24.9.16

" ΦΑΝΤΟΜΑΣ " Ο ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΦΟΝΙΑΣ ΤΗΣ ΑΓΡΑΦΙΩΤΟΥShareTweet E-mail0
Ασταμάτητες είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δολοφόνου της Ελευθερίας Αγραφιώτου. Πλήθος συμπτώσεων λειτούργησαν υπέρ του
Θοδωρής Παναγιωτίδης
Σεπτέμβριος 24 2016 18:49
Adtech Ad
Εύκολα μπορεί να χαρακτηριστεί ως μία από τις φρικτές δολοφονίες σε βάρος μίας φιλήσυχης γυναίκας, της Ελευθερίας Αγραφιώτου, και ταυτόχρονα, μία από τις πλέον δύσκολες υποθέσεις στο να εξιχνιαστούν, που αντιμετώπισε ποτέ το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής, αφού παρά το φαινομενικά μεγάλο πλήθος στοιχείων στη σκηνή του εγκλήματος, (πτώμα, ίχνη αίματος, αποτυπώματα, αυτοκίνητο κλπ.) κανένα από αυτά δεν μπόρεσε να προδώσει τον δολοφόνο, εξαιτίας πλήθους συμπτώσεων που λειτούργησαν καθαρά υπέρ του δράστη, όσο σε ελάχιστες περιπτώσεις στα εγκληματολογικά χρονικά...
AdTech Ad

Το προφίλ του δράστη

Εκεί που σίγουρα έχουν καταλήξει οι Αρχές είναι πως πρόκειται για μανιακό, αφού άλλωστε η βία που χρησιμοποίησε σε βάρος της άτυχης 69χρονης, η καρτερικότητα να εντοπίσει τον στόχο του και το ξέσπασμα σε βάρος της δεν αφήνουν κανένα άλλο περιθόριο... Πρόκειται για διεστραμμένο νου, που εφόσον του δοθεί η δυνατότητα θα πράξει πάλι με τον ίδιο τρόπο και όσο ο καιρός περνάει ο φόβος αυτός γίνεται και πιο έντονος, αφού ένας έξυπνος εγκληματίας με σειριακή προδιάθεση, αυτός ακριβώς κάνει. Περιμένει να “κάτσουν” οι έρευνες και τα “καρτέρια” της Ασφάλειας σε πιθανά σημεία-στόχους και τότε ξαναχτυπά, ενώ στο μεσοδιάστημα απολαμβάνει τον μύθο που χτίζεται γύρω του...

Το αδιέξοδο που λειτούργησε υπέρ του “φαντομά”

Τρίχες, ρούχα, νύχια, από τα πάντα αλλοιωμένα αλλοιωμένα αποτελέσματα, στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια, τουλάχιστον από πλευράς ανακάλυψης τυχόν ξένου γενετικού υλικού, καθώς όλα είχαν επιμολυνθεί από την πολύ προχωρημένη αποσύνθεση του θύματος και τα πτωματικά υγρά που ουσιαστικά ξέπλυναν και επιμόλυναν οποιοδήποτε τυχόν εύρημα.
Η αποσύνθεση του πτώματος έσβησε τα αποτυπώματα του δράστη
Αντίστοιχα, αδύνατον ήταν να διαπιστωθεί ακόμα και αν έπεσε θύμα βιασμού η Ελευθερία Αγραφιώτου, αφού μέχρι και το σχετικό επίκριμα που λήφθηκε από τα γενετικά της όργανα ήταν εξίσου αλλοιωμένο, εξαιτίας της προχωρημένης αποσύνθεσης.
Σε ό,τι αφορά τα αποτυπώματα, μόνο δύο ταυτοποιήθηκαν και αυτά ανήκαν σε δύο υπαλλήλους του σουπερμάρκετ, τα οποία εντοπίστηκαν έξω από το κλιμακοστάσιο, αφού το κλιμάκιο των Εγκληματολογικών Ερευνών σάρωσε για τυχόν ευρήμματα όλο τον χώρο και πέριξ αυτού.
Τα δεκάδες αποτυπώματα που βρέθηκαν στην πόρτα και την κουπαστή της σκάλας δεν μπορούν να αποδοθούν κάπου συγκεκριμένα αφού επί της ουσίας κατά καιρούς έχει χρησιμοποιήσεις αρκετός κόσμος αυτές τις σκάλες, εργάτες κλπ., πλην των δικών της παλαμικών αποτυπωμάτων που βρέθηκαν στην πόρτα του υπερκείμενου ορόφου από το δεύτερο υπόγειο και εικάζεται πως εκεί έτρεξε για να σωθεί η άτυχη 69χρονη και ο δράστης την τράβηξε με δύναμη και την έριξε πίσω στις σκάλες.
Όσα αποτυπώματα βρέθηκαν, κανένα δεν μπόρεσε να θεωρηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, "δραστικό" δηλαδή να αποδοθεί στον δράστη χωρίς να έχει επαναληφθεί ή να έχει βρεθεί σε κρίσιμα σημεία, εκτός και αν στο μέλλον προκύψει ύποπτος και ταυτοποιηθεί με αυτά. Στο σημείο αυτό σημειώνεται πως και από το στενό της περιβάλλον έχουν ληφθεί αποτυπώματα και κανένα δεν ταίριαξε με τα "ορφανά".
Το φονικό δεν φαίνεται να συνδέεται με το στενό οικογενειακό περιβάλλον
Η έρευνα ακόμα και στον στενό της κύκλο και περιβάλλον, η άρση του τραπεζικού απορρήτου, η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και οι συμπληρωματικές καταθέσεις, επίσης δεν μπόρεσαν να συνδέσουν, έστω και ως υπόθεση, το άγριο φονικό σε βάρος της Αγραφιώτου με κάποιον από τον στενό της κύκλο.
Σε ό,τι αφορά την περίφημη προστριβή για τα κοινόχρηστα με τα 150 ευρώ αυτά βρέθηκαν στο μικρό εσωτερικό τσεπάκι της τσάντας διπλωμένα σε ρολό και προέκυψε από την έρευνα πως της είχαν παραδοθεί, πέραν ότι δύσκολα ένα τέτοιο ποσό θα μπορούσε να δικαιολογήσει όσα έζησε στα χέρια του φονιά της.

Οι μαρτυρίες στο “Φως στο Τούνελ”

Η νέα τροπή στις έρευνες δόθηκε με αφορμή κάποιες μαρτυρίες που δόθηκαν στην τηλεοπτική εκπομπή ερευνών της δημοσιογράφου Αγγελικής Νικολούλη “Φως στο Τούνελ”. Τον περασμένο Απρίλιο που έχασε την ζωή της η Ελευθερία Αγραφιώτου και μόλις λίγα 24ωρα πριν τη δική της εξαφάνιση, μία γυναίκας ανέφερε πως έζησε κάτι παρόμοιο από έναν ανοιχτόχρωμο και φαλακρό άντρα στο ίδιο υπόγειο, με τον οποίο ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο... “Ήταν καραφλός, με λίγα μαλλιά στο πίσω μέρος του κεφαλιού και είχε ανοιχτόχρωμο δέρμα. Ήταν 55 με 60 χρόνων, είχε ύψος περίπου 1.75 και ήταν μέτριας σωματικής διάπλασης” και όπως είπε χαρακτηριστικά η μάρτυρας «κοιτούσε σαν κτήνος»…
Ήταν καραφλός, με λίγα μαλλιά στο πίσω μέρος του κεφαλιού και είχε ανοιχτόχρωμο δέρμα. Ήταν 55 με 60 χρόνων, είχε ύψος περίπου 1.75 και ήταν μέτριας σωματικής διάπλασης
Η μάρτυρας περιέγραψε με λεπτομέρειες τα όσα έζησε το πρωί της Δευτέρας 18 Απριλίου, τρεις μέρες πριν δολοφονηθεί η Ελευθερία Αγραφιώτου. Δεν ήθελε να ακουστεί στον αέρα της εκπομπής και η Αγγελική Νικολούλη μετέφερε τις λεπτομέρειες της μαρτυρίας της.
Ήταν γύρω στις δέκα και μισή το πρωί όταν πάρκαρε το αυτοκίνητο της στο πρώτο υπόγειο γκαράζ του πολυκαταστήματος στο Μαρούσι. Κατευθύνθηκε προς το ασανσέρ που εκείνη τη στιγμή ανέβαινε από τους κάτω ορόφους. Η πόρτα άνοιξε και μπήκε ανυποψίαστη μέσα στην καμπίνα. Στα δεξιά της βρισκόταν ένας άνδρας που το άγριο και κτηνώδες βλέμμα του κυριολεκτικά την πάγωσε.
Σοκαρισμένη, παρατήρησε πως ήταν καραφλός, με λίγα μαλλιά στο πίσω μέρος του κεφαλιού και είχε ανοιχτόχρωμο δέρμα. Ήταν 55 με 60 χρόνων, είχε ύψος περίπου 1.75 και ήταν μέτριας σωματικής διάπλασης. Όπως είπε χαρακτηριστικά «κοιτούσε σαν κτήνος».
Φύγε γιατί θα στο φέρω στο κεφάλι και θα φωνάξω
Όταν το ασανσέρ σταμάτησε στο ισόγειο, εκείνος βγήκε πρώτος και η μάρτυρας αισθάνθηκε ότι προσπαθούσε να ελέγξει το χώρο. Η γυναίκα προσπάθησε να βγει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και αντιλήφθηκε ότι εκείνος γύρισε απότομα με διάθεση να την σπρώξει πάλι στο ασανσέρ. Η μάρτυρας πήρε ενστικτωδώς ένα καλάθι από τη στοίβα που βρισκόταν εκεί, το σήκωσε απειλητικά προς το μέρος του λέγοντας του, «φύγε γιατί θα στο φέρω στο κεφάλι και θα φωνάξω». Εκείνος χωρίς να βγάλει λέξη προσποιήθηκε ότι έσκυψε για να πάρει ένα καλάθι, μπήκε ξαφνικά στο ασανσέρ και χάθηκε. Η μάρτυρας σοκαρίστηκε αλλά δεν ενημέρωσε τότε κανέναν υπεύθυνο του πολυκαταστήματος.
Ακολούθησαν και άλλες μαρτυρίες στο “Φως στο Τούνελ” όμως, για συγκεκριμένα άτομα που είχαν προκαλέσει για διάφορους λόγους φόβο σε γυναίκες, οι οποίες θεώρησαν ότι ίσως να υπήρχε συσχετισμός, στο Μαρούσι και το Γαλάτσι. Οι άντρες αυτοί εντοπίστηκαν και αρχικά τέθηκαν υπό διακριτική παρακολούθηση από τις Αρχές. Παρά τις ενδελεχείς έρευνες της Αστυνομίας για τις τελευταίες μαρτυρίες όμως, δεν προέκυψε κάτι σχετικό σε βάρος αυτών των αντρών, ούτε κάποιο στοιχείο που να οδηγούσε τις Αρχές στο κατώφλι του δράστη...
Έτσι, πάλι οι έρευνες επέστρεψαν από εκεί που ξεκίνησαν, σε σχεδόν μηδενική βάση δηλαδή, με έντονη την αγωνία να βρεθεί η άκρη του νήματος που θα οδηγήσει στην φυλακή τον “φαντομά” των υπογείων...

news247.gr 


No comments: