29.9.16

ΕΤΣΙ ΕΣΩΣΕ Η 7η ΕΜΑΚ ΝΕΑΡΟ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΓΚΙΩΝΑ


1
"Ο νεαρός είχε τραυματιστεί βαριά και είχε πάθει υποθερμία, εάν έμεινε εκεί λίγες ώρες ακόμη θα είχε πεθάνει...", είπε κάτοικος της περιοχής. Δείτε βίντεο από τη διάσωση
news247
Σεπτέμβριος 28 2016 16:04
Adtech Ad
Την ώρα που έπεφτε το σκοτάδι και κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες έγινε η διάσωση του νεαρού αγνοούμενου στην κορυφή της Γκιώνας "Πυραμίδα", από την ορειβατική ομάδα της 7ης ΕΜΑΚ Λαμίας και το ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, που τον παρέλαβε.
AdTech Ad
«Αυτό το παιδί χρωστάει τη ζωή του στους διασώστες της 7ης ΕΜΑΚ. Ήταν στο βουνό βαριά τραυματισμένος για 24 ώρες σχεδόν με ένα κοντομάνικο μπλουζάκι. Είχε πάθει υποθερμία. Ήταν τυχερός γιατί όταν χτύπησε λιποθύμησε και έτσι άντεξε περισσότερες ώρες. Το ελικόπτερο με τη θερμική κάμερα δεν τον βρήκε γιατί ήταν κρυμμένος κάτω από το μεγάλο βράχο και δεν μπορούσε να κουνηθεί. Ευτυχώς τον άκουσαν να καλεί σε βοήθεια οι διασώστες του, οι οποίοι με υπεράνθρωπη προσπάθεια τον ανέβασαν στο σημείο που τον παρέλαβε το ελικόπτερο με γάντζο στον αέρα, αφού δεν μπορούσε να προσγειωθεί πουθενά. Εάν το παιδί έμεινε εκεί λίγες ώρες ακόμη θα είχε πεθάνει...», είπε ένας από τους εθελοντές, που γνωρίζει πολύ καλά το άγριο βουνό, στο LamiaReport.
Δείτε το βίντεο από τη διάσωση του νεαρού:
Δείτε τι είπε για τη διάσωση ο Διοικητής της 7ης ΕΜΑΚ, Αντιπύραρχος Αντώνης Μίχας.news247.gr

No comments: