση Τσακνή:

"Είναι πλέον γνωστό, ότι η παραπληροφόρηση, αποτελεί περίπου εθνικό σπορ. Από άγνοια, ή από διατεταγμένη υπηρεσία, δεν έχει και τόσο μεγάλη σημασία. Το αποτέλεσμα είναι που μετράει.
Και το αποτέλεσμα, δηλητηριώδες πάντα, δυστυχώς, δεν ανατρέπεται, όσο κι αν παραθέσει κανείς τα αληθή γεγονότα. Η ζημιά έχει συντελεστεί.
Η εκπομπή που παρουσιάζει ο Γιάννης Μπέζος κοστίζει στον Έλληνα φορολογούμενο 40 - 50.000 ευρώ, ανά επεισόδιο (αναλόγως του πόσο ευφάνταστος είναι ο τηλεοπτικός παρουσιαστής, ή ο συντάκτης κάποιου άρθρου σε εφημερίδα ή ιστότοπο).
Η αλήθεια τώρα, όπως φαίνεται και στη Διαύγεια, με ημερομηνία 6/4/2016 και αρ. Πρωτοκόλλου 1087:
Η εκπομπή "ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ", δώδεκα επεισοδίων με παρουσιαστή τον κύριο Γιάννη Μπέζο, έχει συνολικό κόστος, 90.240 ευρώ, άρα κόστος ανά επεισόδιο 7.520 ευρώ, πλέον ΦΠΑ.
Δεν είναι απαραίτητο να είναι κάποιος κάτοχος διδακτορικού στη θεωρία των αριθμών, για να αντιληφθεί τη διαφορά ανάμεσα στις 50.000 και στις 7.520. Και μιλώντας για το συγκεκριμένο ποσό, αναφερόμαστε στο συνολικό κόστος ανά εκπομπή και όχι στην αμοιβή του συγκεκριμένου ηθοποιού - παρουσιαστή" κατέληξε ο Δ. Τσακνής.
Το concept της εκπομπής όπως το περιγράφει η ΕΡΤ:
"Μια χαλαρή κουβέντα για το θέατρο, έτσι όπως αυτό παρουσιάζεται μέσα από τις παραστάσεις που ανεβαίνουν στην Ελλάδα την εκάστοτε θεατρική περίοδο.
Κάθε εκπομπή, θα εστιάζει σε δύο –σπανιότερα σε μία– τρέχουσες ή επικείμενες παραγωγές, για τις οποίες θα δίνονται με εύληπτο τρόπο από το Γιάννη Μπέζο ιστορικές, εννοιολογικές και θεατρολογικές πληροφορίες.
Παράλληλα, συντελεστές της παράστασης (σκηνοθέτες, ηθοποιοί, συγγραφείς) θα μιλούν για το έργο, τα μηνύματά του και ειδικότερα για το δικό τους ανέβασμα.
Η εκπομπή, που θα διανθίζεται από πλάνα πρόβας ή παράστασης, δεν αποκλείει κανένα είδος θεάτρου: ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο, σύγχρονο και κλασικό, από μπουλβάρ, αρχαιοελληνικό δράμα και μιούζικαλ, έως κωμωδία, ηθογραφία και μοντέρνο δράμα. Κάθε τύπος έργου θα μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο της εκπομπής".
 

Το πιο πρόσφατο επεισόδιο για τις "Όρνιθες":

Οι συντελεστές της εκπομπής:
Σκηνοθεσία: Γιάννης Γαλανούλης
Αρχισυνταξία: Τατιάνα Καποδίστρια
Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιάννης Λέπουρας
Διεύθυνση παραγωγής: Θοδωρής Κόντος
Εκτέλεση παραγωγής: J.K. Productions
Παρουσίαση: Γιάννης Μπέζος

news247.gr

No comments: