24.9.16

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ : ΤΟ ΝΑΓΚΑΣΑΚΙ 12 ΩΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΡΙΨΗ ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΒΟΜΒΑΣ 
Ένας φωτογράφος κατέγραψε τη φρίκη 12 ώρες μετά τη ρίψη της ατομικής βόμβας στο Ναγκασάκι. Δείτε τις εικόνες καταστροφής (Pics)
news247
Σεπτέμβριος 24 2016 18:12
Adtech Ad
Στη δημοσιότητα δόθηκαν, 70 χρόνια μετά την καταστροφή στο Ναγκασάκι από τη ρίψη τις δεύτερης ατομικής βόμβας στις 9 Αυγούστου του 1945, από τις αμερικανικές δυνάμεις.
AdTech Ad
Οι εικόνες καταστροφή από τη ρίψη του "Fat Man", όπως ονομαζόταν από τις ΗΠΑ η δεύτερη ατομική βόμβα που θα έπληττε την περιοχή μετά τη ρίψη του "Little Boy " στη Χιροσίμα στις 6 Αυγούστου, τραβήχτηκαν από τον στρατιωτικό φωτογράφο Yosuke Yamahata.


Οι εικόνες καταγράφουν το μέγεθος της καταστροφής 12 ώρες μετά τη ρίψη της βόμβας, με τις σορούς ανθρώπων να βρίσκονται σκόρπιες στον δρόμο ή κάτω από τα συντρίμμια και τους επιζώντες να αναζητούν, σε κατάσταση σοκ, τους δικούς τους.
Ο φωτογράφος είχε αποκαλύψει πως είχε κληθεί στην περιοχή για να καταγράψει την καταστροφή για λόγους προπαγάνδας κατά των αμερικανικών δυνάμεων και της Δύσης.


Εκτιμάται πως ο αρχικός αριθμός των θυμάτων που έχασαν ακαριαία τη ζωή τους στο Ναγκασάκι έφτανε τους 40.000, ωστόσο  οι ολέθριες συνέπειες της πυρηνικής ακτινοβολίας τους επόμενους τέσσερις μήνες αύξησαν τον αριθμό των νεκρών σε 80.000.


(ΠΗΓΗ: Dailymail)
MEWS247.GR

No comments: