3.2.13

ΚΟΥΤΣΟ

 

     ΤΑ  ΠΑΛΙΑ  ΠΑΙΔΙΚΑ  ΜΑΣ  ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

 

Από τη Βικιπαίδεια,

 

Το κουτσό είναι ένα παραδοσιακό παιδικό παιχνίδι. Θεωρείται κοριτσίστικο συνήθως παιχνίδι, στις σημερινές εποχές σπάνια το επιλέγουν τα παιδιά για να παίξουν.

Ο χώρος

Για να σχηματίσεις το "κουτσό" παίρνεις μία κιμωλία και χαράζεις ένα τετράγωνο και γράφεις μέσα τον αριθμό ένα (1). Έπειτα κάνεις, πάνω από το τετράγωνο, στη μέση μια γραμμή,και δημιουργείς έτσι δύο καινούρια τετράγωνα με τους επόμενους αριθμούς (2,3).Από πάνω από αυτά τα δύο τετράγωνα,πάλι στη μέση,δημιουργείς ένα τετράγωνο και γράφεις τον επόμενο αριθμό κ.ο.κ.(μέχρι τον αριθμό δέκα(10) ).

Πως παίζεται

Για να παίξεις "κουτσό" χρειάζεσαι μια πέτρα (μικρή συνήθως). Ρίχνεις την πέτρα μέσα σε ένα από τα τετραγωνάκια. Εάν η πέτρα πέσει σε τετραγωνάκι που δεν έχει άλλο δίπλα του, τότε πατάς επάνω του με το ένα σου πόδι.Εάν πέσει σε τετραγωνάκι που έχει κι άλλο από δίπλα του, τότε πατάς με το ένα πόδι στο ένα τετραγωνάκι και με το άλλο πόδι στο άλλο τετραγωνάκι. Το κουτσό μπορεί να παιχτεί με πολλούς παίκτες. Στο κουτσό χάνεις μόνο εάν κατά την επιστροφή σου από το τετραγωνάκι με την πέτρα, πατήσεις κάτω.

No comments: