23.9.16

ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΗΣ ΕΛΕΝΑΣ ΚΑΙ ΟΙ .....ΚΡΥΜΜΕΝΕΣ ΛΙΡΕΣ0
Κάθε ημέρα και κάθε ώρα που ξετυλίγεται το κουβάρι της μυστηριώδους εξαφάνισης αφήνει πίσω του έντονη την οσμή της εγκληματικής ενέργειας
Θοδωρής Παναγιωτίδης
Σεπτέμβριος 23 2016 18:33
Adtech Ad
Νέα στοιχεία προκύπτουν μέρα με την ημέρα και ώρα με την ώρα για την μυστηριώδη εξαφάνιση της 50χρονης Έλενας Όλτερσντορφ που φέρεται εξαφανίστηκε στις 11 Ιουνίου 2016 από το σπίτι της στα Πετράλωνα. Η δήλωση εξαφάνισής της έγινε από την μητέρα της που ήρθε στην Αθήνα από το εξωτερικό για αυτόν τον σκοπό, στις 14 Ιουλίου 2016.
AdTech Ad
Η 50χρονη ήταν αρκετά ευκατάστατη. Είχε έναν κοινό τραπεζικό λογαριασμό με τον Έλληνα σύζυγό της, τον οποίο έχασε το 2014. Από τον θάνατο του συζύγου της και μετά, από ένας ευτυχισμένος άνθρωπος σταδιακά κατέληξε ένα ράκος και άρχισε να αντιμετωπίζει έντονα ψυχολογικά προβλήματα και τάσεις αυτοκτονίας. Μάλιστα, πέρυσι το καλοκαίρι πραγματοποίησε απόπειρα αυτοκτονίας και χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο Νοσοκομείο "Σωτηρία" από τις 13-17 Ιουλίου 2015.
Ο Έλληνας σύζυγός της εργαζόταν πριν πάρει σύνταξη σε παράρτημα της παλιάς Χαλυβουργικής στην Οδό Πειραιώς στο Μοσχάτο, ως εργάτης. Είχε απλά έναν ικανοποιητικό μισθό, όμως ουσιαστικά περιουσία άρχισε να δημιουργεί μόλις άρχισε να ασχολείται με την συλλογή και πώληση μεταλλευμάτων σκραπ.
Σταδιακά, το ζευγάρι απέκτησε συνολικά 4 ακίνητα. Το τριάρι μαζί με μία γκαρσονιέρα που ένωσαν και έκαναν το σπίτι τους έτσι επί της οδού Περσέως 70-74 στα Πετράλωνα, στον 1ο όροφο της πολυκατοικίας και δύο εξοχικά σπίτια στην Σαλαμίνα. Μία κακή συνήθεια που φέρεται να είχε το ζευγάρι και στη συνέχεια η χήρα Όλτερσντορφ ακόμα και μετά τον θάνατο του συζύγου της το 2014, ήταν να μιλούσαν πολύ και να φανέρωναν στο περιβάλλον τους λεπτομέρειες για την περιουσία τους, όπως ότι είχαν λίρες κλπ., για τις οποίες όμως κανείς δεν ήξερε που βρίσκονταν...
Ο μόνος τραπεζικός λογαριασμός που είχε το ζευγάρι είναι αυτός στην Εθνική Τράπεζα από την οποία εισέπραττε και την σύνταξή του ο θανών και ύστερα η χήρα του, στον οποίον δεν βρίσκονταν όμως περισσότερα από 20.000 ευρώ.
Η εξαφάνιση της Έλενας μπορεί να φέρεται ότι έγινε στις 11 Ιουνίου, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες όμως, η τελευταία κλήση που δέχτηκε στο κινητό της τηλέφωνο το οποίο στη συνέχεια σίγησε εντελώς, ήταν στις 9 Ιουνίου από την 53χρονη φίλη της και γειτόνισσά της, στην οποία μάλιστα εμπιστευόταν ακόμα και την τραπεζική της κάρτα αναλήψεων για να τακτοποιεί τους λογαριασμούς της έναντι εκείνης.
Με ένα πληρεξούσιο που είχε στην κατοχή η μητέρα της εξαφανισθείσας για τον τραπεζικό της λογαριασμό, μπόρεσε να μάθει πληροφορίες από την τράπεζα και από το κλειστό κύκλωμα του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στην Ακτή Μιαούλη, όπου καταγράφηκαν λεπτομερώς οι κινήσεις του 29χρονου γιου της γειτόνισσας που πήγε στο ΑΤΜ και προχώρησε σε μαζικές αναλήψεις μετρητών με την κάρτα της εξαφανισθείσας.
Συνολικά, έκαναν φτερά περίπου 15.000 ευρώ, εκ των οποίων κάποια δικαιολογήθηκαν από μάνα και γιο με λογαριασμούς ΔΕΚΟ που παρουσιάστηκαν στην Ασφάλεια Πετραλώνων για να αποδείξουν ότι πλήρωσαν όντως κάποιους λογαριασμούς, όμως από αυτά τα χρήματα έλειπαν 8.000 ευρώ σε μετρητά και άλλα περίπου τόσα σε αγορές μέσω της κάρτας αυτής, που δεν μπόρεσαν να δικαιολογήσουν.
Η γειτόνισσα και διαχειρίστρια της πολυκατοικίας διατηρεί επιχείρηση φασόν στα Πετράλωνα, ενώ ο σύζυγός της είναι κατάκοιτος. Ο γιος της είναι μόνιμος κάτοικος Καλαμάτας και υπάλληλος των διοδίων στην περιοχή.
Εδώ τίθεται το ερώτημα εάν μάνα και γιος απλά βρήκαν την ευκαιρία και καρπώθηκαν ό,τι μπορούσαν από την κάρτα της εξαφανισθείσας και μέχρι εκεί, άρα υπεξαίρεση ή εάν προχώρησαν και σε άλλες ενέργειες. Το τρίτο ερώτημα που προκύπτει για την έρευνα όμως, εφόσον όντως η Έλενα Όλτερσντορφ δεν αυτοκτόνησε, είναι εάν τυχόν υπάρχει η μία περίπτωση της κάρτας και μία δεύτερη παράλληλη περίπτωση άλλων ατόμων του περιβάλλοντός της για να καρπωθούν τα πολλά, αν υπήρξαν και ποτέ αυτά...

Το περίεργο και στενό περιβάλλον της Έλενας που είχαν όλοι τους κλειδιά της ακίνητης περιουσίας της!

Την γνώση για την μυθική ή όχι περιουσία της Έλενας φέρεται να είχαν όλοι οι φίλοι του περιβάλλοντός της με την διαφορά ότι ο καθένας τους γνώριζε άλλα ποσά και με δύο κοινά:
Όλοι τους είχαν αντικλείδια των σπιτιών της Έλενας και όλοι τους κατηγορούν ο ένας τον άλλον στις Αρχές...
Το περιβάλλον αυτό, πλην της γειτόνισσας και του γιου της, ήταν δύο Ουκρανές φίλες της, το ζευγάρι των κουμπάρων τους, ο καλύτερος φίλος του θανόντα συζύγου της, ένας άντρας και μία γυναίκας Μάρτυρες του Ιεχωβά, που επίσης την είχαν προσεγγίσει.
Όλοι τους επισκέπτονταν συχνά τα εξοχικά της Έλενας και δεν αποκλείεται κάποιοι ή όλοι τους να είχαν πάρει και χρήματα από την εξαφανισθείσα.
Αυτά όλα από μόνα τους δημιουργούν έναν τέλειο πεδίο ενδείξεων εγκληματικής ενέργειας με προφανή σκοπό τις κρυμμένες λίρες..., όμως αποδείξεις μέχρι τώρα δεν έχουν υπάρξει. Αν ήταν εγκληματική ενέργεια και μάλιστα προσχεδιασμένη, τότε οι δράστες ήταν εξαιρετικά προσεκτικοί, αφού δεν άφησαν κανένα ίχνος ούτε στο αυτοκίνητό της ούτε στα ακίνητά της, εκτός και αν όντως έγινε και μάλιστα σε κάποιον άλλον χώρο.
Το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας, λόγω του βεβαρημένου ιστορικού της έχει βάση, άλλωστε ήταν όντως ένα ψυχολογικό ράκος και την παρακολουθούσαν δύο γιατροί, ωστόσο εάν είχε αυτοκτονήσει και μάλιστα θερινούς μήνες σε εξωτερικό χώρο, λογικά θα είχε εντοπιστεί όλον αυτό τον καιρό, εξαιτίας της οσμής και αν είχε πέσει στη θάλασσα κάπου θα μπορούσε να είχε βγει η σορός της... Αυτό που φαίνεται ως πλέον σίγουρο όσο περνάει ο καιρός είναι ότι είναι εντελώς ελάχιστες οι πιθανότητες η Έλενα να είναι ζωντανή.
Το ερώτημα παραμένει όμως... Πρόκειται για έναν άνθρωπο που λόγω της βεβαρημένης ψυχολογικής του κατάστασης εξαφανίστηκε και προχώρησε σε αυτοκτονία, ή στο “κυνήγι του χαμένου θησαυρού” που κάποιοι “φίλοι” έβαλαν στο στόχαστρό τους... και κάτι, κάπου στην πορεία πήγε στραβά;
Η Ασφάλεια Πετραλώνων όλο αυτό το χρονικό διάστημα πραγματοποιεί μία εξαιρετική και ενδελεχή έρευνα για την εξιχνίαση αυτής της υπόθεσης και έως τώρα έχει “χτίσει” μία ογκοδέστατη δικογραφία, ωστόσο ίσως είναι καιρός να ενισχυθούν οι προσπάθειες του συνοικιακού Τμήματος και με την εμπλοκή της Ασφάλειας Αττικής, σε μία υπόθεση που έχει όλα τα χαρακτηριστικά του θρίλερ.

news247.gr

No comments: