22.9.16

ΕΙΜΑΙ ΑΘΩΟΣ ( 1960 )
Ταινία ιστορικού περιεχομένου, σε συμπαραγωγή της Φίνος Φιλμ και του Κλέαρχου Κονιτσιώτη.
Η υπόθεση αφορά την κατηγορία για εσχάτη προδοσία, που αποδίδουν μέλη του γαλλικού στρατιωτικού επιτελείου στον Λοχαγό του Πυροβολικού, Ντρέιφους.
Δικάζεται και καταδικάζεται σε καθαίρεση και ισόβια δεσμά.
Αργότερα, ο Συνταγματάρχης Πικάρ και μια ομάδα ανθρώπων του επιτελείου, ερευνούν σε βάθος την υπόθεση της προδοσίας και ανακαλύπτουν ότι η καταδίκη του Ντρέιφους είναι προϊόν συνομωσίας. 
Παίζουν: Αλέκος Αλεξανδράκης, Λάμπρος Κωνσταντάρας, Δημήτρης Μυράτ, Βούλα Ζουμπουλάκη, Γιάννης Αργύρης, Βύρων Πάλλης, Σπύρος Καλογήρου, Αλίκη Γεωργούλη, Βάσος Ανδρονίδης, Γιώργος Νέζος, Βασίλης Μαυρομάτης, Κλεό Σκουλούδη, Νίκος Δενδρινός, Νίκος Βανδώρος, Σάσα Καζέλη, Λάμπρος Κοτσίρης, Θόδωρος Έξαρχος.
Σενάριο: Μανώλης Σκουλούδης (Από το θεατρικό έργο του Μανώλη Σκουλούδη "Υπόθεση Ντρέιφους")
Σκηνοθεσία & κινηματογραφική προσαρμογή: Ντίνος Κατσουρίδης
Πρεμιέρα: 5 Δεκεμβρίου 1960
Αξίολογη ταινία με ένα θέμα έξω από τα ελληνικά πράγματα που, όμως, κρατάει το ενδιαφέρον του θεατή. Σε αυτό βοηθάει η καλή σκηνοθεσία και οι πολύ καλές ερμηνείες από μια ομάδα σημαντικών ηθοποιών του παλιού ελληνικού κινηματογράφου. Ενδαφέρουσα προσπάθεια στο σύνολό της, ενώ είναι ιδιαίτερα προσεγμένη και στον τομέα των σκηνικών και των κουστουμιών (από τον Γιώργο Ανεμογιάννη).
Η ταινία έκοψε 22.999 εισιτήρια. Ήρθε στην 22η θέση σε 58 ταινίες, τη σαιζόν 1960-1961


Ο Δημήτρης Μυράτ και ο Λάμπρος Κωνσταντάρας σε σκηνή της ταινίαςΑλέκος Αλεξανδράκης και Σπύρος Καλογήρου
Billy
(screenshots by billy)
http://bill-files.blogspot.gr/

 Πίσω στα παλιά 

No comments: